Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » AV Receiver

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 26]

Téma: AV Receiver

Ahojte,:)

prosim Vas nevi nekdo jestli muzu pripojit 5.1 reprosustavu s aktivnim sub. na http://www.audioexpert.cz/prijimace-zes … -vsx-916-s 

Dik vsem.

(upravil redyuri 15. 4. 2007 16:28)

Re: AV Receiver

ak dobre vidím výstupy, tak áno
pasívne repro (satelity) sa zapoja priamo na výkonové výstupy
aktívny sub. sa pripojí na ,, SUB WOOFER PREOUT"
toľko teória

Web

Re: AV Receiver

Ahoj,
a bude to splnovat svuj ucel?Kdyz tam bude namisto 7.1 jenom 5.1?Jestli to nebude delat potize v DD atd....

Re: AV Receiver

Nebude.

Re: AV Receiver

Frank, píš presne, nebude splňovať účel alebo nebude robť potiaže? smile

Web

Re: AV Receiver

Jeste jena vec,kdyz bychom pripojil z TV audio vystup do tohodle receiveru bude vysledny zvuk 5.1 anebo 7.1.Myslim jestli ten receiver bude dekodovat stereo na DD.

Dekuji za odpoved.:)

(upravil Iridescent 15. 4. 2007 21:15)

Re: AV Receiver

Dekódovat stereo na DD neni možný. Pomocí DPLII ti to rozdělí na všechny bedny, ale kvalita DD to nebude ani omylem. Jsou i lepší algoritmy než DPL, ale pořád je to jen náhražka.

Re: AV Receiver

Myslím, že snad každý receiver dnes umí několik způsobů, jak přehrávat stereo na vícekanálu. Dolby ProLogic I a II spolu s DTS:Neo6 umí kde co. Já sice dost dobře nechápu, jaká výhoda plyne z rozkládání dvou kanálů do pěti, ale kdo chce kam...

Re: AV Receiver

...pomozme mu tam smile

Jak se dostane ze sterea DPL? Jen vim, že LR jde do LR, součet do centru a rozdíl do zadků.

Re: AV Receiver

a aj to nie vždy, pure DPL som už v tomto prevedeni dlho nepočul, už to riešia procesory akýmisi vychcanými algoritmami (niekomu to vyhovuje, niekomu nie...tie lepšie algoritmy aspoň vylepšia zvuk TV, keď už nič iné)

Web

Re: AV Receiver

Nene, franku, tak fungovaly jen starý analogový dekodéry. (ale tam střed nebyl, jen zadní kanál se dostal rozdílem kanálů) DPL je komplikovanější.

Re: AV Receiver

A udělá to 5.1 ze stereo audio vstupu třena z té televize? Nevim nevim jestli to převádí nějakými AD převodníky do digitální formy nebo jen zesiluje??? Nebo jen ze stereo digitálního vstupu.

Re: AV Receiver

Já třeba na své doposavad monoTV používal při polechu přes reciver MONOLogic, či jak se to jmenuje. Nevím jak, ale z monofonního signálu to umí najít ozvěny a dozvuky. Zvuk je tedy stále monofonní (rozprostřen na předky a centr - což mi vyhovuje - zvuk jde z centeru) ale dozvuky, ozvěny a podobné libůstky prozrazující akustiku studia, atd posílá do surround s nastavitelným zvýrazněním. Velmi příjemné.
Ze sterea jde rozkódovat DolbySurround, pokud s ním bylo počítáno, zbytek jsou pouze efekty domyšlené čipem v reciveru a ve většině připadů k prdu.
DD a DTS musí jít samozřejmě digitálně nebo z dekodéru samostatně každý kanál.

Re: AV Receiver

Obvykle se to dá nastavit jestli to bude rozpočítávat nebo jen zesílí.
Michal: divil by ses co s prostorovým zvukem dokáže udělat třeba Circle surround II. Bohužel moc receiverů ho nemá.

Re: AV Receiver

No,ja mam doma jeste samostatni dekoder DD:KINYO .Kdyby jsem ho pripojil medzi TV a receiver?Mozna by to potom neco dekodovalo?Ne...

http://www.digit-life.com/articles/kinyo/index.html            model: C-20 decoder (D-565).

Re: AV Receiver

Ten receiver má DPLII, bude to rozpočítávat sám, pokud mu to nastavíš.

Re: AV Receiver

Celé je to nesmysl a dopočítávat nějak kanály, které se v signálu nevyskytují ne na prd. Jsem ochotný to akceptovat u toho mona z TV, ale tím to končí. Furt je to jenom matika.

Re: AV Receiver

Michal: Nehceš věřit tak si nevěř. Ale až budeš mít příležitost tak si poslechni jak ten Circle surround zní. Ony tam ty kanály jsou, právě proto je to dolby surround a ne stereo, i když to má taky dva kanály. V rozpočítávání mona nevidim absolutně žádnej význam, je to jen něco co si ten dekodér vymyslí...

Re: AV Receiver

Rozhoduji se medzi PIONEER VSX-916-S a SONY STR-DG 700/S nevim se rozhodnout.Jaky mate nazor?
Ktery by ste odporucili?

Dik

Re: AV Receiver

Tady ale musite pocitat s tim ze nektery stereosignal je kodovany a ve stereu se nachazi 5.1 ktery DPLII presne rozesle na 5.1 ale jeste sem se s tim nesetkal, jen u jedineho CD le to nevim jiste, jen sem to usoudil z poslechu, jelikoz pro klasickem stereo to bylo normalni a pri DPL2 kitara sla vice levostred a trubla zadni pravy a nemichalo se to. Jinak DPL2 ti udela5.1 to ti udelaji i rezimy typu LIVE, THEATRE, CLUB, a jine ted nevim jak tomu nadavaji. No na receivru bude urcite nastaveni prepronu. Ja mam 5.1 receiver a na nim sem vypnul surrondy SUB a center, bo mam jen 2 predni. A signal 5.1 z DVD mi to secte do tech dvou.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 26]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » AV Receiver

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£