Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Hm, srozumitelné vysvětlení ohledně solidnosti, či nespolehlivosti výrobce.:lol:
Ztracené pozice se později těžce získávají zpět; kdekdo má pochybnosti a takové zprávy se šíří rychle…

Sinclaire, ten cirkus začal až mou reklamací Tr3B, nebo už někteří přede mnou vyjádřili nespokojenost?

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Pokud se pamatuju, stížností bylo víc, ale ze začátku je i sinclair dost tvrdě odbýval s poukazováním na ss složku v síti, THD síťovýho napětí atd atd smile

Web

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Do té doby /Milan/ to dělaly jen některé a někdy. Vždycky po upozornění z fóra jsem vlezl do skladu a kontroloval zbytek z dané várky/ i stejné typy/ a ty, co jsme měli na skladě, jak na potvoru nevrčely.
O té ss složce v síti bych nijak nepochyboval, nedávno jsem dokonce musel nechat na nižší sycení nechat převinout trafo v NAD C370, protože pán měl doma tři LCD monitory, spousty dimmerů na osvětlení a podobně, tedy samé průsery. A už jsem nechával zákazníkům dělat i oddělovací trafa pro výkonnější hifi sestavy NAD s většími toroidy, protože prostě měli okolo sebe tolik svinských přístrojů, že jim to vrčelo. Oddělovací trafo se stíněnými vinutími, s poněkud menším sycením, s filtry na přívodu i na výstupu je to nejlepší opatření hned po "pravé" síťové pračce.

Pořádný průšvih s Kyprým nastal, až přišla ta velká várka, v které bylo i Milanovo trafo.

Web

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Tak když se tady nakousla SS složka v síti, tak se chci zeptat, jak bezpečně změřit osciloskopem průběh síťového napětí? Prostě jak to mám udělat, abych mohl strčit sondu do zásuvky a neodpálil si osciloskop. Tedy pokud to jde nějak jednoduše.

(upravil sinclair 11. 6. 2008 12:50)

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Nejprve je třeba zjistit, co vstup či sonda snesou. Nejrozumnější to ale bude přes nějaký dělič třeba 10:1 z větších odporů /nemusí být moc tvrdý, stačí stovky a desítky kilo/.
Kostra osciloskopu bývá spojena s PE sítě /jak u kterých/, takže PE je defacto i na stínicím plášti přívodního kabelu k sondě a na kostřícím drátu. Je tedy při přímém měření nutné dávat pozor, kam strkáš zem sondy a kam hrot. Zjistit polohu fáze v zásuvce raději fázovkou. Jinak by došlo ke zkratu přes kabel a vstup osciloskopu, tu šupu vstup nemusí přežít.

Web

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

jo, a pokud je v obvodu citlivej proudovej chránič, tak dost možná vylítne, protože se uzavře okruh (byť vysokoimpedanční) mezi fází a zemí.

když se nám to stalo nedávno v laborce při hraní s UPSkou, potěšili jsme všechny kolegy široko daleko smile

Web

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Další díl : modul se spáleným můstkem  jsem poslal  na opravu a prohlídku k výrobci. Blíží se další termín
, kdy bych potřeboval využít tento subbasový zesilovač. Tak doufám v posun v komunikaci a snad i zdárnému zprovoznění zesilovače.  (..26.7.  08  ?!..) Zatím čekám -já i "krabice"..:
http://img179.imageshack.us/img179/7059 … 328tj4.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/3126/spd600dh0.jpg

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Modul opravuje Pierre, spoj se s ním.

Web

(upravil danhard 14. 7. 2008 20:13)

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Když měříte na síti, tak sondu osciloskopu nezemněte ani náhodou, uzemněnej máte už jednou osciloskop.
No a starý mazáci si strčej osciloskop do rozdvojky bez nulovýho kolíku a měřej tak. Že se pak objeví na kostře osciloskopu pres Y kondíky měkkejch cca 100V snad nemusím vysvětlovat, když se na to zapomene, a naopak se měří něco v uzemněným počítačí, tak ten zemnicí kablík od sondy je docela nebezpečnej.
No a když měříte něco na síti, třeba na primáru spínanýho zdroje a osciloskop si tam přikostříte sondou (radši pres 100R odpor, ten kdyžtak shoří), tak máte na kostře osciloskopu pěkně natvrdo síť smile
Samozřejmě na síti měříte jen sondou 10:1, tvrdejch 230V na vstup osciloskopy nemaj rády.

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Tak konečně je to  přes všechny patálie v hromadě a už to frčíí!
http://img185.imageshack.us/img185/7245 … 005ab8.jpg
http://img185.imageshack.us/img185/3813 … 002vn3.jpg
Teď by to chtělo -pěkný počasí -a letní noc - open air"  smile

Re: Ventilátor pro chlazení SPD 600

Pekná práca!
-K tomu meraniu zásuvkových obvodov, mám osciloskop s už zabudovaným oddeľovacím trafom cca do 50W a dvojžilovým prívodom. Zem sondy teda nie je galvanicky spojená s nulákom. Je však spojená s kostrou prístroja. Takže u osciloskopov riešených takto problémy nenastávajú(ak áno, poopravte ma).