Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » K fóru » pište jako lidi...

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 68]

Re: pište jako lidi...

já si teda zvyk na háčky čárky,kdyby bylo víc tlačítek u mobilu,tak bych to zaved i tam! nelíbí se mi číste bez diakritiky.

Web

Re: pište jako lidi...

ja kdybych uz mel nekoho hodnotit, tak podle urovne a obsahu jeho prispevku, ne podle formy(samozrejme kdyz nekdo vynechava i vetnou interpunkcia navic pise 3,14owyni, tak se to cte blbe)
co se tyce ty lenosti- tak jak je to mysleno tady - to bys rovnou moh chodit vsude pesky... i kdyz to u psani muze pusobit komicky, i tady to bude mit neco spolecnyho s efektivitou takovyho vyjadrovani

Re: pište jako lidi...

Ne. Když člověk píše jako debil, na 99,99% nenapíše nic rozumnýho.

Re: pište jako lidi...

kéž by byl zaměstnavatel vděčnej a ocenil to... Když pro mě ale nemá nic jinýho na práci než nechat mě lozit po fórech, a hádat se o kdejakej háček a čárku, tak se pak nediv jaký kripli z těch mladejch lidí vyrůstaj. Zvlášť když vedle sebe mam rusáka co spraví za celou šichtu tolik co já za necelé dvě hodiny, a to víš že to nejsou žádný složitosti. Proč, když mě nečeká nic dobrýho, bych měl dělat takový věci? to radši pokecám s pár lidma co tu chybějící interpunkci a pár chyb v textu překousnou. někteří... pokud to nemůžeš vydejchat, tak si vem respirátor. pomáhá.

(upravil Thales 29. 2. 2008 1:36)

Re: pište jako lidi...

Každý z vás má v něčem pravdu a v něčem ne. Souhlasím s tím že se má psát tak aby to nějak vypadalo jak jen to v rámci inteligence daného jedince je možné. Zahraničí a problémy v práci to beru. Naopak neberu to když tu Sinclair píše že pokud někdo má takovéto problémy tak nemá psát vůbec. To je totiž dost netolerantní a pokud dotyčný má dostatečně pádný důvod mělo by mu to být uznáno. Je to úplně stejný princip jako neschopenka. Buď nemůžeš (doloženo doktorem) a nebo můžeš a apk mě nějaké výmluvy nezajímají tak koukej makat.

Co ale vyloženě nesnáším je to co tu napsal Luikas a to do posledního písmenka. Za prvé psát bez diakritiky z lenosti mě přinejmenším velice popouzí a říci totéž o velkých písmenech to vyloženě doráží. To může říci jen lemra líná vohnoutská. To už můžeme rovnou zrušit i mezery a ušetříme místo. Svojí práci děláš ve stejném stylu? Co nejrychleji to vojebat hlavně že to cosi dělá? Mladou vojedeš taky za dvě minuty aby to bylo co nejjednodušší a nejrychlejší? Také to šetří čas ne?

Kdo by nevěděl co je to vohnout (jakož i ostatním) doporučuju nechť se ráčí poinformovat ve velice pěkném článku na toto téma na serveru http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2002112901 Třeba se v tom někdo z vás pozná. A nebo někoho. Také je tam zrovna tak pěkně ne-li lépe popsaný termín zmrd ve všech podobách a další "příjemné" stránky lidského společenství http://www.dfens-cz.com/search.php?rste … mhlmenu=10

A aby neměl někdo pocit že se vydávám za toho dokonalého tak se omlouvám za svoje časté překlepy a čárky, které se však na rozdíl od jiných snažím opravovat pokud na ně přijdu.

EDIT:
Speciálně Sinclairovi se ten článek bude líbit pokud ho už nečetl.

Re: pište jako lidi...

