Téma: Nažehlovaci hrany

nevíte někdo, jestli se da sehnat material, který se používá na nažehlovací hrany na nábytek i v rozměru vhodném na povrch bedny.

Web

(upravil Lojzek 11. 6. 2008 15:21)

Re: Nažehlovaci hrany

NO, .... to asi neseženeš.... řeší se to takovýma nalepovacíma tapetama

Re: Nažehlovaci hrany

- V nabídce nějaké firmy na netu měli dýhu s naneseným tavným lepidlem určenou k nažehlení
- Běžně používaná fólie (tapeta) je samolepicí, kromě specializovaných prodejen je vede třeba OBI. Existují i nějaké pevné, určené na repase dveří, ale u nás v ZL jsem je nikde fyzicky neviděl, prý jen na objednávku (pro informace hledej heslo "d-c-fix"). Údajně vypadají barvou i strukturou povrchu úplně stejně, jako ty běžné, jen jsou tlustší a výběr dekorů je skromnější.
- Ze zvědavosti se můžeš poptat ve firmách, které dělají frézovaná MDF kuchyňská dvířka, futra atd, zda by něco z jejich materiálů a postupů šlo použít (viz třeba zde http://www.trachea.cz/main.php?&loc=technology), ale pochybuju, že používají tavná lepidla a navíc předem připravená na fólii.

Re: Nažehlovaci hrany

Systém s tavným lepidlem tu kdosi úspěšně provozoval s chemoprénem. Zkus si to vyhledat.

Re: Nažehlovaci hrany

Nevím jak teď,ale dříve se melaminová folie dala sehnat i samostatně,pro výrobce který potřeboval jinou sílu materiálu.Byl to ale vál přes 2m dlouhý a mělo to asi metrák.Ta folie byla slabší než je ta na hrany,bez lepidla a povrch nebyl tak odolný jako u lamina,chyběla tam ta vrchní tvrdá vrstva.Zkus hledat,třeba dnes to někde prodávají i v malém množství.

Re: Nažehlovaci hrany

Dá sa to kúpiť v NACEVA.....neviem či je aj v CR ale u nás to predávajú aj laminátové aj ABS.
Tie laminátové stoja asi 4,50sk/m

Re: Nažehlovaci hrany

Robio, to by bolo moc lacné, on chce formát A2 napr., nie pásku.

Re: Nažehlovaci hrany

aha, tak ja som mal na mysli ako hovoríš pásku....
no ale takých rozmerov...no to asi nezozenieľ, pretože sa to vyrába a lisuje továrensky...
Riešenie by som videl v tapete, ako tu už bolo spomínané...sám som s tým oblepil jeden subak a ak to správne spravíš...takmer na nerozoznanie od dyhy...ale samozrejme dyha je dyha...