Téma: Eminence * LF/neLF v praxi

Slýchám od kolegů baskytaristů, že do basového komba patří jedině ne-LF typy.
Přitom když si poslechnu bastlenou bednu s Deltou 12, tak mi přijde, že začíná dost vysoko a basy bez korekcí prostě nezní.
Ukecal jsem, že si příští týden budu moct vzít uzavřenou bednu na jednu dvanáctku, chtěl bych ji osadit něčím, co bude vyhovovat jako baskytarová bedna na nenáročné hraní, i jako subwoofer k PC.
Tak nakonec Deltu 12 nebo 12LF? Pomožte mi rozsoudit tento nerovný boj smile
(osobní názor: 12LF a při hraní na basu stáhnout basové korekce - stačilo by to?)

Web

(upravil Iridescent 8. 5. 2007 18:32)

Re: Eminence * LF/neLF v praxi

Já mam zkušenost jen s ne-LF a hraje pěkně. Původně jsem plánoval přidat k tomu ještě sub ale nějak moc mi tam nechybí. Stejně to jde hloubš než spousta 5.1 kompletů se "subwooferem". Nevim jak do basovýho komba jestli to bude stačit, navíc v uzavřený. Spíš bych tipnul že ne, to jsou repráky spíš do basreflexu. Eminence pokud vim vyrábí i speciální kytarový a basový repra, možná by bylo lepší zvážit ty. Ale ty asi zase nebudou vhodný jako sub k PC.
Stažením korekcí nesrovnáš to, že neLF hraje přesnější basy.

Re: Eminence * LF/neLF v praxi

Dej LF a nějakou vejšku k tomu.

Re: Eminence * LF/neLF v praxi

nevim teda jak baskytara jde dolu ale podle mne na to Delta 12 nemuze stacit protoze ten spodek proste nezahreje. a zadny korekce bych nestahoval. v tomhle se nevyznam, jen muj nazor

Re: Eminence * LF/neLF v praxi

Baskytara jede naplno na spodnim E pri asi 42Hz. To ta Delta bez korekci nemuze dat. Petistrunka se spodnim H jde jeste podstatne niz. Zalezi na stylu hry. Treba jazz basaci hodne casto sjizdeji na prazdny struny. Ale taky uz jsem mel moznost videt v akci chlapika, ktery by spodni strunu nepotreboval a hral na to spis jako na solovku na nejvyssich prazcich, tomu ta delta stacit bude.

Re: Eminence * LF/neLF v praxi

Halen> hraju na 4strunku, ale dolní E rád podlaďuju na D, takže o hluboké basy není nouze smile i když nějakou dobu jsem hrál na kytarový Celestion G12H-50 a znělo to moc pěkně. Netroufnul jsem si to osolit, přece jen ten Celestion má Fs asi 80Hz.

Betaron> tvoje 300W SVMBass kombo obdivuju už od doby, kdy jsi postoval fotky z jeho stavby, ale KappaLite 3015 je nad moje finanční možnosti, i když mě láká smile
Zesilovač mi prozatím vyhoví 100W tranzistor s nějakou jednodušší kompresí dynamiky, k lampám mám zatím stále ještě respekt.

Jinými slovy - není jednoduché vybrat repro vhodné do baskytarového boxu a do subwooferu zároveň a vždycky to asi bude o kompromisu...

Web