Re: E-shop

Možno by to bola pekná kombinácia k DPA 223, nie? smile Ja by som možno záujem aj mal, pohrávam sa s myšlienkou predať môj Akai AM55, čo by finančne pomohlo. Na 223 mám všetky veci kúpené. Takže by to aj pasovalo. Totiž nemám skúsenosti aby som si na 100% odladil moje veci, a toto by mi prišlo celkom vhod.

Web

Re: E-shop

Lojzek: Schéma výhybky a beden bude přílohou ke kitu, nebude veřejné. Výhybka stejně jako minule "sypaná".
DeadMAN: Neznám DPA. smile

Re: E-shop

jo díky.. a ještě otázka... jaký je objem bedny? nebo jinak.. bude do 8 max 10 Litrů

Re: E-shop

Pokud budou budky dostatečně malý, tak bych taky asi ml zájem, hodí se to ideálně k mýmu plánu s 2.1 zesilovačem.

Re: E-shop

Lojzek: bude
Bystrouš: Samy o sobě jdou dosti nízko, takže pokud sub - fs nejlíp k 20Hz a dělit do 50Hz.

Re: E-shop

Pro zajímavost jsem si simuloval potřebný objem pro SPH 135C a vyšlo mi, že ideální objem bude 12-14 ltr. Je fakt, že tomu prd rozumím a používám starý WinISD 0.44, ale když jsem si porovnával někde zveřejněné simulace jiných repro, tak jsem to měl stejný. Nebo, že by údaje Monacoru nebyly přesný?

Re: E-shop

Moc pěkný. Kdyby něco podobného bylo ve větší verzi, asi bych se neudržel....

(upravil antonio 18. 1. 2010 17:10)

Re: E-shop

Pepa: Parametry na stránkách Monacoru jsou přesné jak kdy, zkus tyhlety (velmi přesné jsou ty s barevnýma impedancema). Použitelný objem může být dosti variabilní uvažuje-li se předřazená cívka a její odpor, větší objem ale znamená větší poddajnost a tím výchylku. V tomto případě to bude 9l.

Crashpc: Díky, ale zajím jsi ještě vlastně nic neviděl. smile Přemýšlím zajistit distribuci pro tato dvoupásma, neboť jsou velice povedená, pokud s tím Mirulu bude souhlasit...

Edit: Crashpc: Neboj, nepřethnu se. smile

Re: E-shop

To je přesně ono, jen to neber tak vážně(respektive ne tak rychle) - satelity k PC dělat budu, ale do léta mám uplně jiné finanční priority... Kdyby to vyšlo s tím Mirulem, bylo by to skvělé. Takhle si představuju Definitivní dvoupásmo pro méně movité.

Re: E-shop

Hurá rozumné řešení PC a efektú.Určo do toho pujdu.

Re: E-shop

Co je malý, to je milý smile Jo, šel bych do toho.

(upravil obutt 21. 2. 2010 9:54)

Re: E-shop

Zdravím všetkých HI-FI pacientov.Aby bolo jasné som iba amatér medzi amatérmi a zapájam sa preto lebo som tiež trochu pacient.Chcem si postaviť dvojpásma do dielne čo najlepšie. Za rozumnú cenu. Ten KIT2sa mi celkom páči.Keď ma presvedčíte že za tú cenu sa to oplatí aj by som to bral.Pešiel som diskusiu o nových TVM a posudenie nechám na Vás odborníkov.Skúšal som už robiť regálovky kde je repro so zrezaným košom a výzorom ako TVM.Sú to Dexony o ktorých som tu nič dobré nečítal.Ale prvý krát to s niecim skúsiť treba a keď to možno nebola dobrá voľba. Ako to vyzerá môžete vidieť na http://obutt.rajce.idnes.cz/repro_2008/#album.
Zvuk tých bední hodnotiť nebudem lebo nemám skúsenosti.Ale nič hrozné to nebolo.Takže čakám aký bude výsledok s KIT2.Závidieť sa nemá preto nezávidím nikomu kto sa vproblematike dobre vyzná,ale tiež by som rád vedel sám zmajstrovať dobré repro. Dohovoril som.