Važte si toho, že má čeština háčky a čárky, díky nimž se počet znaků abecedy zvyšuje z 27 na 42. Mě osobně se líbí, že máme tak členitý jazyk. Nevím, jestli existuje nějaký cizí jazyk, ve kterém by se dalo jedno a totéž vyjádřit třemi a více různými způsoby. Tak trochu chápu to, že nepíšete  háčky a čárky, malá a velká písmena, a máte dojem že nejsou potřeba. Jste totiž deformovaní esemeskami a chaty, i když to nepřiznáte (a nebo si to ani neuvědomujete). Netýká se to jen některých mlaďasů na tomhle fóru, ale je to bohužel všeobecný trend. vypadá to, že se čeština bude postupně opravdu zjednodušovat a poangličťovat. Radost z toho nemám, ale jediné co proti tomu můžu udělat je to, že se budu sám snažit psát spisovně a povedu k tomu i své děti. Ořezávání abecedy vypouštěním diakritiky není žádný pokrok nebo modernizace, ale přesně naopak. Pokusy je porokázáno, že zjednodušování kódové soustavy vede k degeneraci u všech vývojových stupňů. Možná nám (lidstvu) v budoucnu budou k dorozumění zase stačit jenom skřeky.
Pište spisovně, tak jak Vás to učili ve škole, potom se to úplně jinak čte. O co snažší je text bez diakritiky (pro někoho wink) napsat, o to těžší je to pro toho, kdo to má číst. Jak by se Vám líbilo, kdybyste si koupili noviny, a doma u kafe zjistili, že tam chybí háčky a čárky? Šli byste ty noviny trafikantovi omlátit o hlavu.
Crashi, schválně si po sobě přečti #18 a #24 nahlas, přesně tak, jak jsi to napsal. Slyšíš ten rozdíl? ...Nebe a dudy (#18 = dudy smile) - vidíš, že to umíš smile.

Web

Re: pište jako lidi...

Asi tak.

Re: pište jako lidi...

Pokud někdo tvrdí, že psaním bez diakritiky šetří čas, tak ať se pochlubí, kolik času tedy ušetřil a čím hodnotným ho vyplnil. Já mám spíš pocit, že pokud někdo sedí u internetového fóra, má času dost.

Re: pište jako lidi...

Crashi, já tak nějak předpokládám, že ten rusák bude mít +/- stejný plat jako ty, to by asi byl ve firmě oheň na střeše.
Půjde-li okolo šéf, uvidí rusáka pořád se v něčem šťourat a v něčem má pořád zabořený ruce, což znamená, že pracuje. Ty, protože jsi machýrek, to máš hotový za dvě hodiny a okolojdoucí šéf tě nachytá u otevřeného Audiowebu.

Tak teď nějak nevím, kdo z vás je větší píča, jestli ty, nebo ten rusák...

Web

Re: pište jako lidi...

fedor: co ti přebejvá v mluvnici, to ti chybí jinde... opakuji, že občas píšu bez háčků, protože jsem v práci kde to jinak nejde.

sinclair: předpokládáš správně. Tak jak to píšeš to ale moc nefunguje. Zas tak moc zmrdí firma to naštěstí neni. Tohle dělá akrát hlavní ředitel, kterej vysloveně chodí buzerovat lidi. Mistr se koukne v půli šichty na databázi oprav, a vidí 15:4 opravenejch desek. Když občas projde kolem, a vidí jak si dělám manikůru, nebo jsem na audiowebu, nemá žádné otázky. Až ho vyrazej, tak asi konečně přitvrdí. Internet používat normálně můžem, na stahování PDFek, a prohlížení, ale jakýkoli jiný stahování musíme nahlásit/nechat stáhnout IT oddělením,  jinak jsme biti jak psi. Tak se tak nezlob přece. až najdu Flashku, tak si doma tu češtinu stáhnu a dotáhnu jí tam smile

(upravil luikas 29. 2. 2008 11:59)

Re: pište jako lidi...

kazdy veci venuju tolik usili, kolik si to zaslouzi. at se ti to libi, nebo ne, tohle forum pro me neni na vrcholu zebricku hodnot. veci, na kterych mi skutecne zalezi se naopak snazim delat jak nejlip jen umim. klidne si priznam, ze sem linej, coz vede k urcitejm kompromisum... jestli je to pro vas tak dulezity, klidne budu psat velky pismena, ale hacky a carky nad pismenama po me nechtejte.
ad. co se tyce hodnoty prispevku forma/obsah, pripomnelo mi to nalestenou cinskou spotrebku. ty hacky a carky sou taky jen pozlatko.

