Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač s napájením +5V

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 40]

Téma: Zesilovač s napájením +5V

Zdravím. Nevíte někdo o nějakym zesilovači s výkonem tak 1W při napájeí +5V? Chtěl bych udělat nějakej zesilovač, k noťasovi, kterej by byl napájenej z USBčka. Nemusí to být bůhvíjak kvalitní. Myslel sem, že by tam šlo nějaký TDAčko, ale nic, co jede už od 5V sem nenašel sad

Re: Zesilovač s napájením +5V

http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=115898
http://www.spolehlivyobchod.cz/produkty … black.aspx
Nebo si chceš fakt vyložené vyhrát?

Re: Zesilovač s napájením +5V

notas je sam o sobe rusicka. nevim jestli to ma smyl. opravdu.. zvlast kdyz to bude na nab.

Re: Zesilovač s napájením +5V

A co třeba použít ten modul s MBA810DS apod... z televizí? Já sem to měl kdysi u Atari jako zásuvný modul s reproduktorem wink

Re: Zesilovač s napájením +5V

hh ale to neni marny.. ten možna pojede .. dokonce se da vybrakovat i tranzistorovej kus.

(upravil Thales 22. 2. 2008 19:03)

Re: Zesilovač s napájením +5V

A kolik si myslíte že z toho poleze? Navíc USBčko podle oficiálních specifikací je schopné dodat pouze 0,5A proudu. A noťasy prý dají často méně (to není z mojí hlavy). Úžasné. A použít třeba alespoň dva ty USB porty a naložit tam dostatek kondenzátorů jako zásobárnu a udělat k tomu něco jako softstart aby ty kondenzátory nepůsobily při nabíjení jako zkrat a zmůstkovat nějaké ty pidizesíky...
Není lepší nějaký ten malý olověný aku a normální řešení?

(upravil Dingo 22. 2. 2008 13:48)

Re: Zesilovač s napájením +5V

Mám pocit, že to bude hrát líp jak ty origo repro v noťasovi, stačí použít ten modul a i repro z telky a je to, výstupní výkon sice nebude omračují, a 5V 0,5A z USB musí stačit na stereo. (pokud vím, tak v televizích je tam na trafu 12V 0,7A)

Re: Zesilovač s napájením +5V

Za prvý, máte 5V x 0.5A = 2.5W ABS MAX PŘÍKON na oba kanály...

Za druhý, abyste to vůbec využili (nezapomeňte, že na USB kabelu bude nějakej voltage drop a že můžete dostat i jenom 4V nebo tak), ten konec by měl bejt řešenej jako rail-to-rail, jinam z toho vyždímáte ještě podstatně míň.

nebo nějakej šváb, co jede v déčku. Pro tohle použití asi vyhoví.

Web

Re: Zesilovač s napájením +5V

Ja som zbuchal takyto kurin http://www.sos.sk/a_info/img_data/o/ne530.jpg s integracom, stavebnica NE530, da to asi 2*4W do 4ohm, hraje uz od 2,5V (na cca 0,2W smile), mozne je aj mostikove zapojenie do 8ohm zataze. Na tych 5V by to uz hralo mozno skoro na 1W.
Budim to z trafa 12V js, pripadne baterkami na 9V. S 2 tuzkovymi to slapalo asi 6h a este sa nevybili. Je to taka cestovna tranzistorka smile
Zvuk celkom prijemny, neagresivny, realne foto je http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=2756&p=1 aj reprami, ktore to zivi. Hra to aj do 2,6ohm smile Tak sranda vysla na 70Sk, s konektormi a skatulkou asi na 150Sk.

Napady na nieco ine napr tu: http://www.electronics-lab.com/projects … index.html  http://www.utc-ic.com/product/db/audio.php   http://www.circuits-lab.com/?cat=58

Re: Zesilovač s napájením +5V

Mno, narazil jsem před časem na TDA2822M - stereo, fachčí už od 1,6V, potřebuje minimum součástek kolem, výkon 1W/2Wbridge.  Ale takovýhle zesíčky z USB napájený...vyprdnoutsenato.

Web

(upravil hranatybraska 23. 2. 2008 16:29)

Re: Zesilovač s napájením +5V

A hele, nějakej šmudla už to vykoumal: http://www.scienceprog.com/usb-powered- … r-your-pc/ X-)

Web

Re: Zesilovač s napájením +5V

Uz som videl repraciky dakeho vyrobcu, co davaju max. 10W vystup z USB portu. Vyuziva prave to, ze hudba nikdy netlaci plny vykon a ten sersam zatial dobija kondy. Neviem ci to bol Creative ci nieco podobne, asi to bolo tiez pre iPrd.