(upravil paulus33 20. 1. 2010 9:13)

Re: E-shop

to obutt:
minimalne stolarcina na tvojich bednickach je velmi pekna, o zvysku sa vyjadrovat nebudem, som na tom asi tak ako ty smile
ja si myslim, ze pre toto forum su prinosom aj ludia, ktori vedia poradit aj v inej oblasti ako je akustika. minimalne v sekcii "dilna" sa urcite nestratis a mozes byt uzitocny pre mnohych inych uzivatelov.

KIT2 vyzera dobre, ale najprv musim dorobit kino s KIT1.

Re: E-shop

Zaujem by som mal aj ja o nieco male k PC big_smile

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

Re: E-shop

Protože vše dělám u PC hudba, filmy, škola který je v rohu místonosti, bych chtěl takovýhle budky na stůl a pod stůl nebo do rohu místnosti sub (min 12") a dělit okolo 120hz abych si i tak užil nějakej ten filmovej efekt a kopák v hudbě. Od toho 2p očekávám že zahraje pěkně čistě střed a výšky zbytek nechat na subu.  Jak říkáš že pujdou hezky dolu se hodí dokud nenašetřím na sub.

(upravil Birkoff 21. 1. 2010 7:42)

Re: E-shop

Tak, tak - krom té školy - tam už jsem nebyl přes 20 let wink Jen doufám, že to Toník nevzdá - je nás tu zatím žalostně málo... Snad jediná vada na kráse - že ten SPH-135C je ušák. Musím to tu trošku "procheckovat" smile, jak se tyhle reproně zapouštějí, případně udělat grupáč na přední stěny.

Re: E-shop

nojo.. toho sem si vůbec nevšim sakra.

Re: E-shop

Birkoff čo je to grupáč?.Keď budem robiť  KIT2 tak ten SPH-135C zapustím asi pomocou šablony.Antonio len do toho lebo takí amatéri ako ja nemajú v našich krásnych krajinách veľmi z čoho vyberať.Za hranicami je toho dosť ale potrebovali by sme aj zahraničné platy.Na tom 135C ma zaujalo to že je taký malý a vie tak hlboko klesnúť aj vysoko podskočiť.Keď hovoríš že ozvučnica bude asi 9 l naladená bude asi tak okolo 45Hz alebo ešte nižšie podľa aproximácie ladenia.Keď nemám pravdu tak ma oprav.Také basy veď to je bomba a po žiadnom sube určite túžiť nebudem.Vychádzam z toho že bedne kt. som robil s dexonmi ma basmi totálne prekvapili a to boli ladené na 55Hz Z priemeru repra 160 mm.Čudoval som sa kamošovi pre kt. som to robil že chce ešte sub.Potešilo ma ešte že budem mať doma HI-END repráčik lebo je to písané pri ňom v katalogu ak je to pravda. Dúfam že KIT2 bude realita a nie iba vetrom odviaty plán.No a ja kým to všetko bude môžem rozmýšľať nad tým ako bude vyzerať ozvučnica čo robím už asi 2 mesiace určite to nebudú žiadne bedničky ale niečo na dlhšie pohranie sa.Reproduktory sú dobrým námetom na netradičné riešenia.Končím.

Re: E-shop

Basy z malýho repráku v malé bedně naladěné na 40 Hz jsou vždy jiné než basy z velkého basáku ve velké bedně naladěné na 40 Hz. A v praxi se na kvalitě basů podílí zesilovač skoro stejnou měrou jako bedna.

Není to kritika malých ani velkých beden. Jen varování před nesplnitelnými očekáváními.

(antonio kdyžtak to smaž, ale není to nic proti Tobě)

Web

Re: E-shop

obutt: grupáč = skupinová objednávka předních stěn u zručného truhláře - stolára (zapuštění ušáka je IMO přeci jen o něco málo složitější, než klasického "kruhového" reproně - nebudu si skelety vyrábět sám)
opmap: Ondro s tím já počítám - zachtělo se mi prostě malých budek z podobných důvodů, které popsal Bystrouš. A na nearfield se mi tenhle projektík zamlouvá...