Re: E-shop

opamp: Ďakujem za poučenie už som trochu múdrejší.Dúfam že na tomto fore ma všetci čosi naučíte. Jasné hromový bas neočakávam myslím že mi to bude stačiť mám celkom dobré uši.Aj tak prebasovaný zvuk kt. sa mnohým páči mi akosi vadí.Nechcem tým povedať že veľké bedne by som nebral.
Birkoff:diky za vysvetlenie.

Re: E-shop

Doplněno nějaké info + vzhled přední stěny a reálná předběžná cena - eshop / Stavebnice
Příruby obou měničů jsou 3.6mm, pokud s tím má někdo problémy, dá se použít i korek, obkreslit, vyříznout.

https://lh3.googleusercontent.com/-kvhAyhIguNw/TvdRmS7GMNI/AAAAAAAACL4/HfJTq08HUfQ/s144/2_135c1%25255B1%25255D.jpg

Re: E-shop

Antonio:pozrel som si KIT2 som rád že si trochu ďalej.R. sústava má nižšiu citlivosť aké to má výhody?Kôš výškača je uzavretý?Ak nie treba ho zakryť krytom.Má ten kryt mať určitý min. obem,alebo je to jedno?Pocit z vlastne vyrobených bední je lepší ako z hotových to aj preto lebo tu niečo po mne zostane.

Re: E-shop

obutt: V podstatě je už hotovo, dolaďuji jen detaily. Nízká citlivost samozřejmě žádnou výhodu nemá, je to fyzika, chci-li basy, v malém objemu to s vysokou citlivostí nejde, stejně tak plocha 5-7" středobasu toho moc nezmůže. Výškáč je uzavřený jako kterýkoli jiný, netřeba pro něj dělat vlastní objem.

Přikládám měření beta výhybky, 0/15/30/45/60°, úhel 60° meřen při jiném umístění kvůli odrazům - málo místa kolem mikrofonu. A prototyp bedny, na které se měřilo.

https://lh5.googleusercontent.com/-acDIQxC4PUo/Tvd7vGQRqNI/AAAAAAAACPw/A1bz-Fcvc_I/s144/2_kit2beta%25255B1%25255D.png

https://lh6.googleusercontent.com/-rPNVFP9TwHg/TvdRkKsW8PI/AAAAAAAACLw/kfnDMkL2Y1U/s800/2_kit2beta1%25255B1%25255D.jpg

Re: E-shop

Antonio: prečo si dal výškač bokom?Boli by nejaké rozdiely pri meraní reprosústavy keď je výškač bokom alebo v strede? Ja si myslím že asi sa vlny ináč odrážajú od prednej dosky.Ale možno je to zanedbateľné.Alebo je to len dizajn? Dúfam že sa nikto nehnevá kôli mojím možno blbým otázkam.

Re: E-shop

Výškáč je vyosen proto, že to omezuje difrakce, není to kvůli designu.

Re: E-shop

Pro ty co váhají a tak trochu je od stavby tohoto KITu odrazuje zapouštění měničů (viz vaše ohlasy na hromadku na čelni steny smile ) Tak ,jak Tonda píše hloubka pro zapuštění 3,6mm je shodna pro oba měniče,a netřeba shanet korek! použít se jednoduše dá i nabytkařska MDF-sololit  !!! ma totožnou sílu cca 3,5mm smile tato mdf muže a byva už i vselijak laminována (pro ty jež by chteli už i hotovou povrchovku,měli by to mit uplne vsude). Věřim že do takoveho materiálu vyřezat potřebnou diru a nalepit na celni stenu již pro leckoho nebude tak neschůdné smile
Takže stavbě zdar! Není tak běžné ,že vám někdo naservíruje hotovný a kvalitně navržený projekt až pod nos,takže neváhejte smile

(upravil Birkoff 6. 2. 2010 20:38)

Re: E-shop

S tou "hromadkou na čelní stěny" jsem to poněkud přepísk, je opravdu dost možností, jak dojít ke slušnému výsledku. Já své poslední bedny stavěl více než před 15ti lety s tesláckými ušáky a zapouštění jsem neřešil. Když pominu estetickou stránku, tak vliv na zvukový projev je evidentní (vycházím z poznatků členů tohoto fóra a jejich měření) Jinak obecnou představu jak by to +- mělo/mohlo vypadat mám takovouhle:

http://s4.postimg.cc/844cp7agp/3422_abbey.jpg

Výškáč by byl pochopitelně umístěn standardně.

