Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » osciloskop zlobí

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 32 z 32]

Re: osciloskop zlobí

je tu někdo z okolí brna kdo by mi s tou 556 mohl pomoct?

Web

Re: osciloskop zlobí

wwsly:Známý volal znamému a známý mi,že sis objednal nějaký reprák a výhybku a nezaplatil.tak to hled dát do pořádku,jinak ti ukopne palici.

Re: osciloskop zlobí

Benazi napsal:

wwsly:Známý volal znamému a známý mi,že sis objednal nějaký reprák a výhybku a nezaplatil.tak to hled dát do pořádku,jinak ti ukopne palici.

hej a snažíš se mi tu vyhrožovat kvůli čemu? pokud můžeš tak aspoň upřesni oč se jedná, když už se nebavíš k tématu,hňupe.

Web

Re: osciloskop zlobí

Neřikej nikomu hnupe ,ty zasran jeden!!!Zřejmě se jedna o ten Magnát.

(upravil wwsly 9. 5. 2008 18:07)

Re: osciloskop zlobí

řeknu oč se jedná a bez emocí, mě nikdo kopat nebude.asi nejsi tak úplně seznámen s věcí, kdyby jo tak by si věděl kde je problém a ne mě tu špinit že sem někomu něco nezplatil, ty cucáku z jakéhosi Paskova.

Web

Re: osciloskop zlobí

Prosím Vás máte tu niekto skúsenosť s demontážou plastovej vrtule radiálneho ventilátora v osciloskope Tektronix 2465B?
Dal som z osky dole maticu a uvolnil skrutku. Vrtuľa stále drží. Neviem či ju môžem stiahnuť alebo ako na to. Hľadal som to na nete aj v návode ale žiaľ nič užitočné som nenašiel. Asi je to niečo triviálne, len neviem ako na to. Bojím sa, že experimentovaním poškodím plastovú vrtuľu.

Potrebujem sa dostať k streleným plastovým filtračným kondenzátorom 68n/250V na vstupe napájania 230V.

Ďakujem za pomoc.

Re: osciloskop zlobí

Nakoniec som nasiel aspon ako vyzera uchytenie o osku motora http://qservice.tv/vpasp/shopexd.asp?id=4199
Zatial som vsak nevyzrel na to ako vrtulu stiahnut.

Re: osciloskop zlobí

Osciloskop opravený.
Boli v ňom vadné plastové kondenzátory RIFA PMExxx. Vybuchli hlavne 2 odrušovacie na prívode 230V, v bezpečnostnej triede X2. Našiel som ešte ďalšie 3 kompenzačné a filtračné v spínacom zdroji v triede Y2/X1, ktoré mali zatiaľ len popraskané púzdro. Vymenil som ich všetky  tohto typu čo som tam našiel.

Je to typická porucha týchto starších kondenzátorov. Vyzerajú elegantne v priesvitnom púzdre. Časom a teplom to púzdro degraduje až popraská. Neviem či navlhne alebo nejak degraduje aj zalievacia hmota. Každopádne koniec je nepekný. Šťastím je len, že stopy po uškvarenom plaste sa dajú ľahko očistiť liehom.

Inak osciloskop má perfektne prepracovanú mechanickú konštrukciu a elektrické zapojenie, pričom sa písal začiatok 80tych rokov. Na druhej strane mám len neveľké skúsenosti s prístrojmi RVHP, tak možno to bol svetový/západný štandard.

Re: osciloskop zlobí

Asi sem přidám taky trochu svého. Mám tu Teslácké osciloskopy: BM556 a BM566A.
BM556 má stopu tlustou snad 3 milimetry. Někde jsem četl, že kreslí hnusně kvůli většímu šumu vertikálu či co,  ale 3 milimetry stopa na nejlepší zaostření, se mi zdá jako závada, to už je zlé. Navíc se stopa zdá být vyskládána z tenkých svislých čárek, jako kdyby vertikál kmital nebo se na stínítko promítala některá z mřížek obrazovky, avšak rozestup čárek je nezávislý na nastavené rychlosti čz. Krom zatuhlého přepínače děliče kanálu B tomu jinak nic není a vše funguje jak má.
BM566 - Zlobí vertikální konce, bohužel již oba. Když je dobrá konstelace hvězd, vše funguje. Když není (většinu času ne), tak paprsek sebou ve vertikálním směru trhá a háže, většinou směrem dolů, jako kdyby byl někde blbý kontakt. Akorát že to bude nejspíš závada elektrická, protože na mechanické "pošťouchnutí" to nereaguje naprosto nijak. Netuším, jak je v tom oscilu řešeno vychylování, ale když třeba jeden kanál sebou háže, druhý funguje, nebo naopak, nebo sebou klepou oba. Dřív to dělal jen kanál A, teď už oba a téměř bez přestání. Nutno poznamenat, že i když sebou paprsek škube, tak signál zobrazuje naprosto korektně. Nemám nejmenší tušení, čím to může být, už jen proto, že nemám nejmenší tušení, jak je elektricky řešený dvoukanálový analogový osciloskop. Zkusím zatím aspoň vyhrabat dokumentaci k tomu 566A, tu tady někde snad mám.

Re: osciloskop zlobí

ta BM556 je nějaká divná, cítil bych to taky na kmitání, nebo něco v cestě krutě šumí....
strávil jsem s měřením an ní pár let a byl jsem spokojenej. žádná závada.

Re: osciloskop zlobí

2 JMD: jak to šlo nakonec sundat ?
BTW, Tektronixy jsou velmi slušně promyšlené. Kdybys vlezl do Tesly nebo rusa, tak se z toho budeš probírat tejden, jak jsou některé díly nepřístupné sad.

Web

(upravil jmd 16. 12. 2013 11:43)

Re: osciloskop zlobí

Medzi plastovou vrtulou a tenkou kovovou oskou motora je "fastener/sklucidlo" vid. odkaz vyssie.
Tlacil som skrutkovacom na zavitovu tyc a zaroven cele tahal aj s vrtulou az sa to rozdelilo.

Příspěvky [21 až 32 z 32]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Ostatní technika » osciloskop zlobí

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£