Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 8)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Měření LM3886 LaMa Mk2

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 8 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 151]

(upravil chyna.cz 13. 10. 2008 16:13)

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

více smile
19,89 ?

Web

(upravil Thales 13. 10. 2008 16:52)

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Když se domluvíte kolik tak klidně smotám. U tebe Checku ale stále čekám na výsledky měření co si měl za úkol a na zprávu jak odešla zásilka na Slovensko.

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Ftip je v tom, že těch cca 16 závitů má náhodou těch cca 0,7 uH.

Web

(upravil Thales 13. 10. 2008 17:19)

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Ondro jak to bylo s tím kliďákem o kterém se zmiňoval Mirulu? Není to nějaká kravina? Já jsem to nezkoumal.

(upravil check 14. 10. 2008 15:07)

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Výsledky měření máš už přes tejden tam, kde mají bejt. Zásilku sem ještě neodeslal, protože byly v plánu důležitější věci, tenhle tejden by na to mohla přijít řada.
Cívka stačí jedna - 16 závitů na průměru 10mm, drátem 1,2mm.

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Jo a kde mají "bejt"? Nějak si mě zapoměl informovat. Na mail nic nedorazilo ani jiným způsobem si se nepodělil.
Zásilku si odeslat měl protože mě lidi neustále bombardujou dotazama kde jsou věci které mi zaplatili. Kdybys alespoň dopředu řekl "předám to tehdy a tehdy" ale ono prostě nic a když se tě opatrně zeptám tak na mě ještě vyjedeš.

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Tak jak je to tedy s tím zregulovaným klidovým proudem?

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Výsledky měření sou ve výsledcích měření v sekci reproduktory. Achjo.

Web

(upravil Thales 15. 10. 2008 14:02)

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

OK díky. Příště ale nezapomeň nahlásit ŽE si to změřil a dodat link KAM si to strčil.

Pak to promažem pro očistu threadu.

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Tak jak je to s tím klidovým proudem, junáci ?

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Nevím, o co přesně jde, ale je zde otázka asi v tom smyslu, jak změnit klidový proud vnitřní struktury integrovaného obvodu. Pokud si postavím diskrétní zesilovač, je to jasné, jak. Ale pokud požiju IO, který má jen tolik vývodů určených pro katalogové zapojení, tak si myslím, že nijak. Kdyby jsme měli dojít do krajnosti, tak by to mohlo jít možná cestou - teď mě nenapadá nic než nějaký předehřev toho IO nebo naopak podchlazení (prostě způsob, abychom prvek ať už termistor nebo tranzidtor nebo diodu, která má za úkol klidový proud v IO řídit, nějak ošidit - oblbnout). Ještě by se to mohlo aplikovat leda tak na způsob předmagnetizace záznamových hlav v magnetofomech jakýmsi vysokofrekvenčním předbuzením a následným odfiltrováním na výstupu a tím pádem zatížením zesilovače včetně příčných proudů jako celku a navíc se zhoršením přenosových vlastností. A jestli je to od Tebe, Sinclaire kvíz, tak se rád nechám podat. Ale moje stanovisko - teď po návratu z hospody je takové, jak jsem napsal a rád se nechám podat, jestli nějaký způsob existuje.

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Co tu kurva řešíte s kliďákem? Slyšel jsem jak se nějaký hlavy pomazaný porvaly s přechoďákem tím, že nabiasovaly LMko do áčka pověšením brutálního proudovýho zdroje mezi výstup a jednu napájecí větev... Účel??? ??? LMko kreslí o řád míň než profláknuté stowatty populárního výrobce, a to i nahoře.

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Ondro, to jsem asi začal já, nějak mam v hlavě, žes mi říkal, že u tvýho Lmka je trochu zvýšenej klidovej proud kvůli nižšímu zkreslení, proto mi to trochu víc topí, ale jestli jsem tě blbě pochopil nebo to bylo tenkrát k něčemu jinému, tak se omlouvám, že tu šířím bludy.

