Re: E-shop

Tak sorry že vymýšlím, svého času tu byla desítka simulovaných tesláků, i ta simulace je pro mnohé lepší vodítko, než něco domrvit vlastními kreacemi, pochopitelně jsem nemyslel, že to má vyrábět jako kit... ale už raději mlčím. btw, co si vzpomínám, odsimulování někým tu využilo i pár chytrých a snaživých lidí, polovina projektů je bez vlastního ladění...

Re: E-shop

lada: Kontakty tam jsou, možná web nemají nejpřehlednější, ale jednání se zákazníkem je férové, rychlé a bez zádrhelu.

Výhybky v podstatě simulované, v lepším případě z odměřených dat. 3p, i třebaže bude mikro, dělat nebudu. Z odměřených charek jsem odsimuloval SPH130AL a DT107 jako solidní náhradu za zaphův "speaker12". Tu kombinaci bych chtěl sám slyšet, takže je dost možný, že ji doladím pak mikrem, uvidíme. V podstatě by to šlo prodávat jako set za zvýhodněnou cenu. Zajímalo by mě, jaké kombinace by zajímaly vás. Výrobcem zmiňovaných měničů je německá LPG.

Ad slevy u TVM: jak už píšu na konci nabídky, nižší cenu nedělám, jsou to opravdu korunové rozdíly a já bych na tom byl ztrátnej, i proto je Dexon přestal prodávat. Vždyť už cena prodejce je směšná, to je třeba si uvědomit... sám se divím, že TVM nezdražuje.

chyna.cz: Nespěchej na to. Je možno objednat cokoliv ze sortimentu dexon. Šroubky a podobný prkotiny má Monacor, projdi si nabídku. Ke značce kondů se vyjádřím později, uvidíme co vyjde.

Re: E-shop

ok, podíváme se a hodím ti třeba předběžnou objednávku a kdyžtak se vyjadří k tomu co by šlo a co ne. ok?
jinak by mi přišel dobrý nápad třeba mít nějaký vybavení k meření reprosoustav a k tomu takový návod, a buď ho prodávat jako celek, nebo ho pučovat zaběhlým zde za nějaký úplatek, například na 500,- + pošta s tím, že by si každej odměřil svoje bedny a dal sem za to i schema vyhybky a antonio by je prodával jako kity.
Ale to je jen nápad. smile

Web

(upravil check 8. 4. 2008 19:21)

Re: E-shop

Už se k smíšení eshopu a fóra vyjadřovat nebudu. Názor měnit taky nebudu - nelíbí se mi to pořád.
Fyzická výbava pro měření je práce minimální. Naučit se ale měřit, aby to za něco stálo, chce praxi.
Mám v plánu pecky, co sem nakoupil, trochu zkalibrovat a ve vhodné hliníkové tyčce rozdat zájemcům. Není na to ale čas.

Antonio: Já se divím, že si vůbec sortiment TVM zařadil, podle mě to nemá cenu. Kdyžtak aspoň domluvit větší magnety a delší kmitky, jako sou nějaké speciálky v projektech a membránu ARN56/66 (nelak, prachovka), všechno i k polypropylenu. Přidávat magnety z vnějšu hlavního magnetického obvodu je neefektivní a piplačka.

edit: za pivo/zadarmo

Web

Re: E-shop

pokud by to nestálo hodně, tak bych měl možná zájem smile
ještě je potřeba před zesík ne? ten vyjde na kolik +-?

Web

Re: E-shop

Čeku, budu vděčnej, a zadara to nechci. Strašně rád bych to dostal od chucka, ale budu rád, kdy to vuubec někdy bude.

Re: E-shop

tak se hlásím do řady, ale aktuální by to bylo až o prázdninách nebo po, prostě až dostavím bedny, abych si je zkontroloval, a kdyžtak pozměnil.

Web

Re: E-shop

chyna.cz: ok

check: Máš pravdu, zřejmě to nemá cenu. Jak si jako představuješ ty větší magnety nebo dokonce delší kmitky? Dyť je to sériovka, na tohle, třeba i v odběřu 50-100 kusů, se ti z vysoka vyserou. Čachry s membránou ve stylu lak/nelak to by šlo, ale měnit prachovky... to už by taky nešlo. Ledaže bys to řádně zacvakal. Co je za piplačku připlácnout na magnet další? Měřil jsi vlastně výsledek? Myslím, že jsi něco kolem toho psal...

(upravil check 8. 4. 2008 21:34)

Re: E-shop

TVM má nejlevnější tipa, včetně množstevních slev. Mikrofony je předčasné řešit.

