Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 99 z 108)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

  Stránky: ««« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 108 »»»

RSS

Příspěvky [1,961 až 1,980 z 2,159]

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

core 88: moc pěkný to máš, má to šmrnc v DIY málo viděný,
jen to bude asi pěkně velký, když vezmu rozměry samotné KT88 a stolu na kterém to leží - pěkný macíček smile

(upravil Core88 11. 4. 2015 19:58)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

To: kazzatel  Přesně tak . Je to 2cm tulstý takže je to pevný .
To:Kal Díky za pochvalu smile

Web

(upravil Flaizer 18. 6. 2015 22:37)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Konečně jsem po dvouměsíčním boji vyhrál, zesík je hotov big_smile Kompletně ruční práce, jen návrhy a schémata jsem si navrhoval na PC, komplet ostatní je ručo fučo až na předzesilovač, ten se mi podařilo zachránil ze šrotoidní ho stavu, koncák je podle starého schématu, ostatní elektornika je můj výmysl a konstrukce.
http://0.t.imgbox.com/FssuCUwk.jpg http://2.t.imgbox.com/SnMRTP9L.jpg http://4.t.imgbox.com/RrpSRCDw.jpg http://5.t.imgbox.com/v4s8t8in.jpg http://6.t.imgbox.com/mgr6wYMN.jpg http://7.t.imgbox.com/hNYWuxYB.jpg http://8.t.imgbox.com/rGUShLpq.jpg http://0.t.imgbox.com/ifnAf55w.jpg http://3.t.imgbox.com/fN9B03jZ.jpg http://4.t.imgbox.com/CalC6Sf7.jpg http://5.t.imgbox.com/1M0MPYDj.jpg http://6.t.imgbox.com/Q2KAmAUO.jpg http://8.t.imgbox.com/Q3Q1c85l.jpg http://9.t.imgbox.com/WSLhKuvR.jpg

Jedná se o klasický Transiwatt Pyonýr 077 v konfiguraci 2x20W(1kHz), vymyslel jsem si ale k němu však tyto speciality:
- koncák má oproti originální předlohy aktivní filtr budičů a větší výstupní kapacity + drobné zlepšováky
- spínání hl. trafa triakem v nule - vlastní spínaný zdroj pomocné elektroniky pro nejnižší možný klidový odběr - <0,5W
- soft start zdroje - zpožďovač, nabíjení filtrů zdroje přes odpory
- možnost spínání vnějším 5V napětím (napětí USB - PC zapne zesilovač)
- odpojovač s MOS-FET trandama se spožďovačem připojení
- dvojitá tepelná ochrana - dvě teplotní čidla (chladič, trafo), přehřátí chladiče - odpojení repro (kontrola bliká), přehřátí chladiče + trafa - vypnutí zdroje (kontrolka rychle bliká a zesík nejde zapnout)
- přepěťová ochrana zdroje (vypnutí zdroje při napětí >40V)
- podsvětlení VU + detektor přebuzení
- přepínač vstupů s jazýčkovými relé

VU a clip detektor k vidění tu: http://ulozto.cz/xzKpkekh/video0079-mp4

Hraje fakt suprově, nemůžu tomu nic vytknout, na to, že je ve zvukové cestě pouze 5 tranzistorů na kanál, fakt úžasný, nynější majitel je velmi ale opravdu velmi spokojený...

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Na to, aby ses chlubil fotkama, máš opravdu ještě honě času, sorry...

(upravil samponek 10. 10. 2015 10:14)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Kvazikomplementár 80x Tesla  KD606 z vyřazených televizorů Color 110 a Color 110ST + mosfety 2SK1544 z vyřazených CRT monitorů, odpory ruské MLT0.5 Deska pertinax s dutými nýty a lišty s oky. 3 x A277D, dva v indikátoru a jeden ve zdroji.  Zdroj s feritovými trafy a SU169 + TL494 ( IR3M02 )   s proměnným napětím v závislosti na hlasitosti ( při zkratu na repro vypne bez jiskření kabelů )   http://s11.postimg.cc/kt12830hb/002.jpg http://s27.postimg.cc/kg51cu22n/Nf_zesilova_600_W.jpg

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

kazzatel napsal:

Na to, aby ses chlubil fotkama, máš opravdu ještě honě času, sorry...

kazzatel - vím že se považuješ za mistra světa a všechno ostatní je pod tvou úroveň. Ovšem nechápu proč zrovna tady tady kazíš někomu radost z velmi pěkně odvedné práce. Holt tvůj přístup k autorům v mnoha zde publikovaných příspěvcích svědčí jen o tom, že nemáš na to, aby ses mohl pohybovat v diplomatických kruzích.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Kluci Flaizer ,Samponek. Máte to moc pěkné,pokračujte tak dále,nedávejte na něčí slinty a bláboly. Chtělo by to více fotek,jak se Vám daří v jiných konstrukcích. FANDÍM VÁM.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Ano, šamponkovy nesmyslné "konstrukce" a podobné hnusy, toho je tu třeba. Za chvíli si tu budete ukazovat fotky svých ranních exkrementů a konečně dosáhnete úrovně, po které volá "morgan" a podobné existence.

