Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Tesla ARS 651

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

Téma: Tesla ARS 651

ARS 651 - malý studiový odposlechový monitor se zesilovačem /R16/, osazení ARN6604, ARO667, ARV160, zesilovač 30W sin.

Zdravim. Iba toto som o nich nasiel... Ma to doma kamos, mozno by ich chcel aj predat... Ale nevie ani kolko pytat... Nie su v najlepsom stave, niektore menice su trocha poskodene. Ale sa chcem opytat, ci ste sa s tymito odposluchmi niekto stretli, a ci sa to oplati kupit, a ci sa to da nejako potunit. Napr. vymenou menicou za ine a podobne. Alebo ci je najlepsie tam dat take menice, ake tam byt maju... A este aj ci ten zosik, co v nich je, ci za nieco stoji. Dakujem.

Web

Re: Tesla ARS 651

Je to ARS944 se zesíkem v jedné bedně. Už tu o tom byl thread.

Re: Tesla ARS 651

Někdo to chtěl koupit v bazaru.

Re: Tesla ARS 651

No Thales, velmi si mi nepomohol, som ten ars944 tiez nenasiel, a ani ten thread o tom. sad
A Kronos ani v bazare mi to nenaslo... Neviete, mi niekto poradit nieco viac? Popripade, ked viete, kde to najdem, tak ma ponavigovat alebo dat link? Diky smile

Web

Re: Tesla ARS 651

http://repromania.net/tesla/tesla-repro … rs-944.php

Re: Tesla ARS 651

Ten thread byl myslím právě v bazaru a už je asi smazaný.

Re: Tesla ARS 651

Ale ved v tychto ARS944 je oproti ARS651 na basovej casti ARN 665 a nie ARN 6604... Ci to je to iste, len ine oznacenie? Neviem, pytam sa, v teslakoch sa az tak historicky nevyznam. wink Inak Kronos vyzera to velmi podobne... Diky za link... Ale by ma zaujimalo, ci by sa to dalo nejak potunit... Vymenit napriklad basak za ARN 6614 alebo za niektory ARN 226. Alebo ci sa da hlavne ten vyskac vymenit a podobne... Diky.

Web

Re: Tesla ARS 651

Já bych to nechal, jak to je. Tyhle bedny byly poměrně dost navržený hlavou. Nedá se tam moc vylepšit (snad s vyjímkou renovace vyhybek), spíš naopak. Samozřejmě, ten zes bude asi stát za drek.

Web

(upravil sinclair 5. 2. 2008 22:53)

Re: Tesla ARS 651

Původní osazení je ARN664, ARO667, ARV160, časem vyměnili basák za ARN6604 beze změny čehokoliv.
Ty bedny hrají tak, jak mají /tzn. výborně/ jen s původním osazením, původní výhybkou a původním zesilovačem.
Zesilovač není špatný koncepčně, ale je nutné jej upravit výměnou koncových KU607 za KD607 a mírnou úpravou některých kompenzací, jinak zcela neodstranitelně zakmitává. Mám dva kusy těchto monitorů, zakmitávaly oba dva a dokonce i další pár, který jsem zakázkově restauroval.
Vhodné je i vyměnit původní filtrační elektrolyty za TE924 10m/40V, převinout výstupní tlumivku poněkud silnějším drátem a vyměnit všechny hovnovitě hnědé svitkové kondenzátory v zesilovači i korekci 40Hz za MKT. Pozor na kondenzátory ve výhybce - vypadají jako obyčejné elektrolyty, pouzdra jsou označena jako TC975, ale jsou to bipoláry a měnit se budou jen velmi těžko, protože např. v basové větvi je paralelní kapacita 70uF. Výhybku je vhodné po změření hodnot kondenzátorů raději nechat tak, pokud se zjistí úbytek či radikální změna kapacity, vyměnit opět za bipolární typ, nejlépe Tesla TF204.
Tunit něco na reproduktorové části monitoru bez podrobného měření je kontraproduktivní, protože zákonitě dojde k posuvu parametrů, zpravidla vždycky nežádaným směrem.

Web

Re: Tesla ARS 651

Dakujem hlavne Sinclairovi a aj opampovi. Takze tunit to nebudem, ale bude nutna vymena minimalne tedneho basaka, ktory je poskodeny a aj jeden stredak je poskodeny... Len som, zvedavy, kde mam teraz zohnat ARN664(6604) a ARO667. A neviem, ci aj vyskace nebude treba, som to nevidel, len kamos mi pisal... Najlepsie by bolo mozno vymenit cele osadenie za "nove"... Neviete, kde sa tieto kusky daju kupit "nove" (nepouzivane)? Dakujem

Web

(upravil sinclair 5. 2. 2008 23:21)

Re: Tesla ARS 651

ARN i ARO se dají občas vidět zde v bazaru i na Aukru a jinde. Musíš hledat. Nedávno jsem na Aukru viděl čtyři zcela nové, nepoužité ARN6604 ještě v originální krabici pro 4ks z Tesly Valašské Meziříčí.
Modli se, aby byly ARV160 v pořádku, jinak máš problém, tyhle výškáče /15ohm-5W/ prakticky nejdou sehnat.

Edit: dvě funkční a pěkné ARN6604 jsou zrovna za dvě kilča na Aukru, do konce aukce zbývá 19 hodin.

