Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc so zapojenim

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 30 z 30]

Re: Pomoc so zapojenim

A které číslo AR to bylo zase neřekne. Pátral jsem na webu i AR base a prolejzat všechny ty stará čísla růčo se mi zas tak moc nechce. Alespoň přibližně.

(upravil jik 26. 2. 2008 9:54)

Re: Pomoc so zapojenim

Thalesi, myslíš MBA do můstku? Tak se Ti doma odpoledne podívám, tuším 1/80, ale tím ročníkem si jistej nejsem. Číslem 1 jsem si o něco jistější a nejjistější si jsem tím, že to bylo červené a taky tím, že ten zesilovač byl na titulní straně vyfocený.

Jen si ještě pamatuju, že tam psali, že by to šlo teoreticky provozovat nouzově do 4 ohmů, při snížení napětí na 12V a za cenu intenzivnějšího chlazení a stejně se výstupní proudy dostanou na katalogovou mez, proto že to nedoporučujou (což je jasné). Tohle já jsem se tenkrát neodvážil. To můstkové zapojení jsem kdysi zkoušel jenom ze zajímavosti přepojením pár součástek na jedné ze stávajících streodeskek, nikoliv na originální desce z toho AR. Fungovalo to, pro tu zkoušku jsem offset myslím ani neměřil nebo si ho nepamatuju.

(upravil Thales 26. 2. 2008 16:13)

Re: Pomoc so zapojenim

Ten IO A205 byl v modrém AR 6/80. Vyloženě MBA origo v můstku jsem zatím nenašel. V 1/80 to není (Tam je Zetawatt s MDA2020)

(upravil jik 27. 2. 2008 7:55)

Re: Pomoc so zapojenim

Takže Thalesi, včera jsem to amaro našel, dal si ho před počítač s tím, že napíšu příspěvek. Ale mám problém, že z domu se nemůžu přihlásit. Napíšu jméno a heslo a nic se neděje. Žádné hlášení, jenom se to prostě nepřihlásí a skočí to zpět. Tady odtud to jde. Už jsem psal e-mail Antoniovi, aby mi poradil, čím to může být. Jestli nějakým nastavením v mém počítači (ikdyž jsem s tím nic nedělal), nebo někde na Webu, fakt nevím.

Takže: Je to AR č.1, ročník 1979, strana 12. Je u toho i poměrně obsáhlejší text.

Jinak si myslím, že je to celkem úspěch, seknout se po takové době o rok (přesně), kór když jsem to číslo sám kupoval v trafice.

(upravil sinclair 27. 2. 2008 9:48)

Re: Pomoc so zapojenim

A není pravda, že maximální výkon se z MBA810 dá vytřískat při 14V.
Každý volt v napájení navíc je dobrý, je na něm závislej výstupní rozkmit...samozřejmě jen do dovolených 18V, MBA810DS a DAS chodí do 20V, kdy dávají až 7W. Těch 18 či 20V se ale nesmí ani hnout, proto byly často u těchhle konstrukcí stabilizátory v napájení.
Větší prča je s GD607/617. Těm stačí navalit 30V stabilizovaných a máte 15W echt germaniovýho zvuku a ne tak ledajakýho-tyhle bambusáky jako jediný měly Ft=1MHz.
Kdo ze starejch mazáků pamatuje Zídův Z6W-S ? AR3&4/73, stavěl jsem jich asi pět smile
Jinak GD608/618, použitý ve starších zvukových tv modulech /Limba, Sitno, Dukla/ jsou naprd, mají Uceo jen 24V. Ale i tak z nich lze 8W vyrazit a mají výbornou teplotní stabilizaci kliďáku.

Mimochodem-nemá někdo ze starejch psů jeden tranzistor KD610?
Je to úplně první npn výkonový darlington vyrobený Teslou, někde se mi jeden kus válel, ale nemůžu ho najít a potřeboval bych ho na sbírkový tablo Rožnova.

Web

Re: Pomoc so zapojenim

Kde jsou ty megový bambusy? Chci!!!

Re: Pomoc so zapojenim

A k čemu by Ti byly?

Web

Re: Pomoc so zapojenim

Jsem fetyšista smile

Re: Pomoc so zapojenim

Sinclaire, podívám se doma, ale určitě jsem KD610 nikdy nekupoval a že bych ho mezi ostatníma měl z jiných zdrojů, tomu taky nevěřím. Každopádně, kdybych ho nějakým zázrakem měl, poslal bych Ti ho.

Re: Pomoc so zapojenim

Tak tady odtud mám tu poznámku o omezení výkonu nad určité napětí. Jen jsem si to blbě zapamatoval - není to 14V ale 16V
http://www.io.freehosting.cz/039.gif

Příspěvky [21 až 30 z 30]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc so zapojenim

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£