Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Tesla AZK 220

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 23]

Téma: Tesla AZK 220

Mám doma tento zesilovac a potreboval bych na neho zapojit ctyri 8ohm suby. Protoze ten zesilovac neznam, tak nevim co snese. Vim jen, ze ma 8ohm. Tak me napadlo to zapojit do serie na 16ohm. Nevite jestli to snese??? Abych mu neublizil, je to prece uz jen stary stroj. Diky

Re: Tesla AZK 220

Neznám neviděl jsem, ale vyšší impedancí než doporučenou nikdy zesík zničit nemůžeš. Stát se to může právě naopak, čili nižší než na kterou je zes stavěnej.
Ohledně paralelního zapojení ti musí zdělit lidé zkušenější... Neznám neviděl smile

Re: Tesla AZK 220

(off topic, ale trochu relevantní: některým lampáčům mohlo uškodit, když se k nim připojila zátěž o vyšší impedanci, než je nominální.)

Web

Re: Tesla AZK 220

Na AZK220 bez obav. AZK220 má dovoleno pracovat i do 4ohm, ty to jen nevíš, protože od něj nemáš návod. Takže klidně po dvou paralelně na kanál.

Web

Re: Tesla AZK 220

ok, diky moc

Re: Tesla AZK 220

Otazka, asi na Sinklaira, je mozne zvysit napajanie modulov v AZK220 a dostat z toho o nieco vacsi vykon bez upravy zapojenia a s povodnymi suciastkami?

Re: Tesla AZK 220

Neuchladíš ho.

Web

Re: Tesla AZK 220

ved su tam KD503ky nie? tak tych +/-40V je rozumne maximum pripadne tam dat KD3442ky ale budic aj tak ma 80V zaveru. takze nie. A ako vravi Sinclair neuchladis ho, neviem aj ci do 4R musi mat dost dobre chladenie a ziadne prekazky v prudeni vzduchu

Web

Re: Tesla AZK 220

Dakujem za rady, necham zapojenie  tak a pozriem len ci  elktrolyty nemaju ubytok kapacity a pripadne studenaky.

Re: Tesla AZK 220

tie studenaky sa tam sem tam objavili, takze radsej podoplnaj cin na kazdz suciastku, kdwe bude podozrivo malo

Web

Re: Tesla AZK 220

Hlavně vyházet hovňáky z Boucherotů a plastové elyty TE002-006, pokud tam budou. bývaly tam v hodnotě 10u na vstupech, ve smyčce nfb je 50u a v el. pojistce 200u. Nahradit Jamiconem nebo něčím lepším. V novějších sériích už byly nahrazené černými elektrolyty TGL31159 z NDR, nebo bleděmodrými Iskrami od jogurtů, ty nechat.

Web

Re: Tesla AZK 220

Zdravim. chcel by som vás poprosiť o radu. Mám zosilovač TESLA AZK 220 a chcel by som vymeniť pôvodne vstupy za jacky. Viete mi poradiť ktorý z tých troch káblov zapojiť na jack keď že si myslím že sa tam zapájajú len dva?Ďakujem.

Re: Tesla AZK 220

AZK220 ma symetrický vstup,tak tam musíš dať stereo jack a zapojiť všetky tri. Ak používaš nesymetrické zapojenie tak pichneš mono jack a keď symetrické tak stereo. Zapojenie by malo byť 1+ T, 2- S,3- R . Takto zapojené to bude viac univerzálne.

(upravil kombo7939 20. 9. 2009 19:06)

Re: Tesla AZK 220

Ako som v tomto zapojení zatiaľ dosť neistý, takže by som ťa poprosil trošku podrobnejšie. Najlepšie by boli fotky. Vôbec neviem čo znamená to 1+T atď. Ďakujem za každú radu. Mám stereo Jack.

Re: Tesla AZK 220

pokial tam maš ešte tie symetricke linkove trafa tak ich daj von, myslim ze vystup maju nesymetricky. tým vsak riskujes zemne slucky. schodnejsia je vymena za napriklad 3AN670 07 popripade 3An670 05. pokial vsak to trafo sluzi aj na otacanie fazy do druheho modulu, kedže každy kanal je mostik, tak vymena je bezpredmetna.

Web

Re: Tesla AZK 220

Ak tam teda máš tie vajíčka (symetrické trafka), ja by som ich tam nechal. A k zapojeniu T je špička, R je prstenec a S zem.
Tu to je nakreslené http://www.music.columbia.edu/~douglas/ … ug.TRS.jpg . Ešte k tým číslam, sú to čísla vývodov pôvodného konektora (je to zozadu).

Re: Tesla AZK 220

Za nákres a popis ti veľmi pekne ďakujem a ak by si bol ešte ochotný mi vysvetliť  čo sú to tie vajička (symetrické trafka). ak môžeš poslať nejaký obrázok.

Re: Tesla AZK 220

Takže nakoniec som sa rozhodol pre XLR koncovky na vstupy. chcem sa len opýtať, To zapojenie zostalo tak jak pri stereo jackoch tak aj pri XLR? Ďakujem.

Re: Tesla AZK 220

Nikoliv, AZK220 má vstupní symetrické trafa nikoli z důvodu nějakého točení fáze pro druhou půlku můstku či cokoliv jiného, ale to trafko je primárně určeno pro galvanické oddělení a symetrizaci vstupu, nic víc, nic míň. Jeho demontáží se lze dobrovolně připravit o pravý symetrický plovoucí a nezemněný vstup /nepotřebuje k funkci zem/.
Pokud tam chceš dávat konektory XLR, tak oba živé vodiče zapoj na piny 2 a 3, /původně 1 a 3 na pětikolíku/ zem na 1 /na pětikolíku původně 2/.

Web

Re: Tesla AZK 220

A káble musím tiež prehadzovať alebo tie môžem nechať tak? Lebo káble mam simetrické.

Příspěvky [1 až 20 z 23]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Tesla AZK 220

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£