Antonio: Když necháš udělat větší magnety a cívka bude stejně dlouhá, zkrouhneš si Xmax (už tak mizernou). Pro magnet většího průměru totiž musí být silnější horní pólový nástavec - vyšší mezera... Se silnějším magnetem se jednak musí uvažovat o delší cívce, kvůli dorovnání Xmax a druhak kvůli zvýšení parazitního odporu kmitky, Q by bylo zkrátka příliš malé. TVM dělá i pro ty magnetky královské rezervy v Xdamage, takže tady problém není. Prachovka se měnit nemusí, prostě se použije kmitací systém z 5618/6618 s delší cívkou. Když to nepude jinak, tak na polypropylenu, ten možná sestavujou ručně (jinej závěs).
Magnet asi jako tady, ale Xmax tak 4-5mm: http://audioweb.cz/vase-benazi3.htm
Samotný jseš malý pán, ale zkus se domluvit s Quisem a dalšími odběrateli na společném postupu, myslím, že by o to taky měli zájem. Navíc nemusíte jít za TVM, existují menší výrobci - Westra a další.
S magnety mám změřené skoro všechno, zbývá mi poslední bonbónek, pak o tom napíšu. Všeobecně se dá říct, že se moc nevyplatí magnety přidávat.

edit: Když tak koukám na jejich soriment, tudle úpravu chtít udělat nebudou. Jediná cesta by byla dát do mag. systému dva magnety (mezi póláky) a to by se musel nastavit trn, což je jednoduché, ale oni ti to neudělají a piplat se s tím samotný by rapidně zvedlo cenu. TVM je mrtvé.

edit2: Domnívám se, že namotat cívku je banalita.

Web

(upravil MaBat 8. 4. 2008 21:04)

Re: E-shop

Sice mírně OT, ale taky bych se přimlouval k vizi nabídky nějakýho minimálního vybavení k měření, resp. vyvynutí společnýho úsilí k vytvoření a následné nabídce např. kapslí, tišťáků, švábů... prostě nabídnout zdejší komunitě nějakej standard - kompletní, jednoduchý a ozkoušený řešení pro amatérský měření, o kterém by se tu následně dalo debatovat a společně zdokonalovat metodiku, sdílet porovnatelné výsledky a zkušenosti. Vyberme(te) nějakou verzi mikráku, předzesilovače, softwaru (něco, co si může dovolit každý), nechme(te) vyrobit PCB a nabídněme(te) to všem, ať je o čem se tu bavit, to měření tu pořád chybí jako sůl...

Rád ten vývoj finančně podpořím a věřím, že nebudu sám.

Re: E-shop

check: To je sice hezká esej, ale kdo ti tu cívku, za kolik a za jak dlouho udělá a co z toho na konec ve výsledku bude? Nebylo by rozumější rovnou koupit jiný repra? Když dělali "nový typ" cívky pro řadu 150, 188 a 226 trvalo jim to snad 3 roky a dělaj to snad ještě teď a na konci z toho třeba nic nebude. A dělat novou cívku pár blbečkům z audiowebu... to ti teda fakt neudělaj. Kolem tohoto se tu už napsalo dost a není to výhodné pro žádnou stranu.

Co tu řešíte? Mikra jsou snad dohodnutý s Chuckem, věřím, že snad do léta to bude. To mu pak na to hodíte sranec, když to bude mít hotový? To snad ne...

Re: E-shop

To je pro nablblýho checka naprosto typické. Myslí si, že TVM je nějaká dílnička, kde mu budou ochotně mastit na koleně padesát nebo sto úplně, ale úplně jiných repráků.
Nedochází mu vůbec, že všechno tam dneska kromě servisu dělají mašiny /jeď se tam podívat ty troubo blbej, ukážou ti ochotně provozy/, na každou operaci je potřeba spousta přípravků, lisovací formy atd.

Před dvěma lety ještě pořádně nevěděl, co to pořádně reproduktor je a jak pracuje, vyptával se na nejzákladnější píčoviny a hleďme - dneska už je chytrej jak Šalamounovo hovno a poučuje ostatní, jak by měl reproduktor vypadat.
checku, strč si ty svý rozumy už konečně do prdele, v podstatě nikdo o ně nestojí a ty sám, jak jsem si zatím stačil všimnout, jsi tomuhle fóru prospěšnej asi jako drát v oku.

