Téma: Generátor zkreslení (foobar)

Existuje nějaký plugin do foobaru nebo jiného přehrávače, kterým by se dalo zavádět nějak definovaně zkreslení do signálu? Nejlépe samozřejmě několikapásmový ekvalizér s nastavením úrovně a druhů zkreslení, ale kdyby se našel aspoň nějaký ekvalizér, který by vyháněl signál do clipu, tak bych byl rád (pro výzvědné účely samozřejmě)

Web

(upravil MaBat 24. 6. 2008 20:09)

Re: Generátor zkreslení (foobar)

Vždyť tohle musí jít v každém zvukovém editoru, ne? Tedy pokud jde o zkreslení harmonickými a ten clip. Jaký další zkreslení bys chtěl? - ale dalo by se na to něco napsat, třeba i ten plugin do foobaru.

No, když nad tím přemejšlím, digitálně to zas taková sranda nejspíš nebude..
Zkus GoldWave, tam si můžeš posouvat spektrum a přičítat ho k původnímu signálu, ale je to pracný.

Re: Generátor zkreslení (foobar)

Pokud hledáš něco, čím bys docílil stanovené úrovně zkreslení, tak asi neuspěješ. Taky nevím, k čemu by to bylo dobré. Ke každé jedné hodnotě zkreslení se dá dostat nekonečně mnoha způsoby, odlišnými jak v čase, tak ve spektru. Natvrdo oclipovat signál není problém v jakémkoliv editoru, stačí ho patřičně zesílit nad rozsah maximální hodnoty samplu. Pokud si najdeš software, který ti umožní provést s hodnotou samplu libovolnou matematickou operaci, můžeš si s dopadem různých nelinearit na zvuk hrát celý život. Napadá mne třeba matlab, ale to je kanón na vrabce. Určitě existuje spousta jednoduššího softu. No a nebo si kup zvukovku od creativu a zapni si krystalizér, to je takový pěkný generátor intermodulačního zkreslení spojený s ekvalizérem smile

(upravil check 24. 6. 2008 23:50)

Re: Generátor zkreslení (foobar)

Chtěl bych si naposlouchat různé druhy zkreslení na různých frekvencích. Liché, sudé, vysoké vyšší harmonické atd... Taky by se hodila simulace termické komprese, toho by se mohlo zvládnout nějakým zpožedným kompresorem.
Bylo by to myslím velmi poučné.

Boramyr napsal:

Ke každé jedné hodnotě zkreslení se dá dostat nekonečně mnoha způsoby, odlišnými jak v čase, tak ve spektru.

Pokud myslíš ovládat zkreslení jediným parametrem a to THD, tak ano. Ale to je k prdu - chtěl bych ovládat jednotlivé složky. Pokud to myslíš jinak, tak nechápu.

Web

Re: Generátor zkreslení (foobar)

A jde Ti o prznění hudebního signálu nebo stačí hraní se sinusem?

Web

Re: Generátor zkreslení (foobar)

No, matlab me napadnul hned a sice je to kanon na vrabce, ale check je chytrej kluk a kdyz se mu povede trefit tim kanonem toho vrabce, tak mu potom zustane ten kanon. A kdyz mame jednou kanon, nemusi zustat u vrabcu...

Re: Generátor zkreslení (foobar)

hezký, Michale smile

Web

Re: Generátor zkreslení (foobar)

Náhodou takovej kanón - to by bylo šrotu...