(upravil hranatybraska 23. 2. 2008 18:33)

Re: Zesilovač s napájením +5V

10W? A měřených kde? Nezhasínalo při tom podsvícení LCD? smile Teďka jsem někde zahlíd vysavač na klávesnici napájený z usb smile

Nehledě na to, že zkrátit si takhle výdrž noťase na baterie, to bych radši poslouchal speakry v noťasu.

Web

(upravil Thales 23. 2. 2008 18:35)

Re: Zesilovač s napájením +5V

Kdyby tam byl nějaký měnič tak pro nějaké osamocené špičky by to snad stačilo ale trvale nahlas by to asi moc nešlo. Pak je tu ještě druhá cesta - bez měniče z velikého kondu jako zásobárna energie budit 2ohm zátěž, respektive 4ohm můstek (což ten švábík dle datasheetu bohužel neumí) a vybrat co nejcitlivější reproduktor - nějaký velký širokáč. Ale pořád je to jen na vykrytí špiček. Taková ultranouzovka.

Teď mě tak napadá - když budu chtít aby ten notebook byl přenosný nebudu sebou tahat bedýnky (například v tram). Když budu chtít bedýnky tak to bude pravděpodobně někde kde je zásuvka ne?

(upravil hranatybraska 23. 2. 2008 18:50)

Re: Zesilovač s napájením +5V

Mno..a taky do čeho by ten zesíček hrál? Běžný široopásmový repráčky maj citlivost tak 80 - 85 dB.

Thales: Kurňa.. máš recht. smile

Web

(upravil hranatybraska 23. 2. 2008 19:13)

Re: Zesilovač s napájením +5V

Takže bych to uzavřel. Neřešit nějaký USBpíčoviny a koupit si bedýnky k PC. (Stydím se ,stydim moc)

Web

Re: Zesilovač s napájením +5V

Jop, robit bordel na verejnosti sa da aj s mobilom, ako to robil minule jeden deges v elektricke a nechapal, preco to ma vypnut, ked som ho na to upozornil a neskor este jedna tetka. Este zacal, ze len zato to ma vypnut lebo je deges - sme ho normalne diskriminovali 8-)

BTW uz s 2W vykonu sa da robit taky maly randal. Ked pripojim k svojim repracikom paralelne aj sub, tak tie 2x4W aj zatrasu stolom a da to pomaly 92dB uroven hlasitosti.

hranatybraska
Ten vysavac do USB tu mam na policke, ale nebol vyskusany. Ma to aj "momentove" tlacitko na vyssi vykon smile

Tu je to perpetuum debile> http://www.abtelectronics.com/product/27985.html 
Da to dokonca 2x10W nez kondy vypluju aj elektrolyt zo seba po hyper vybiti.
Chcel by som to pocut, tie 1,5 prstove tanieriky vraj hraju uz od 90Hz!! vdaka super bass technologii.

(upravil BobiseK 23. 2. 2008 20:26)

Re: Zesilovač s napájením +5V

riešením by ešte mohlo byť napájať každý reproduktorček zo samostatného USB ale i tak si myslím že taký výkon nebude potrebný
ešte ma tak napadlo, tie maličké kýbliky GOLD CAP s kapacitou rádovo vo Faradoch, vedeli by pokryť taký zosilňovač? alebo sú konštruované iba pre malé prúdy ?

komar - napísali síce 90Hz - 20kHz ale nenapísali s akým poklesom, takže majú pravdu wink

(upravil Thales 24. 2. 2008 1:02)

Re: Zesilovač s napájením +5V

Hele hranatej, a nemají náhodou i naprosto prachsprostě levné širokáče za 220 korun českých typu ARZ6604 citlivost přes 90dB? Dají se najít i citlivější ale ty už něco stojí ale i s tímhle naděláš bordelu až až. Mimochodem to ARZtko si na 70Hz sáhne a když se dá do horny do kouta tak i ke 40Hz se to přibléží ale to asi nebude náš případ.

Re: Zesilovač s napájením +5V

Nojo, vidíš, vo ARZ jsem nevěděl, že má 91bB. Mno..to by už šlo. Ale ani těch 400kč bych do toho nevrážel..

Ale když pominu technický problémy, tak tenhle USB zesilovač stejně trochu postrádá smysl. Prostě v situacích, když bude člověk chtít bejt mobilní, ho prostě nevyužije. A na práci doma stačí PC bedýnky.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 40]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač s napájením +5V

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£