Web

(upravil check 8. 4. 2008 23:03)

Re: E-shop

Sinclaire, myslíš, že to nevím? Kdyby neexistovali možná desítky různých poloreproduktorů a úprav, tak o tom vůbec nepíšu. Samozřejmě to všechno dělali baby ze servisního. Na ruční sestavení reproduktoru je potřeba akorát kopyto na vystředění trnu, což reprezentuje vysoustruženou a roztáhlou hajzltrubku. Nikdy sem nepsal, ani to nečekám, že by se v TVM někdy rozhodli přeštalovat mašiny od Grundigu.
Jo před dvěma lety jsem to nevěděl, teď by se dalo říct, že něco vím. Ptal sem se na píčoviny z dnešního pohledu, dřív se o spoustě věcí tady na fóru nevědělo, ani ten tvůj Antonio je nevěděl. Spousta mejch otázek a rejpání se nakonec ukázala jako dobrá.
Nemyslím si, že člověk musí 20let stavět reproduktory, aby konečně pochopil jak fungují. Dobře sem si přečetl, jaké byly začátky místních "guru", takové sem si odpustil a o nic sem nepřišel.
Je mi úplně jedno, jestli sem někomu užitečnej nebo ne, pokud mám potřebu něco napsat, tak to napíšu, líp si to pamatuju. Vůbec by mě zajímalo, kdo je podle tebe tomuhle fóru užitečnej. Všichni, kteří něco ví, zarytě mlčí.
Cejtim v tobě pokračování naší mailové komunikace. Tam sme si to vyjasnili snad dost na to, aby to nemuselo pokračovat tady. Předtím sem s tebou vycházel dobře a komunikace s tebou se obešla bez debilů a prdelí. Já sem si ti pouze dovolil připomenout známá fakta opět po půl roce.

Web

(upravil sinclair 8. 4. 2008 23:34)

Re: E-shop

Vůbec si nemyslím, že všichni, co něco ví, tak mlčí. Namátkou Opamp třeba, Boramyr a kupa dalších. To jen ty neumíš číst a některé souvislosti ti vůbec nedocházejí. Spousta tvého přiblblého rejpání akorát tak zasírala témata, nic víc, když to chceš vědět, nikomu to nic nepřineslo.

Žádné pokračování mailové komunikace. Jestli narážíš na trafa s jedním vinutím z Aldaxu, tak k tomu ti řeknu jen tolik, že debilům to vrčí, těm, co to umí tak ne. 
Ale aby to nevrčelo ani debilům a abychom je ušetřili zbytečného čarování, tak jsme současně se změnou dodavatele traf změnili i navíjecí předpisy a trafa pro 2xSPS50 či 2xSPV100 už mají dva samostatné výkonové symetrické sekundáry.
Přečti si něco o Kirchhoffových zákonech, popřemýšlej o systému zemnění, odporech zemních smyček a až tomu budeš rozumět, tak do mě či Aldaxu můžeš rejpat. Do tý doby drž pysk.
Rejpaly, co jen rejpou do všeho možného a nikomu nic užitečného nepřinesou mám nejradši. Já vědět takový hovno jako ty, držím ten pysk a raději čtu a učím se od erudovanějších kolegů.

Web

(upravil check 8. 4. 2008 23:53)

Re: E-shop

To sis vybral zrovna dva opravdu pravidelně píšící členy.
A jinak Opamp Ten zesilovač měl v ruce taky. Ale já se na to pořád těším, až se k Mirulovi přijedu podívat a uvidím, jakej sem debil. V podstatě jenom o to se jedná, já chci abys mě - negramotovi ukázal, jak na to, ale ty už půl roku kouříš jednu cigaretu. Vymlouvat se na ty kurvy na poště můžeš, ale Mirulu se ti nabízel, že si pro zesilovač přijede osobně.
Nejlepší by bylo kdybys mohl nějak vždycky označit, který příspěvky sou ty pravý, já debil to totiž nepoznám.

Web

Re: E-shop

Výborný nápad se shopíkem. Poslal jsem ti maila, mám eminentní zájem o SM-110/N. Potřebuju něco do nenáročnýho basovýho kombíčka za rozumnou cenu.

(upravil antonio 18. 9. 2008 16:43)

Re: E-shop

První vlaštovka s ARN-150-73/8 a DT-25N.

Re: E-shop

Neni ta imedadnce nejaka divoka pro prosty 12/18 filtr?

(upravil opamp 1. 7. 2008 9:36)

Re: E-shop

Michale, myslím, že není. Seriový odpor před výškovou výhybkou udělá svoje.

EDIT: Byl by někdo ochotnej mi ty budky postavit?

Web

(upravil pistole 1. 7. 2008 9:37)

Re: E-shop

neni 2p vychází obvykle hůř než 3p
opamp byl rychlejší smile