Re: Hladam dobry sub do auta

KDybys nebyl línej a podíval se na www.tymphany.com, do sekce peerless, do sekce automotive, subwoofer a XXLS, tak se dovíš, že XXLS10CW má katalogové číslo 830876.

Kruci to se musí tahle generace vodit za ručičku?

Re: Hladam dobry sub do auta

Mas pravdu Michal prepac...nezaujimal som sa o to do hlbky smile

Re: Hladam dobry sub do auta

No, google a stránky výrobce mi zas tak hluboké nepřijdou, ale to už je věc pohledu.

Neomlouvat se, ale poučit se a myslet. smile

Schválně ,co se stane, když do googlu zadáš peerless 830876? Jestli je tohle pro dnešní mládež (která se o tom klidně celý den baví na fóru) zajímání se do hloubky, tak to nás čekají pěkné zítřky. A to nejsem o nic moc starší. smile

Re: Hladam dobry sub do auta

Denne som na nete 2h...takze ja niesom ten pripad

Re: Hladam dobry sub do auta

prosim k teme

Re: Hladam dobry sub do auta

noclue - vzhledem k tomu že mám averzi ke všemu co má napájení na 12V nesymetrických a reproduktorů v autohifi branži speciálně (ať už subů nebo jakýchkoliv jiných) ode mne můžeš čekat jediné. Vyber si repro od výrobce, který se zabývá zejména výrobou měničů pro HIFI nebo PA a autihifi sekci má jako jednu z mnoha a nikoliv hlavní. Tam jde totiž vývoj směrem ke kvalitě a ne směrem k leštění prdů. Za takového výrobce (reproduktorů) nepovažuji Magnat nebo Monacor/Carpower a bohužel ani FOCAL, ale třeba SEAS, Peerless, Beyma, z těch leštěnějších Morel. Naprosto nic nebrání použití klasického hifíckého nebo PA repru v autě, pokud nebydlíš na sahaře nebo severním polu.

Re: Hladam dobry sub do auta

No, ja si  po dnesku nemuzu stezovat na "satelitni" reproduktory DLS. Moc pekny zpracovani, zadny materialovy defekty, vsechno pekne spravne a presne napasovany, dostatek prislusenstvi, a v neposledni rade neurvanej zvuk jak tomu casto bejva. Akorat to teda chce delit kolem 100Hz protoze ten kondik na vejskach {koax repro} moc nezabira...
Za 2000 myslim ze jeste dobry, budu asi delat fotky :-]

jinak mam s autovecma taky docela blby zkusenosti :-[

Re: Hladam dobry sub do auta

Michal> Morel leštěnější? smile)) těch výrobců je samozřejmě víc. Mj. já třeba nedám dopustit na Audio development.

noclue> jako vhodna varianta z CaH je JL 10W3V2D2 v 18-22l uzavrence, nebo řada Premium od MB Quart.

Re: Hladam dobry sub do auta

Zbynek: 12W3v2D2 som mal v niekolkych ozvucniciach a na moje potreby mu este chyba trocha kontroly. Co som pocul 10nu tak to nebolo ovela lepsie. Prirovnal by som ho kvalitou k RWE od MBQ (moj testovaci je 10-palec je z tejto serie). Premium som nepocul. Mal si moznost porovnat Premium  a Reference?
Ja zas nedam dopustit na Morely smile len ich treba poriadne nainstalovat

(upravil Zbynek750 22. 5. 2007 22:43)

Re: Hladam dobry sub do auta

noclue> sám Morely mám taky, ještě od Honzy, když je přitáh na "vlastní pěst" smile
to je pravda, preci jen to ještě není ono, ale dost záleží na tom, co k němu použijež za zesilovač. A koneckonců v jinym autě bude hrát malinko jinak.
Měl jsem PWE 254 (mimochodem byl dodán s protokolem z měření skutečných T-S par), RWE jsem neslyšel. Ten PWE bych přirovnal kvalitativně spíš k 10W6V2, opravdu mě velmi mile překvapil, obzvlášť se mi na něm líbil šlapák ve skladbách Terry Evanse. Na dokreslení spodku supr záležitost, navíc se doprodávaly za naprosto směšnou cenu 99€. Jak na tom jsou PWH nevim, ale nepředpokládám, že by tam byl kvalitativní krok směrem dolů.

EDIT> docela by mě zajímaly ty "nový" DEGO. Nechceš jen tak trochu jeden koupit a otestovat? smile

Re: Hladam dobry sub do auta

junglist> vim, že v republice jsou, Zabiják mi i řikal, kdo je koupil, ale jaksi jsem to už zapomněl. Dokonce jsem s tím člověkem i mluvil, ale instalaci neslyšel. Mám prostě špatnou paměť smile

Re: Hladam dobry sub do auta

Jo, přiznávám to.

Můj názor je, že s trochou znalostí, alespoň základní měřicí aparatury a z NON-autohifi komponentů se dá postavit kvalitnější a zejména (i řádově) levnější soustava.
Problém by byl, že takovej šoukár by nevyrazil na srazu dech ani vzhledově, ani zvukově. Byl by mezi ostatními nevýrazný, a pouze a jenom příjemný.

Správně udělanou iinstalaci člověk ocení až po mnoha hodinách poslechu, až si zvykne na její zvuk a začnou mu vadit konkrétní věci.

Re: Hladam dobry sub do auta

Zbynek: oni ich este za 99E niekde maju:-)
preco si ho dal prec? v akej si ho mal ozvucnici? na akom zosiku?
Dik. M.

(upravil Zbynek750 23. 5. 2007 18:56)

Re: Hladam dobry sub do auta

noclue> byl doprodej na bigdogaudio, o jinym shopu nevim. Tam uz doprodali, ale podaril se mi sehnat jeste jeden novej kousek na ebay, za cca80€ smile Dal jsem ho pryc, protoze jsem shanel penize na motorku, mel jsem vyhodnou nabidku. Bohuzel jsem cast komponent prodal a zbytek mi kupci nakonec z ruznych duvodu odrekli, takze ted nevim, co dal. Asi zacnu davat dohromady novou instalaci, uz se mi vymena moto za novejsi nevyplati, pockam na pristi rok.
Ozvucnice byla uzavrena 20l, mono DLS A6. A kdyz uz bych to mel doplnit, tak HU 7969+pxa700

Re: Hladam dobry sub do auta

Zbynek: diky
Michal a all: v akych ozvucniciach ste ten visaton a peerless ? mna zaujal vypocet pre ten TIW 250 XS 8 na cca 20-22litrov a 40-42Hz.

Re: Hladam dobry sub do auta

XXLS10 mám v cca 15L vzduchu.

(upravil noclue 24. 5. 2007 20:42)

Re: Hladam dobry sub do auta

Michal: ktory model? 4Ohm, 8Ohm alebo CW?


EDIT> Prepac, trocha slepoty prichadza s vekom ..... Vsak si pisal "Můj XXLS10CW"

Re: Hladam dobry sub do auta

Zase, jo? Nejdřív ho nemohl najít NEONI na audium a teď tohle. Co se podívat do projektů tady na webu? smile

Re: Hladam dobry sub do auta

no, vzhladom na obmedzene miesto je uz ozvucnica hotova, musim zmerat objem a potom uvidime ci by nevyslo aj na BR na ten Visaton.

Re: Hladam dobry sub do auta

dakujem vsetkym a hlavne mengel252
tak bude 8-ohmovy sub v autohifi smile