Re: pište jako lidi...

Tak z tohohle příspěvku je vážně velice dobře vidět, co jseš za debila. Interpunkce je pozlátko? Jseš normální? Ježíši lidi, takovýchhle kreténů tady na fóru vážně moc není...

Web

(upravil Thales 29. 2. 2008 17:19)

Re: pište jako lidi...

Já teda nevím ale řekl bych že je to spíš v člověku luikasi. Mě dá psaní bez toho co je pro tebe zbytečnost mnohem větší práci a píšu mnohem pomaleji než když píšu normálně. Zdůrazňuju slovo normálně protože tak to má být a drtivá většina lidí ví že to tak má být. Ti kteří píší bez interpunkce naopak normální nejsou a tím že to ještě obhajují jen ukazují jací jsou to lemplové. PSANÍ DIAKRITIKY NENÍ NADSTANDARD, JE TO ZÁKLAD!!!
Z téhož důvodu nerad píšu SMS a za rok jich napíšu asi tolik co jiní za týden a když musím psát jednomu kamarádovi na ICQ, který má tu smůlu že musel přejít na jiný transportní protokol který mu mrví české znaky, tak je to pro mě utrpením. Vždycky se zapomenu a napíšu to normálně a pak to po sobě musím opravovat a vylítnul bych vzteky.

Re: pište jako lidi...

Ja pisu taky bez interpunkce, a verejne priznavam, ze je to tim, ze jsem proste zvykly na QWERTY rozlozeni klavesnice. Takze klidne do mne.
Ale na druhou stranu na svoji obhajobu podotykam, ze se snazim psat spisovne y/i, jak mi to jenom moje znalosti dovoluji a aspon delit vety carkami a vubec. Kdyz uz tu davam spatny priklad.

(upravil MaBat 29. 2. 2008 14:47)

Re: pište jako lidi...

1) psaní bez diakritiky není nutně zhovadilost, pro spoustu lidí to má své historické důvody a zvyk je prostě železná košile
2) česky se dá psát i na QWERTY, stačí chtít

Čas od času také napíšu něco bez háčků a čárek, zcela samovolně, aniž bych si to uvědomil. Českou klávesnici takřka nepoužívám a občas prostě zapomenu "přepnout". Jsem zvyklý číst bez diakritiky a ani si kolikrát neuvědomím, jestli text s diakritikou čtu nebo píšu.

Mnohem víc, než absence háčků, mi vadí forma a špatná stylistika. To se kolikrát opravdu číst nedá.

Edit: překlepy se nepočítají smile

Re: pište jako lidi...

Michale, já mám taky qwerty. Nó á có?

(upravil Bubacek 29. 2. 2008 15:55)

Re: pište jako lidi...

Osobně taky píšu na České QWERTY klávesnici, ale píšu s diakritikou. Je to jen o nastavení.

Thales, sinclair, fedor: chválím pánové!! Díky za konstruktivní příspěvky!

Michale, zas tak špatný příklad nedáváš, psaní interpunkce je sice standart, tvoje příspěvky ale mají hlavu a patu a rozhodně do vět necpeš nic, co by tam nemělo co dělat.

Každému co jeho jest!

(upravil luikas 29. 2. 2008 19:31)

Re: pište jako lidi...

Sinclair: za prve psani bez interpunkce neobhajuju. rikam jen, ze to nema prakticky nic spolecnyho s inteligenci, nebo povahou cloveka. zadruhe to pozlatko byla metafora, kterou jsi ocividne nepochopil. vyjadrovala vpodstate to, co jsem napsal zaprve. doufam ze je jasne, ze se tady bavime jen a jen o psani na fora a icq. normalne samozrejme pisu, jak se ma. no a za treti, a to ti nepisu poprve, si daleko vic vazim cloveka, kterej se umi chovat a vyjadrovat slusne, nez socialniho primitiva, kterej pri kazdy prilezitosti zacne vsem nadavat. tim tu cestinu prznis daleko vic, nez ja nejakou interpunkci.