BTW, hezký výpis...  https://www.audioweb.cz/search.php?acti … er_id=6915

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Hezká lidová tvořivost smile
No moje první konstrukce na střední vypadaly dost podobně. Ale chlubil jsem se s tím tak maximálně mezi vrstevníky ve třídě big_smile

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Díky" sendy vendy"za pěkné vypsání mých příspěvku,které prozatím nikdo nesmazal a mají tady místo. Můžeš je letákově vydat a zároven se s něma vyyfotit,pevně věřím že jako guru čekatel,získáš tady bodíky. V opačném případě si můžeš tak maximálně broukat koledu,ty koledo.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

samponek : a není to trochu nepraktický, to dvouruční volume? nebo to máš za panelem nějak mechanicky zpřevodovaný?

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Děcka nechci vám kazit radost, ale vážně dneksa je doba někde jinde.
Uznávám že Pavlova práce i 20 let stará je o něčem jiném než takové to domácí žvíkání. Už od průmyslovky jsem si chtěl něco zkusit, tak konečně mám páreček doma a nelituju té investice.
Ale jak se říká vocamsaď poacsaď. Kvalitní výrobek mi ve zkušebním provedení hraje snad 5 let bez krabice, ale nemám strach to zapnout.
Prostě každý máme jiné priority.
Nevím jestli jsem tak starý, ale preostě mám rád svůj život a ledacos bych se bál zapnout i na laboratorní zdroj.

(upravil samponek 11. 10. 2015 11:32)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Jsou to dva můstky v jedné krabici, každý má hlasitost zvlášť. Zdroj s esúčkama je společný. Všechny součástky i polovodiče jsou ze starých  televiz ( Tesly, Rubín, Selena a monitory Eizo + magneťák Tesla SM261 ) Točítka jsou hliníková kulatina průměr 70 mm. Obsahuje jen čtyři KD617 , ostatních 84 jsou všechny NPN KD606 z vertikálů. Mosfety jsou taky N z vodorovných rozkladů ( zapojení se tím zjednoduší ) Sériový  zdroj konstantního proudu BF869 BF870 je kvůli proměnlivému napájení. Když by bylo konstantní, může být místo něho odpor kolem 15k 4W. Otevření mosfetů se nastavuje trimry 10R  a stabilizuje ho Shottky s ledkou na chladiči.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Šamponku já jenom pořád nerozumím tomu proč ty Tvoje konstrukce musí být za každou cenu z vykuchaných spotřebních součástek? Ušetřil by sis spoustu práce kdybys pustil nějakou tu korunu za pořádný tranzistory a tak. Chápu že svitkáče kucháš, já to dělám taky protože i ty staré bývají kvalitní a mnohdy lepší než nové za nekřesťanské peníze. Chápu když se někomu nechce investovat 1500 do nového trafa tak použije nějaké staré průmyslové Cčko, stejně tak s chladičema - ok. Ale ty ostatní součástky jsou korunové položky a jen hledání těch hodnot z hromad součástek které jsou už vypájené zabere tolik času že se to nikdy nemůže vyplatit. Vím to z vlastní zkušenosti, vším tím jsem si prošel a proto to tady píšu.

Dál plošňák - aby to nějak vypadalo a k něčemu do budoucna bylo, chce to použít návrhové programy jako třeba eagle. Předlohu vytiskneš a desku uděláš fotocestou, taková deska může být hotová za jeden večer i s vrtáním a může to být i vzhledově hezké. Při ladění prototypu uděláš změny které hned můžeš pořešit v návrhu - pár kliknutí a vylepšená deska je na světě. Kdybych měl dělat vývoj tak že budu každou další desku ručně kreslit tak jsem furt na začátku a nedělal bych nic jinýho než kuchal součástky a kreslil desky. A byly by to furt jakési pochybné variace na téma transiwatt nebo sinclair které vidíme i tady protože s tím starým šrotem nic lepšího vytvořit nejde.