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Ono Ti to víc topí kvůli tomu kurevskýmu trafu, co jsem Ti k tomu půjčil... smile

Pokud jde o LMko a jeho zvuk, tak ani po upgradu bedniček na dawsoovy hnědky necítím potřebu se v tom rýpat - hraje to dobře, moc dobře (o basy se stará subík s Visatonem a SPV250 - to jen pro úplnost).

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Opampe, doufám, že se nerozčiluješ, LM-ka vím, co je to za obvody. A samozřejmě i jiné IO zesilovače. Ale hlavně jsem rád, že už tu zase jseš, protože jsi dlopuho nepřispíval a na dovolenou to taky bylo dost dlouho. Leda že bys byl multimilionář a odstěhoval ses na čas do telých krajin. Takže - jsem rád, že tu zase jsi. A co ARN 6684, funguje?

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Ad #52: No jasně. Typická internetová komedie jako gainclone. Výsledek? Dvacet wattů, nestačících nakrmit ve špičkách ani malé regálovky, jinak vlastnosti jako šváb samotný, asymetrická limitace vyplývající z blbě udělaného Ačka, kamna a zvednutý účet za elektriku.
I takhle se někteří na netu zviditelňují, nejen Federmann se svým převratným QQF-55.

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Na vystup LM3886 poveseny proudovy zdroj k vetvi? To by me asi nikdy nenapadlo smile
To si dovedu predstavit asi jak ten skarede vypadajici a odchazejici zesilovac s MOSFETama, proudove opreny, jak tu nedavno nekdo daval a ptal se co s tim, ze to porad hori.

Web

(upravil dawsoo 17. 10. 2008 0:56)

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

LM-ku by prospělo dát za něj tepelně svázanej komplementární sledovač s bias trandem na 50-100mA aby konec v LM makal v áčku do vysoký impedance,a to celý dát do celkový ZV, myslím že tudy by vedla cesta spíš... nechápu proč to nikdo ještě tady nezkusil,jako budič by to nemuselo bejt asi tak uplně špatný.

Opamp:
Ondro nemohl bys pro mě něco udělat? Změřit na AP vlastnosti do čistýho odporu 75R na 15V výstup. Zajímá mě hlavně ten chvost nahoře za 6kHz vejš... až do 50kHz.

Není co dodávat...

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

Davčo, stále mě ale nenapadá rozumný důvod, PROČ tu výše uvedenou úpravu zkoušet. A ausgerechnet na tomhle švábu.
Jedno je ale jistý-že na diskrétní struktuře by člověk takové úpravy dělat nemusel, tu si posadím rovnou do Ačka, když mermomocně chci a s integrovanou strukturou to nesvážeš a nehneš s ní, je daná.
Navíc je to kvazikomplement. Tedy kompromis jako prase.

Áčka mám za sebou, kluci. Není nic, co by dokázalo rozumně zdůvodnit tu strašnou spoustu vyvinutého tepla, předimenzované síťáky, stovky giga ve zdrojích a kvůli filtraci filtračnní tlumivky a kapacitní násobiče.
Zkoušel jsem to se zapojením dost podobným Leachu, ale s MJW1302/3281, napájení +/-30V a proháněl jsem tím dvě a půl ampéru. Stabilita výborná, pravda - zkreslení téměř neměřitelné, ovšem těch stopadesát wattů tepla spolu s hřejícím síťákem, zdrojem 2x120G napůl a mezi nima filtrační tlumivka kvůli zvlnění - brr. Tfuj, nikdy víc.
Jsem ochoten tolerovat hodně otevřený ABčko, ať si každý prohání jedním párem třeba 150mA, když se mu to líbí a pokládá to za účelné, ale Ačko nikdy.
Nikdy, a to ani na výšky v aktivu, ať si o tom odborná obec myslí cokoliv.

Web

Re: Měření LM3886 LaMa Mk2

tvý důvody leoši známe......a chápeme.
Přesto pokud chci echt pěknej zvuk áčko se těžko nahrazuje. Fakt je ale že je to prakticky nerealizovatelný ve velkých výkonech. Dá se jit do nějakých 30W/8 ale pak už je z toho spíš pomocná bytová ohřívací jednotka.

Příspěvky [41 až 60 z 151]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 8 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Měření LM3886 LaMa Mk2

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£