Thales: dost mozna je (nejen) tvoje pohorseni nad formou meho psaneho projevu tady zpusobeno tim, ze ses mnohem vic vazanej tradici. nechci tyhle tradicni hodnoty nijak zpochybnovat, ale proste dneska uz si taky malokdo vytahne na pocitani logaritmicky pravitko. no a co se tyce "komoleni" (koncovky, sem, ses, apod.) nejruznejsich slov, to ma zas pricinu v tom, ze tak mluvim a pripada mi to prirozenejsi. dneska se uz asi neda mluvit tak uplne o nareci, ale pro nazornost by se to k nim dalo prirovnat. jinak takhle pisu tak cca jednou rychlejc, nez kdybych psal spisovne...

MaBat: konecne rozumnej nazor

Edit: zacina to tady smrdet alpinismem

Re: pište jako lidi...

Vlezte mi na hrb, budu psát s diakritikou. Není to ani tak o lenosti přepnout si klávesnici, jako spíš o zvyku na rozložení a nemožnosti psát česky tak na polovině z nich. A vzhledem k tomu, že sem chodím zhruba z 5ti PC, bude aspoň se pobavíte z krás typu: "Vz mzslíte, že bzch měl?" "0 ("0 je smajlík) smile

Očekávám plamennou debatu o tom, zda je diakritika důležitá a v podstatě stranou zůstastane to, o čem ta debata podle mne od začátku měl být. Tedy to, že lidi píšou jako prasata úmyslně a zcela plánovitě. Diakritika je pro čitelnost textu přínosem, ale absence čárek mezi větami, případně uplná rezignace na jakoukoliv větnou skladbu mne většinou odradí od čtení toho příspěvku.

(upravil sinclair 29. 2. 2008 20:49)

Re: pište jako lidi...

Pleteš se šeredně, Luikasi. S inteligencí a zvláště s tou přirozenou to má společného skutečně hodně a až Ti bude tolik co mně, také poměrně bezpečně rozlišíš, kdo je šmejd, kterému absolutně nic není svaté a kdo je schopen alespoň respektovat základní zvyklosti společenství, ve kterém žije.
Netahej sem logaritmický pravítko, technický pokrok nemá s adaptabilitou daného jedince nic společného. Použitím několika kláves navíc neztratíš čas téměř žádný, je to jen a jen o lenosti, sám zrovna teď píšu z NB s QWERTY klávesnicí. A je to také o ohledu k ostatním lidem na tomto fóru - bez diskuse je fakt, že text se správnou gramatikou a interpunkcí se čte daleko lépe a rychleji, než Tvoje delší smskové příspěvky.
Tak mi tady laskavě nic nevykládej o sociálních primitivech - zaprvé ve svých letech ani netušíš, oč jde a zadruhé PRÁVĚ TVOJE chování je vůči ostatním účastníkům fóra silně asociální - nebereš na ně jakýkoliv ohled a sleduješ pouze svůj vlastní prospěch, tím mám na mysli záměrné nerespektování ani základních pravidel českého jazyka pouze proto, že jsi prostě líný.

Můj osobní názor na tuhle problematiku je téměř shodný s Thaletovým, to jest takový, že jste generace zlenivělá a dokurvená smskovou a chatovou komunikací a kdyby to šlo, tak i mluvíte ve zkratkách a bez gramatiky.
Je to krásně vidět na těch úplně nejmladších, co jsou postižení už do té míry, že nejsou schopni napsat dvě-tři věty bez deseti hrubek. A jde to bohužel tak daleko, že tahle generace už ani není schopna se v běžném mluveném projevu rozumně vyjádřit a formulovat, co vlastně chce.
Z toho pramení i absolutní nechuť cokoliv vyřizovat běžným telefonováním, tyhle děti raději rozešlou na všechny strany desítky mailů bez hlavy a paty, než aby vzali do ruky telefon a požádali o to, co chtějí jedním telefonátem.
Vidíme to totiž dnes a denně v Aldaxu, někdy byste měli vidět, co za maily nám chodí a když dotyčného požádáme o telefonní číslo, už se raději neozve. Někdy bych Vám všem rád vzorky takové komunikace ukázal, ale ti inteligentnější stejně asi tuší, jak to může vypadat.

Web

Příspěvky [21 až 40 z 68]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » K fóru » pište jako lidi...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£