Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » preamp kit z ebay

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 22]

(upravil dokken 4. 6. 2009 11:04)

Téma: preamp kit z ebay

Mohli by se vyjádřit povolaní? sinclair,opamp,danhard k těmto kitům?
http://stores.shop.ebay.com/DIY-Gene__W … bZ19208793
jestli to má cenu apod.
dík

Re: preamp kit z ebay

Nemohli, nemáme se čeho chytit a z obrázku poznáš hovno.

Web

Re: preamp kit z ebay

Spíš mi jde o ten s tím mot.Alpsem,jestli jde poznat z obrázku jestli je to čistě pasivní nebo je tam nějakej jednoduchej preamp.

Re: preamp kit z ebay

Když tam nejsou žádný parametry..zkus vyžádat mailem!

Web

Re: preamp kit z ebay

Tak zrovna tenhle ALPS není nic moc, taky ho mám v zesilovači. Nelíbí se mi i to, že pot je na společné desce s procesorem.

(upravil dokken 17. 6. 2008 14:13)

Re: preamp kit z ebay

Je to normální naprosto běžnej modrej Alps s motorem.To že existuje daleko lepší Black Beauty vím taky,ale nejsem potenciometrovej onanista.To,že je na společný desce s procesorem,je také zcela naprosto normální a běžně používaný řešení,můžu se hodit linky na podobný PCB,kde je všechno pokupě.Nevidím na tom nic konstrukčně závadnýho.Deska s potem a logikou u zad.panelu kvůli krátkým signálovým cestám,relátka taky u zadního.Tak jak to má být.:-)
třeba tady:
http://www.diyxpress.com/?p=5
EDIT:je to opravdu jinej než modrej ALPS,nevšiml jsem si,ale pořád je to ALPS a hlavně celej kit s DO a Takamisawa RY serie relátkama je téměř  v ceně dvou modrejch Alpsů,takže dle mě není co řešit.Když by někdo podobnej modul nabízel,nemusel bych ho vyšťourat na ebay...tip do budoucna pro sinclaira smile
http://www.bensan.hk/diy_photos/others/mv-06_2.jpg

Re: preamp kit z ebay

Běžnej stokilovej, což je zásadní chyba bude chytat bordel. Prostě je to čínská sračka a hotovo.

Re: preamp kit z ebay

Hele,nalej si Diavu do svejch TP280 u svý Aury ať ti neštustěj a nespamuj. smile

Re: preamp kit z ebay

Právě proto, že je to 100k se mi nelíbí že je na desce hned vedle rušičky jménem procesor. Já mám tento ALPS v 10k provedení a souběh na začátku dráhy nic moc, resp. mám doma 3 kusy a všechny se chovají stejně. Svého času je měli v tipě za 150Kč/kus(pro mě za 50Kč/kus) a tento motorový pot se vyskytuje i ve věžích aiwa. Ten předzes na první pohled vypadá docela pěkně... na druhý už ne.

(upravil dokken 17. 6. 2008 15:47)

Re: preamp kit z ebay

Není nic jednoduššího,než ho dát na sólo destičku,pěkně daleko až k z.panelu a řídíci logiku pro klid duše schovat do plechovky vod rybiček vy hnidopiši smile.Jak říkám,za ty prachy jdu do toho,nemám čas,náladu ani schopnosti na podobnej samodomo a o jiným kitu za podobný prachy nevím.A pro maximální klid Alps vyměnit za opravdu modrej a 10 kilovej.Rozteče pinů by měly sedět,ale já osobně na jakýkoli upgrade zvysoka prdím.
A není to předzes ale "just passive unit volume control and input selector"jak mi napsal týpek z ebay,což je lepší,páč se tam může zařadit třeba Dudkovej buffer.

Re: preamp kit z ebay

Napis sem pak vlastni zkusenost smile

Re: preamp kit z ebay

Nespamuju. Upozornil jsem na možnost nachytávání bordelu. Jen abys věděl, modrej desetikilovej motorovej alps mám doma, tak nerej.

Re: preamp kit z ebay

Můžeš to nachytávání bordelu nějak technicky rozvést?zajímá mě to

Re: preamp kit z ebay

Prostě vyšší impedance jsou náchylnější na nachytávání (VF) bordelu včetně rádia a třebas i bordelu, co může vesele vyrábět i ten ovládací šváb nebo motorek.

Re: preamp kit z ebay

To je takový strašení,může a nemusí.Chápu,že je v módě na všem hledat sebemenší mouchu,ale tvá informace mě od případné koupě naprosto nemůže nahlodat.Mimochodem negativní feedbacky na tuhle jednotku po půldenním gůglování jsem nenašel.

(upravil check 17. 6. 2008 18:34)

Re: preamp kit z ebay

To není strašení ale realita dnešního zarušeného vzduchu ve všech možných pásmech. Jsem laik a nechci pak řešit nějaké problémy s VF spojené, takže bych dal raději 10K. Že si nenašel negativních ohlasy na internetu ještě neznamená, že nejsou, nebo že je toto ideální řešení. Ještě pořád globální vesnice nejsme, i když se to občas tvrdí, a v číně je změna jména firmy celkem běžnou záležitostí.
Až na tu hodnotu potenciometru se mi to ovšem líbí taky. Komentář 5,1 (Dolby Digital) sem nějak nepochopil, umí to signál tlumit pro všech šest kanálů a těchto šest poslat ven?

Web

Re: preamp kit z ebay

dokkene, frank není tak blbej, jak si možná myslíš. osobně sdílím všechny výhrady, který tady se sejnym napsali. a o negativním/pozitivním fýdbeku si myslím svoje.

jinak, samozřejmě, klidně si to postav, když chceš házet prachy do kanálu.

Web

Re: preamp kit z ebay

No, on ten motorák hlavně není ALPS i když tak vypadá. Je to prachsprostá, levná napodobenina z Číny za dva dolary- znám je, dostával jsem je jako ND do aparátů Sherwood a Thule. Souběh jakžtakž, ale odcházely motory tím způsobem, že začaly příšerně jiskřit a rušit.
Stokilový poťák na hlasitost dá dnes do preampu, kór vedle digitální části leda debil. Já na desce preampu žádné řízení nemám a poťák volume je kvůli dodržení celkově nízkých impedancí po celé cestě jen pětikilový.
Námitky, že je ten motorák stíněný tím kovovým pláštěm bez šance, proti elmg rušení nižšími kmitočty, zvláště 50Hz a harmonikami ze spínaných zdrojů je to absolutně neúčinné.
Obvody regulace hlasitosti a případně ještě balance na tak vysokých impedancích se dělaly naposled začátkem osmdesátých let, kdy ještě nebylo všude tolik elmg smogu. A i tak stačilo při otevřeném přístroji přiblížit ruku k plošáku nebo vývodům vysokoodporových poťáků a už to vrčelo.
Jediná možnost, pokud to ten kit technicky umožní, je použít tu řídicí část a vyměnit poťák za něco o hodně slušnějšího a s 10x nižším odporem. Všecky běžný operáky nemají problém makat klidně i do kilových poťáků.

Web

Re: preamp kit z ebay

Dodává se to už osazený,poťák se vymění.Tady je jich hafo:
http://stores.ebay.co.uk/familygate_W0QQfsubZ11QQtZkm

Re: preamp kit z ebay

Tento pot není stereo ale opravu šestikanálový. Já mám teda v zesu klasický stereo. Všiml jsem si toho až teď.

Příspěvky [1 až 20 z 22]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » preamp kit z ebay

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£