Re: E-shop

Obutt: Kopačky od múzy.
Okno ja tu otváram,lebo vzduch sa nám tu kazí,nový vietor nech tu vrazí.Chlapi ja už začal som.Bol som dneska v peknej hore,vyťať jeden krásny strom,bude bývať reprák v ňom.Spolu s peknou výhybkou a aj s dobrou pesničkou.
Dukáty už prehrabujem, z povaly ich pozhadzujem.Ďaleko sa odgúľajú no KIT dvoku mi zas dajú.Tá strata sa oplatí s dobrým zvukom sa vráti.Zlého zvuku kábel preťať skúsim,nový spraviť veru musím.Malý HI-END repráčik ty môj krásny ušiačik.Ja ti pekne veru vravím,HI-TUS bedňu krásnu spravím. Aby sa ti pekne hralo uško moje pohladkalo.Tak čo, ide niekto na to?, Nečakajte lepšie zlato!
Už som spravil čo som chcel,zlý vzduch načas odletel.
Okno zatváram.

Re: E-shop

Antonio: KIT2 -  co říkáš na možnost zvýšit výšku o 10-12 cm při zachování šířky, objemu a vzdáleností měničů od horní hrany? Basreflex bych umístil pod basák, ale neznám jeho délku a min. vzdálenost od zadní stěny. Repra chci umístit k PC bez použití podstavce tak, aby výškáč byl přibližně ve výšce uší. Zároveň tím zmenším hloubku bedýnek, což není z hlediska úspory místa na škodu.

Re: E-shop

Pepa: už to nebude KIT2, prodloužení stěny dolů by nejspíš ani tolik nevadilo, více mi vadí BR vpředu a jeho funkce na středech. Nevím jak u tebe, ale aby byla výška v ose uší, je nutný prodloužit cca o 20cm od spodu. Je sice pravda, že v ose, té vertikální, je amplituda nejlepší, ale kriticky se jí držet není třeba.

Re: E-shop

Jaká je tedy prosím délka BR? Bedny jsou umístěny poměrně blízko zdi, proto jsem chtěl BR přemístit. Jaká je rozumná min. vzdálenost BR od zdi? A co umístění BR do boku, příp. do vrchu - moc velká pitomost?

Re: E-shop

BR-45TR, 10cm by vzadu stačilo, do vrchu prach, do boku se nevejde.

HOTOVO. Je možnost poslat první KITy se symbolickou slevou a pokud možno někomu, kdo na tom začne hned dělat a dá reference. Další budou až v březnu/dubnu, nejsou nátrubky.

Zájemcům ze Slovenska bych chtěl vzkázat, že Slovenská pošta si účtuje poplatek za převod měny (cca 200Kč).

Re: E-shop

KIT2 je možno poslat pouze bez kondenzátorů a rezistorů, koncová cena včetně dopravy tedy 3800Kč pro ČR a 4200Kč (včetně poplatku za převod měny) pro SR.

již nedostupný

Re: E-shop

V několika vláknech jsem dočetl o zdejším eshopu, ale nikde na audiowebu nemůžu najít odkaz. Funguje ještě nebo je vždy zprovozněn, když je dostupný nějaký KIT? Jsem tu nový, tak se omlouvám za dotaz na něco, co je štamgastům asi známé.

Web

Re: E-shop

E-shop už nejede, ani jeden z KITů už nelze objednat.

Re: E-shop

Škoda. Dík za odpověď.

Web

Re: E-shop

No já na to taky koukám jak vypadlej z okna,že už i odkaz zmizel. Přitom to byl tak šikovný přehled použitelných repráků pěkně rozškatulkovaný.
Jestli se můžu zeptat,jistě,asi mi do toho nic není,ale Tondo, byl s tím snad nějaký problém ? Nebo to prostě nebyl zrovna výnosný byznys a přetalo tě bavit se stím (za ten výraz se omlouvám,ale jiný vhodný mne nenapadá) srát ?.. smile