Web

(upravil Dj Way 5. 2. 2008 23:34)

Re: Tesla ARS 651

Diky, vsimol som si aj ja to na aukre, tiez som to prave vygooglil, ale kamos nie j prihlaseny a neviem, ci su tie vyskace v poriadku... Ked nie su, tak potom je pre mna zbytocne do toho investovat, ked vravis, ze je problem ich zohnat. sad Skoda, pocul som to hrat pred niekolkymi rokmi a hralo to dobre. By som to od kamosa kupil za rozumnu cenu. On to dnes chcel znesvetit a dat do auta ako subwoofer, tak to by dopadlo, este, ze sa mi podarilo ho od toho odhovorit... Ked stihnem tu aukciu este zajtra a aj toho kamosa, tak sa zrejme pokusim to kupit.
Fakt diky, sinclair, od teba by som necakal, ze budes taky ochotny (neber to v zlom, ja len, ze si urcite pracovne vytazeny, a ze nemas cas na take problemy ako mam ja smile), o to viac si to vazim, este raz dakujem...

Edit: Nasiel som aukciu aj na ARO 667, ale 8 kuskov za 800KC. Skoda, ze nie 2 kusy, ale to uz je jedno, najdem ine smile...

Web

(upravil Kronos 6. 2. 2008 0:58)

Re: Tesla ARS 651

Dj Way: ARO667 mám doma 1ks je 100pro jeden lehce natrhlý ale je opraven smile Jinak ARV 160 taky vlastním smile Ale spíš než prodat bych to za něco vyměnil kdyby si chtěl tak se mi ozvi no. Třeba se domlouvíme.
http://kronos.rajce.idnes.cz/ads/#DSC00146.JPG
http://kronos.rajce.idnes.cz/ads/#DSC00148.JPG
http://kronos.rajce.idnes.cz/repro/#S5000443.JPG
Repra sou tmavší ale fotil jsem to mobilem tak to nevypadá nic moc.

Re: Tesla ARS 651

Diky za ponuku, ale najprv sa musim s tym kamosom skontaktovat a este dohodnut... Neviete asi aku cenu mozu mat tie reproduktory v takom stace ako opisujem? Iba orientacne... 1000SK obidva? Ci nedajboze viac? smile

Web

(upravil sinclair 6. 2. 2008 10:56)

Re: Tesla ARS 651

Víc jak 1000Sk za ně nedávej. Kde se do píči skoro na Ukrajině vzaly dvě eršestnáctky?

http://sweb.cz/servisdok/r16.10.jpg výhybka
http://sweb.cz/servisdok/r16.12.jpg vstupní korekce
http://sweb.cz/servisdok/r16.17.jpg koncový zesilovač a zdroj

Upozorňuju jenom, že soustava má pravý transformátorový symetrický vstup o vstupní impedanci jen asi 4 kohm, takže nejde budit jen tak z ledasčeho. Naštěstí základní vstupní citlivost je asi -3dBu, tedy asi 0,4V /jmenovitá je +6dBu, tedy 1,55V/, takže z korekčního zesilovače s tvrdším výstupem /s OZ na výstupu/ to budit jde. Jak ale později zjistíš, korekce nejsou potřeba, ty bedny "hrajou jak sviňa" i samy.

Jak vidíš, patří tam původně ARO689, pro ARO667 se upravoval dělič výhybky na středech. ARO689 se vyskytují v množství asi jako václavky ke konci léta, byly v kdejaké 100V rozhlasové skříňce. Sám jich mám jako namrdáno a ještě si můžu vybrat barvu smile, jestli bílý, světlemodrý, tmavomodrý nebo černý. Dva kusy mám dokonce i khaki, se razítkem zkřížených mečů na koši-pro vojsko.

Web

Re: Tesla ARS 651

Kámoš by ty ARV 160 možná měl.Ponukni cenu, možná by je pustil.

Re: Tesla ARS 651

sinclair napsal:

Kde se do píči skoro na Ukrajině vzaly dvě eršestnáctky?

big_smile Ty vies cloveka rozosmiat. Inak diky za schemy.

No som zistil, ze vyskace chvalabohu netreba... Ale bude treba tie ARO667<-toto je tam momentalne (pripadne ARO689) a ARN664. Ale nic zatial nekupujem. Uvidim, ci este od neho tie bedne zoberiem... To chce este cas. :-)Ty vies cloveka rozosmiat. Inak diky za schemy.

No som zistil, ze vyskace chvalabohu netreba... Ale bude treba tie ARO667<-toto je tam momentalne (pripadne ARO689) a ARN664. Ale nic zatial nekupujem. Uvidim, ci este od neho tie bedne zoberiem... To chce este cas. smile

Web

Re: Tesla ARS 651

Sehnal jsem výše diskutované ARS 651 (R16) a chtěl bych se zeptat  sinclaira na pár věcí:

a) do jaké míry utrpí kvalita reprodukce, pokud budu chtít ty monitory napájet externím výkonovým zesilovačem, s tím že vestavěný zesilovač samozřejmě  vyřadím  a zmíněný ext. zesilovač připojím přímo do vyhýbky. Vnitřní zesilovač, vst. obvod a ovládací panel ale ponechám pro případ, že bych ty poslechy chtěl někdy  použít opět jako aktivní.  Myslím, že by tato úprava neměla mít  na zvuk žádný podstatný vliv.

b) jestli je ve vyhýbce dobré vyměnit preventivně - mimo hovňáků a bipolárů -  i ty krabicové kovové kondenzátory a do jaké míry podléhají stárnutí...  Díky mnohokrát za radu.

Re: Tesla ARS 651

Standafore za kolik je prodáš?

Re: Tesla ARS 651

Mates: určitě neprodám... sad  Sháněl jsem je 10 let

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Tesla ARS 651

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£