Téma: Odrušení

Zdravím,
newím, jak by se dalo dobře odrušit tohle zapojení, kerý sem narychlo stvořil za účelem aut spínání větráčku. V tomhle stavu je to náchylný k rušení, byť se k tomu přiblížím jenom rukou - a to má neblahý vliv na spínání. A naflákat tam všude možně paralelně kondy asi taky nebude to pravý. Tak pokud máte rady, tak to ocením.

http://img177.imageshack.us/my.php?image=schema3il9.gif

Re: Odrušení

Do obou vstupů mrdni ještě odpory cca 100k proti zemi... Operák napájíš taky nesymetricky z autobaterky?
A mezi výstup a +vstup dej odpor třeba 2M2 - hystereze spínání, vyřeší to nejspíš všechny problémy.

Web

(upravil StarLC20 17. 2. 2008 12:45)

Re: Odrušení

A proč ty odpory do vstupů?  Resp. kam ? Jestli myslíš můstky tak to sem už též zkoušel, ale do nedosáhlo kýžených výsledků. No, napájím to nesymetricky z malýho zdroje 12V, akorát sem ve svým oldschool workbenču nenašel nic vhodnýho jako symbol napětovýho zdroje - nj, sem lama.
BTW: Nevadí že vám tykám ? smile

Re: Odrušení

EDIT: Tak sem dal proti zemi na vstupy keramiky 47n a stejnosměr. zpět vazbu 1M a pracuje to přesně...

Re: Odrušení

Aspoň že tak. Tykání neva smile

Web

(upravil StarLC20 19. 2. 2008 13:49)

Re: Odrušení

Tak sem narazil na další problém......když se ventilátory spustí, začnou rušit zesík a to jakože dost. Dokud sem je napájel/zapínal mechanicky vypínačem z minitrafa, tak nerušili.....rozhod sem se ale použít napájení odkudsi přímo ze zesilovače - jenže ty ventilátory při sepnutí produkují rušení do obvodu toho zesu a to dělá bordel. Takže buď použiju malý další zdrojík zvlášt pro fany, nebo nějak ošetřím to, aby při sepnutí nerušily obvody zesu ze kerýho bych bral napětí v druhým případě. Nevím ale jak na to..