(upravil 7tech 22. 3. 2008 22:46)

Téma: Blůůů LED

Nevíte někdo o prodejci modrých obdélníkových LED (cca 2x5mm) s rovným čelem? Ideální by byl bargraph, ale to bych byl moc náročný. LEDek se všude nabízí hromady typů, ale tvarové jsou bežně k dostání jen červené, zelené a žluté.

Třeba Lumex vyrábí nádherné kousky, ale kde to sehnat?

Re: Blůůů LED

Technicsy Ti svítí modře?

zkus rs-components.cz cojávim

Re: Blůůů LED

Všechno tovární má VFD. Tam není s barvami problém. Když neseženu, skončím u klasiky zelená-červená.

Re: Blůůů LED

já se ti v úterý kouknu co máme u nás ve skladě smile

Re: Blůůů LED

S tvarovými modrými je vážně problém. Neúspěšně jsem nedávno sháněl modré obdélníkové 2x5mm, čtvercové taky nikdo neměl, ani autorizovaní distributoři Kingbrightu.

Web

Re: Blůůů LED

co takhle čtvercové RGB a rozsvicet jen tu modrou?

Re: Blůůů LED

No pokud by šlo o jednu, tak není problém, ale pokud jde o šest indikátorů á 20+4 led, tak už to není ani po stránce financí žádná sranda, notabene plošňák je navrženej na dva vývody a nesedí rozteče..

Web

Re: Blůůů LED

nějak mi uchází o co přesně jde. šlo mi jen o ledku jako takovou. netuším do jakého systému to má zapadat, ale v práci nám takovýhle věci mizej po tisících, tak asi pár takovejch diod pořádně vyfotim a uvidíme (vy mě s tim pak pošlete do hajzlu jo? ) .

Re: Blůůů LED

Tak u tebe to není nic divného, vždycky jsi byl takový pomalejší. Jde o to, že těch ledek do těch indikátorů jednak potřebuju 120ks, jednak je plošňák navrženej na rozteč 2,5 do středu ledky /původně tam byly 2,5x5/. Třívývodová led má jaksi vývody zcela jinak, chápeš?
Proč platit za 120ks RGB, když ve finále vývody sice zaplatím, ale odštípu??

Web

Re: Blůůů LED

ty diody co máme my jsou vždy čtyřvývodový. a seru se vám do threadu protože čtu, jak to nemůžete sehnat, a já možná můžu. to je celej fígl. Takže se podívám. věřím že 5x5mm RGB ledky máme... možná i jiné. zatím nemám co dodat. ve středu budu moudřejší.

(upravil check 23. 3. 2008 22:40)

Re: Blůůů LED

Zkuste pohledat tady.

Web

Re: Blůůů LED

taky jsem netušil jak je to blbě sehnatelný,kdo by to byl řekl,snad ebay..
http://cgi.ebay.com/100pcs-of-2x5x7mm-r … dZViewItem

(upravil 7tech 24. 3. 2008 12:21)

Re: Blůůů LED

Potřebuji minimálně 136 kusovek 2x5mm nebo 8x bar po dvaceti, případně 16x bar po desíti.. 5x5mm jsou moc velké.

Edit: Tak jsem vydražil ty z Ebay a ještě mi udělal aukci na těch zbylých 50ks. Je to číňan, tak jsem zvědavý, jestli něco přijde.

Re: Blůůů LED

to som aj ja zhánal ale bežne zohnatelné sú iba gulaté vysokosvietivé modré prípadne nízko.Hranaté modré niesu žiadne typy v bežných obchodoch.Rotel má modré nízkosvietivé hranaté smile to je krása smile ked budem robiť zosík tak zoženiem také smile
okrem toho rotel použiva kondenzátory nichicon smile...

Re: Blůůů LED

A SMDckove by ti nepomohli?

Re: Blůůů LED

Na SMD bych neměl nervy. big_smile
Snad to šikmoočko pošle.

Re: Blůůů LED

aha. u nás se vedou jen SMD sad

Re: Blůůů LED

SMD jsou v poho. Dost často ne-li drtivou většinou je s tím méně práce než s klasikou. A to to není zas až tak moc dávno kdy jsem měl opačný názor.

Re: Blůůů LED

Co tak kupit 5mm kulate a pilnikem, nebo na nejakem stroji je upravit k obrazu svemu. Piplacka to urcite bude, ale vysledek lepsi nez stipat nozicky

Web

Re: Blůůů LED

Můžeš se do toho pustit Miku. Pro mě 136 kusů a pro Sinclaira 120 kusů. To máš něco přes 1000 ploch s přesností, dejme tomu 0,1mm plus kolmost. Jdeš do toho? lol