Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Modul Conrad SUB-150

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 79]

Re: Modul Conrad SUB-150

V TPCA jsem relativně často, vím jaké jsou jejich skutečné mzdové podmínky, nic mediálního, takže žádná D-fensitída. A máš pravdu, že jenom on za to nemůže.

Ano, přikrášlil jsem to. Ona to nebyla rekace na to, že by sinclair dělal kritikovi za cenu materiálu plus "symbolický" hodinový poplatek, ale spíš obecně, třeba na tu debatu o spálené 360ce atd...

Re: Modul Conrad SUB-150

Dost problém může být v tom, že onen nadupaný a poctivě udělaný sériový výrobek tu -prakticky- nejde koupit. Schválně píšu prakticky, protože teoreticky by to možné být mělo. Ale je polovina roku 2007 a já při pohledu na trh pomalu, ale jistě ztrácím iluze i o té teoretické možnosti. Ano, dělám skoro zadarmo.

Web

Re: Modul Conrad SUB-150

No, nevim... Za můj zes si účtoval 4 hodiny a nějak se mi nechce věřit, že to za tu dobu celý překuchal, poopravoval desky, měřil.... On v tom bude háček smile

Re: Modul Conrad SUB-150

Žádný háček v tom není. Je to prachsprostá charita. Normálně by totiž žádná z těch zakázek, které jsem pro lidi z amplionu dělal, nebylo rentabilní dělat a taky by to žádný jiný profesionál nedělal - zcela prozaicky byste ho nezaplatili.
Účtuju jen tolik, kolik je únosné vzhledem k výsledné užitné hodnotě toho přístroje.

Velmi často se ale stane, že přístroj přijde v tak domrdaném stavu, že mi práce místo předpokládaných pěti hodin trvá deset. Pak bych se někoho z Vás zeptal, zda byste tuhle práci za stovku na hodinu dělali.

Jeden čerstvý případ mám zrovna v dílně. Jistý pán si ke mně poslal na oživení, příp. opravu dva moduly IGBT150. Prasečina nejhoršího kalibru, pán mi píše "udělal jsem všechno podle Vašeho článku" a přitom jako zdroj pro ochrany má jeden 1A usměrňovač a dva 1000uF elyty-přitom čtvrt článku je věnováno úpravě originálního zdroje, s nímž jediným zesilovače uspokojivě pracují. Co mám teď dělat?

Jestliže já tedy účtuju tolik, co obyčejný zedník, přitom mám za zády čtvrtstoletí praxe, pak by jiné profesionální pracoviště, kde se v tom vrtá kdejaký lepák, účtovalo fakturačně nejméně jednou tolik.
Tohle je dobrý si uvědomit.

Web

Re: Modul Conrad SUB-150

Karlos: 200 čistého na výplatní pásce znamená, že zaměstnavatel si si musel účtovat alespoň 500  (spíš víc) za hodinu Tvé práce, cca další 200 jde totiž na odvody, zaměstnavatel musí mít taky nějaký zisk a vždy jsou nějaké minimální režie. Živnostník sice myslím neodvede 50%, ale zase si vem, kolik musel investovat do vybavení dílny, zásob materiálu,  spláchnout do toho veškeré telefonáty, cestování někam, a podobné.

sinclair: kromě submodulů jsi ale tunil  běžné stereo zesilovače a receivery, tam přece adekvátní tovární výrobky jsou...?

Re: Modul Conrad SUB-150

To je to. Ono to vypadá že má prostě XXXkč do kapsy. Aby živnostníkovi zbylo 200/h do kapsy, musí brát (skromný odhad po započtení oněch ladových nákladů na provoz živnosti) minimálně 500/h. Sinclair si vezme 200, z toho zaplatí elektriku, něco musí během práce taky jíst, cín, kalafunu, cigarety, bižuterii, kterou nahrabal v šuplících (pochybuju, že každý M3 šroubek účtuje zvlášť) a stejně tak je do toho započítaný čas, který nemohl strávit jinou prací, za kterou by měl víc (nasmlouvaný servisák).

V tom je ta jeho charita a v konkrétně tomhle se ho zastanu dycky, už pro to, co mám doma.

Re: Modul Conrad SUB-150

Já když sem prohlídnul stavebku 100ky, nechtěl sem věřit, že to stojí litr bez daně. Mělo by to stát MINIMÁLNĚ o  půlku víc. Jen doufám, že ta charita se k něčemu sune a časem budeme vídat třeba Aldax stereo.