(upravil samponek 11. 10. 2015 20:54)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

To je způsobené tím, že tu jsou zásoby KD503, KD606, KUY12, KU607 a dalších,  dávám přednost ruským odporům MLT0.5 před jinými apod, je to záměr. Pro mě je důležité, že po propojení součástek a zapnutí do zásuvky to hraje a když to osloví jednoho člověka, je to víc než tisíc co pští oheň a síru. Desky neuvádím, žádné neexistují, všechno je propojené na nýtech, našel jsem ruskou stavebnici rádia JUNOSŤ 101, tam jsem se inspiroval a kromě chladičů a pájecích lišt s kádéčkama je součástek tak málo, že to ani nestojí za to. Se zdrojovými feritovými trafy z televiz a SU169 v dvojčinném zapojení + modré kondíky TF010 se dají dělat spínané zdroje, které vyhoví úplně pro všechny výkony, jsou jednoduché, vždycky fungují a na váhu jsou  lehké. Zdroj v tomto zesilovači dává při nejvyšším  napětí 200V / 23A, pokud si ho nesestavíš sám, těžko takový někde seženeš. S transformátorovým zdrojem jsem taky experimentoval, toroid s vinutím má 25kg, nedostal bych ho přes chladiče s kádéčkama dovnitř. protože zabírají celý vnitřek.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

No proti gustu.... smile


Takhle vypadal prototyp modulu preampu do profesionálního magnetofonu které jsem dělal minulý rok. Na poslední fotce probíhalo "ladění". Je to celosymetrické a relativně univerzální zapojení pro půlstopou snímací hlavu. Vše je dělané doma na koleně a je v tom i pár vykuchaných součástek - jazýčková relé, precizní trimr, vstupní trandy které jsou dnes téměř nesehnatelné. Zatím jsem takhle předělával jen dva magnetofony takže na zakázkovou výrobu dps dosud nedošlo.

http://5.t.imgbox.com/LzDUmyhc.jpg http://8.t.imgbox.com/8LGpZ19u.jpg http://4.t.imgbox.com/HnxlT0qD.jpg

(upravil JeF111 12. 10. 2015 1:22)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

A tady nějaké fotky z vývoje 8-kanálového mixpultu do racku. Je ve skříni Almes a využívá upravených vstupních jednotek EVK326 z mixpultu Tesla Elektroakustika. Tyhle jednotky jsem použil proto že jsou vybavené horním a spodním ořezem na preampu a třípásmovými parametrickými korekcemi, mají velice kvalitní vstupní trafo a celkově po upgrade operačních zesilovačů a dalších úpravách hrají výborně. Míchačku s directouty, monitorovací zesilovač a zdroj jsem dělal celé nové. Každý kanál má fantomové napájení, symetrické direct outy s TPA6120 a možnost monitoringu přes sluchátka a ledkový VUmetr. Multipinový konektor na zadním panelu slouží pro připojení 8-kanálového magnetofonu, v současné době je to Tascam 38. Pultík slouží pro zvučení malých akcí kde stačí jen pár vstupů nebo jako nahrávací pult když je potřeba nahrávku míchat jinak než to co jde do beden. Je to zhruba přelom roku 2011/2012.

http://4.t.imgbox.com/8U1fSOj1.jpg http://5.t.imgbox.com/exxizBc6.jpg http://3.t.imgbox.com/7C8kHQeJ.jpg http://5.t.imgbox.com/BfQo9He8.jpg http://5.t.imgbox.com/xq9CmYhJ.jpg http://9.t.imgbox.com/pm4A17Eq.jpg http://2.t.imgbox.com/DAS7jYP0.jpg  http://5.t.imgbox.com/Im2dRKyH.jpg http://3.t.imgbox.com/SD9fnMRt.jpg http://0.t.imgbox.com/sfBe7DKA.jpg http://7.t.imgbox.com/fGeVhG6A.jpg http://5.t.imgbox.com/ONjsuAWs.jpg http://9.t.imgbox.com/Swi4Oo5e.jpg http://4.t.imgbox.com/zIUqxR4K.jpg http://7.t.imgbox.com/uDESgcLI.jpg http://2.t.imgbox.com/aUQ6oGGE.jpg http://4.t.imgbox.com/tC9XIYeX.jpg

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Dlouho se tu nic neobjevilo. To už nikdo nic nestaví? sad

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Ale jo, stavi, ale po precteni nekterych prispevku, nemame odvahu, zverejnovat svoji praci.
Ale porat me laka dat sem do vlakna konstrukci zeilovace z cinskych D modulu, co sem narval do pixle od luncheonmeatu i se zdrojem, abych rozproudil debatu na thema ULC dung contruction.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Nikdy není snadné jít s kůží na trh smile
Ovšem pokud se za výsledek stavitel stydí, je asi lepší nic nezveřejňovat, to je fakt...

Příspěvky [1,961 až 1,980 z 2,159]

  Stránky: ««« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 108 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£