Téma: Umele drevo

Zdravim. Nepacovali jste s tim nekdy nekdo - nebo lepe nestavel z toho nekdo? Je celkem tezky takovy hutny ale nadruhou stranu ma tendenci se stipat - uder kladiva hozeni na zem atd.. Pouziva se jako skusebni material pro frezovani. Jde mi o to jestli by se hodilo na stavbu bedynek? Nemate nekdo zkusenosti? Dik

Re: Umele drevo

Umělý dřevo???
A co gumový nejty? smile

Čemu se říká "umělý dřevo"?

Re: Umele drevo

No,pokud to mají být klasické modelovací bloky většinou červenohnědé barvy,tak jsou sice těžké,hutné,dostupné ve větších tloušťách,dobře se opracovávají,lepí a zvukovými vlastnostmi lepší než MDF,ale právě pro ty mechanické vlastnosti jsou na toto nevhodné,rázová houževnatost je nízká.Snad jedině typy plněné zinkem a to ještě jen na nějaké malé budky.

Re: Umele drevo

A co třebas jen na část přední stěny, třebas jen kde jsou zafrézovaný měniče?

Re: Umele drevo

No a to je právě opět o těch mechanických vlastnostech,vruty v tom nedrží,místo závitu se to rozdrolí kolem vrutu na prášek a při větším utažení matky i přes větší podložku to rádo praská.Ty nevýhody převažují.

Re: Umele drevo

napadá mě pertinax big_smile

(upravil Jacket 27. 2. 2008 11:49)

Re: Umele drevo

Z nacervenalou barvou jsem nevidel - barva vypadala jako u klasickeho dreva ale ty mechanicke vlastnosti , opracovavani a dobre lepeni to vse souhlasi, to ze se to droli a praska i pri dotazeni vrutu jsem nevedel, to by potom byl problem do te desky chytnout i samotny menic. I kdyz by se mohl pritahnout treba jenom sroubem a matkou pres desku. Skoda te krehkosti - jinak by to byl asi slusnej matros na bedynky. Jinak jo jsou ty modelovaci desky(pravdepodobne) - u otce v praci tomu rikaji umely drevo smile.

Re: Umele drevo

Franku, co u delat predni desku z moduritu? smile