Web

Re: Modul Conrad SUB-150

Já se teď nebavím momentálně o sinclairovi, když mi řekne že bere 200kč za hodinu a dám mu něco na opravu tak mu taky zaplatím. Proto mu nic neposílám, protože taková AZS by sice po úpravě hrálapa pěkně ale zaplatiz AZS+práci se nevyplatí. A jestli sincalir dělá charitu tak si to asik může dovolit. A já sem viděl zatím několik faktur od sinclaira, a tam bylo napsáno 200kč hod tak sem netušil že někomu opravuje něco zadara.
A myslím že sinclair dostane z těch 200kč za hodinu 200kč  nevím jestli to jde eště přes někoho ... podle mě ně.

(upravil Dingo 26. 6. 2007 17:33)

Re: Modul Conrad SUB-150

Ten původní článek http://sweb.cz/servisdok/conradsub.doc - chyba 404
Nemá ho někdo uložený? Rád bych si početl. dík

Re: Modul Conrad SUB-150

http://leteckaposta.cz/244787096

Re: Modul Conrad SUB-150

Z 200kč dostane 200kč, ale kolik toho dá státu na daních, kolik ho stály náklady, které ti nevyúčtoval atd atd... smile

Re: Modul Conrad SUB-150

Heh, ale predpokladam, ze robi od rana do vecera... Mozno aj viac... tak to nieje take zle lol

Web

Re: Modul Conrad SUB-150

Já jsem sice zaměstnanec, ale přesto si dokáži představit, kolik čistého času Sinclair provádí opravy, resp. kolik má ztrátového času. Převzetí přístrojů na poště, zabalení, odeslání, specifikace součástek a jejich objednávání u X dodavatelů, výkazy práce a všech možných nákladů pro berňák, údržba a obnova výrobních pomůcek,  telefonáty se zákazníky (i těmi, kteří jen vyzvídají), čas při cestování v autě, starosti s dílnou a v neposlední řadě udržování kvalifikace, studium nových věcí - to vše musíte započítat do pracovní doby. Kolik zbývá na samotnou opravu? Není to zas tak jednoduché být živnostníkem.

Re: Modul Conrad SUB-150

No jejej. Každý má představu, že prostě v 8 sedne v 18 vstane a mezi tím má 200/hod čistého. To je přeci úplně vedle... Živnostník musí něco udělat, aby měl zaplaceno, né jako zaměstnanec, který dostane výplatu, i když by seděl celý den na zadku a dělal houby - respejtive nijak by nepřispíval ke generování profitu alespoň v míře, která odpovídá jeho mzdě.

Re: Modul Conrad SUB-150

To je přeci úplně zcestné přirovnání. Zatímco inženýr nebo obecně vzdělanější člověk může jít dělničit vždycky (pokud je zdráv) opačně to většinou nejde. A o tom to je.

Je to tu offtopic, recenze modulu 150. Bohužel cenné offtopic.

Re: Modul Conrad SUB-150

Promažu, ale je mi to skoro líto.

Re: Modul Conrad SUB-150

Kluci, ale já občas bývám fyzicky nadělaný jak nějaký zámečník.
Třeba takový zesilovač AZK220 má okolo 28kilo a když ho máte půl dne obracet po stole...nebo třeba 100W Marshallovská hlava? Kolik myslíte, že váží? A reprobedny? Cvičím při práci, přestože na to dle hodnověrných svědků nevypadám.
Být živnostníkem je čím dál těžší a přiznám se, že jednu dobu jsem vážně uvažoval o to, že s tím fláknu a zkusím se nechat zaměstnat v nějakém servise. Jenže by mě v akčním rádiusu 50km nikde nevzali, znají mě, ví, co jsem zač a co jsem o nich řekl, když jsem po nich musel něco opravovat smile

Web

Re: Modul Conrad SUB-150

Však když jsem tu AZK220 nesl na poštu, tak jsem tam dostal slušně "vynadáno". Mimochodem jakpak to s ním vypadá?

Re: Modul Conrad SUB-150

Dobře, je hotový, jen si musím dovézt šikovnější krabici, posledně ve skladě nic tak velkého a pevného nebylo.

Web

Re: Modul Conrad SUB-150

bedničku od rajských smile

Web

Příspěvky [41 až 60 z 79]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Modul Conrad SUB-150

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£