Téma: kombo k baskytaře

zdravim,chcu koupit kombo a potřeboval bych poradit kde koupit,nějaký web ,značku nebo typy.diky

Re: kombo k baskytaře

EBS!

Re: kombo k baskytaře

frank:to je značka?

Re: kombo k baskytaře

Jo, http://www.ebs.bass.se/

Re: kombo k baskytaře

V ČR dělá perfektní aparáty na basu mistr Hocke, stojí to polovic než bys to koupil u normálních výrobců a kvalita je velmi dobrá, snad každý basák si tam vybere.

http://www.hocke.eu/

Re: kombo k baskytaře

Diky vypadá to dobře

A co říkáte na komba na http://www.muzikant.cz/ ? je tam hodně značek a velkej výběr ale nevim který sou kvalitní,cenově +- 10000kč.

Re: kombo k baskytaře

Za ty prachy toho moc koupit asi nepude...

http://muzikant.cz/baskytary-7/aparatur … -22084.php

Re: kombo k baskytaře

No, já jsem taky tak trošku kytarista a vim, že to je jak s hifi... Za málo peněz málo muziky, nebo bastlit.

Re: kombo k baskytaře

Já si myslím že aj na tomto foru se dost lidí vyzná v těchto věcech a za zeptání nic nedám.a zatim dik za rady

Re: kombo k baskytaře

Už jsem začal bastlit... Koncák tam mám Aldax 100. Vim, že trand, ale...

Umí ta hračka i obstojně kreslit? Já chci asi dvouanál...

Re: kombo k baskytaře

Já vím, že Aldaxí 100-ka je poctivá, ale já bych volil asi 250-ku.

Re: kombo k baskytaře

Šlo taky o cenu.. Reprák má skoro 100dB, takže 100W stačí (i když do 16R) Když budu chtít velkej kravál, tak vemu bednu 4x12" smile

Re: kombo k baskytaře

Frank: Co já mám zkušenosti, tak je to právě naopak, hifi a hudební aparáty se nedají považovat za to samé. Mě to hifi zdeformovalo, ale teď už vím, že aparát ke kytaře / baskytaře je lepší považovat za součást hudebního nástroje (ne za reprodukující řetězec) a absolutně nebrat ohled na rovnou frekvenční charakteristiku, nízké Fs u basového komba a tak smile.

Každé kombo je záměrně děláno "nedokonale", aby mělo trochu osobitý zvuk, kdyby z třeba akustické kytary lezly místo strunového zvuku sinusovky, tak by to byl blivajz.

Ale bastlit se taky dá, reproboxy každopádně. Já mám v plánu udělat něco jako Marshall reprobox. On v obchodě stojí 25k a jsou tam 4 Celestion repráky po 1600 Kč + materiál (dřevo, koberec, mřížka a tak), a dá se kopie Marshallu postavit do 10k. Ale já bych asi spíš něco otevřeného zezadu, 2×12" Celestion mi musí stačit, 400W pro mě nemá význam.

Dva 16R paralelně, k tomu nějaký tranďák zesák, před to píchnu multiefekt, jednoduchá otevřená ozvučnice a kombo do zkušebny hotové.


Betaron: Já jsem se zpočátku hodně divil, proč se třeba naprosto běžně před kombo elektrické kytary dává mikrofon, který jde do mixpultu, a proč se to kurva nepřipojí přímo linkou do mixpultu. Dyť to je kurvení kvality jak prase. Nevěděl jsem, jestli jsou ti lidi tak blbí, nebo to jenom někde viděli a teď to tak dělají.. pak jsem zjistil, že se to tak dělá i v lepších rodinách. A pak jsem zjistil.. že je to tak vlastně lepší a že i ten mikrofon je součást hudebního nástroje smile

Baskytarová komba mívají Fs běžně nad 80 Hz, a všechno je v pořádku. Dobrá baskytarová komba. Nejlepší kytarové repráky mají charku jak karpaty a po 3-5k jdou strmě dolů. Nedá se to srovnávat s DIY hifi.

Kámoš má levnější Marshall kombo, zadní dekl za reprákem je hooodně symbolicky přichycený. Tak, že to chrastí, když hraje při vyšší hlasitosti. Největší hifi-prasárna. A víte co? Ono to tomu Marshallu dává příjemně nakřáplý crunch-zvuk smile

Ptát se na kombo k baskytaře na tomhle fóru, to možná nebyl nejlepší nápad smile

Re: kombo k baskytaře

Bože... Udělej si tu bednu radši zavřenou, aby Ti z toho nelez nepříjemnej ostrej zvuk bez pěknejch mazacích basů... Mám zkušenosti s obouma a na zkreslenej zvuk mi sedne nejlíp 4x12" zavřená a na čistej 1x12" otevřená...

A co se bas-komb týče... Vem si, kolik Hz hraje Dolní Ečko. To MUSÍ box zahrát, aby to k něčemu stálo - dalo se to nahrát.

Re: kombo k baskytaře

U basy stejně konkrétnost a čitelnost zvuku určují harmonické. Ten základní (fundamental, kurva, jak se to překládá?) basový tón je důležitý spíš pro plnost zvuku a foukání nohavic, tím ale neříkám, že tam být nemusí smile

Web

Re: kombo k baskytaře

Franto, většina "jenomužných" aparátů to stejně nevyyzáří..

radaxxx: hlavně ne Gallien-Krueger. Osobně mám nejradši Fender Bassman + Fender bednu s dvěma dvanáctkama..

Re: kombo k baskytaře

Frank: Dolní éčko u klasické čtyrstrunky je mám dojem 42 Hz, reprák v basovém aparátu s Fs < 55 Hz jsem myslím neviděl smile Jak říká dj-bobr, harmonické jsou snad i důležitější a podle nich se basa lokalizuje, proto se do lepších basových aparátů dávají výškové drivery.

Re: kombo k baskytaře

Tady se člověk dozví věcí.docela se mi zamlouvajou aparáty na www.hocke.eu,nějakej 15"+piezo,ale ted teda nevim jestli se mam vyhnout piezu. hlavně by to mělo ozvučovat zkušebnu asi 20m2.

ale zas když se dá piezo vypnout tak by neměl byt problem

Re: kombo k baskytaře

Betaron: Jsi si jistý, že 3-5W potenciometr stačí?

Když máš třeba 4×250W 10" bednu, tak už tam možná můžou i do výškáče téct solidní výkony.

Re: kombo k baskytaře

mekk: to je obvod pro odposlech 2x ARO835 + piezo. IMO v pohode smile