Téma: Umělecká interpretace parametrů

Narážím tu na tento neduh bohužel čím dál častěji. Zbytečně to zatěžuje mě, fórum i ostatní bezcennými příspěvky.
Tento web považuju za spíš technický než senzuální, ocenil bych, kdyby za argumenty typu - nalaď BR tam a tam - stál nějaký technický důvod. Napříklaď nalaď  BR vejš, protože repro má malou Xmax a budeš mít problémy se zatížitelností. Navíc repro nemá větraný magnet, takže s nízkou účinností reprosoustavy by se projevilo fučení, navíc se ti do bedny nevejde BR dostatečného průřezu a bude ti to prdět.
Ohledně popisu zvuku se někdy musím smát, někdy je zřejmě největší práce na projektu jeho vymejšlení smile. Takže místo toho, abych se dozvěděl, jestli se breakupy a hrby podařilo zatlouct, dělička není slyšet, protože to máme dobře sfázovaný, difrakce nám kolem 1khz taky bordel neudělali, protože sme se o ně postarali při návrhu ozvučnice a basů je akorát protože sme se trefili do bednokroku, kde sme započítali i zkreslení na basech... dočítáme se o průzračných výškách, mocných basech a středech tak realistických, že už zdravím, ale ona nikde.
Do třetice všeho dobrého i zlého někdo napíše, že mu sub rozklepe okna dveře a další příslušenství. Opět bezcenný příspěvek, protože nemůžeme vědět, zda má pisatel okna i dveře v silikonu nebo z nich opadává dvacet let starý kit. Že rezonují skříňky závisí hlavně na materiálech, na kterých jsou dveře doraženy. Spoj kov / magnet rozklepe i 4", dřevo/dřevo už třeba 7" ale gumový podložku jentak něco nerozehraje.
Pokud mě tu upálíte za živa, prosím. Měl sem potřebu v rámci předjarního uklidu svědomí se vyblejt. Zcela jistě někdo najde i nějaký můj nekorektní příspěvek, ale taky se to pokusím kočírovat.

Web

(upravil Jarous 14. 1. 2008 9:54)

Re: Umělecká interpretace parametrů

Checku, máš pravdu, ale uvědom si, že v projektech, nejsou jenom příspěvky typu Dawsoo, kdy je pamatováno především na špičkový popis a řešení po technické stránce, je to taková reference, jak by to mělo vypadat. Jenže znalosti drtivé většiny uživatelů tohoto fóra(nechci se tím někoho dotknout) nesahají Davidovým ani po paty, jak chceš pak po někom, takový popis, co uvádíš nahoře, kdo ani neví, co je to fáze, difrakce, breakup, hrb...To by tady Antonio ani neměl co vystavovat.

Re: Umělecká interpretace parametrů

Kdyz ono je to tezky, nastavit urcitej standard, vzhledem k tomu, jak komplikovany je se k hodnotnym informacim z praxe dostat. Je to jasny, nikomu, kdo o tom neco vi, se moc nechce jen tak poustet know-how, radsi si za to nechaji zaplatit. Co se teorie tyce, je toho spousta - v cestine jsou clanky od Sykory, aj., ale jakmile se postavite pred konkretni zadani, uz si relevantni voditka musite davat dohromady vicemene od zacatku, a to v podstate jen zpusobem "odezirani" z hotovych projektu tech zkusenejsich a dovozovanim vseobecnych pravidel v nich aplikovanych.

Netvrdim, ze to tak neni spravne, a ze tudy cesta k cili nevede, ale kdyby se tu podarilo sepsat jakousi zakladni kucharku, zamerenou vice na praxi, tj. nejaky soupis pravidel, odpovidajicich vseobecnemu postupu pri stavbe zakladnich DIY konstrukci, myslim, ze by to vseobecnou uroven pozvedlo dostatecne. Ne kazdy je ochoten/chce postavit toho (na zkousku a pro sber zkusenosti) tolik, aby ziskal sebevedomy rozhled, nutny k vlastnimu sepsani popisu, jaky by tu rad videl check.

Podobna kucharka by mohla nastavit nejakej minimalni standard, kteryho by se i ti, kteri stavi prvni, druhe reprobedny v zivote, mohli pridrzet. Ted jeste, aby si nekteri ze zkusenejsich nasli cas a po vecerech to zacali sepisovat big_smile

Re: Umělecká interpretace parametrů

Check: Nejlepší je to nebrat vážně nebo to přeskočit. To co ti přijde jako neužitečný balast pisatele těšilo napsat. Bohužel není náhodou, že nejméně příspěvků je na fóru Diskuse k projektům a to ještě 80% je stylu líbí/nelíbí. Neboj, i tvůj 933. příspěvek je z jistého úhlu pohledu také plný balastu a odkazů na tvé zjednodušující pochopení problematiky smile Jarouš má v tomhle pravdu, čím tvrdší pravidla by byla nastavena tím užší kroužek diskutujících by nakonec zůstal a neobjevovalo by se tu to malé procento nově příchozích kteří mají co sdělit.
MaBat: Nemyslím si, že pro relevantní osoby to je otázka chce-nechce, ale je to spíš o využití času a konečného množství psychických sil. Tak či onak by taková kuchařky o rozsahu větším než zcela základním a primitivním reprezentovala nakonec jen jeden z možných pohledů na věc. Zrovna čtu knihu o reproduktorech od P. Nevilla et. al a divil by ses jak se liší v dost základních věcech od S. Linkwitze, ten zas od E. Geddese, ten od L. Olsona .... Všichni mají elektroakustiku v malíčku, živili se tím celý život, ale výsledky - reproduktorové soustavy - jsou naprosto rozdílné, protože se každý usiluje jinými prostředky dosáhnout stejného cíle. Btw. k získání znalostí jsou diskusní fóra - až na vzácné výjimky - místem nevhodným. Naštěstí existují knihy a autoři ze/od kterých se můžeš dozvědět velmi rychle podstatné věci. Stačí angličtina a "kuchařek" je tolik, že máš dva roky co číst.

Re: Umělecká interpretace parametrů

Já jsem to myslel tak, že naopak i ta kuchařka o rozsahu "zcela základním a primitivním" by našla svoje čtenáře smile
Spíš než sborník řešení jen takový výkladový slovník...

Re: Umělecká interpretace parametrů

malou kuchařku na lspCAD slíbil Michal

Web

Re: Umělecká interpretace parametrů

Ve svetle toho, co je potreba udelat pred simulaci a po ni je to dosazeni charek do LSP a jejich smrdlikani tam a zpatky prace pro cvicenou opicku. smile

Re: Umělecká interpretace parametrů

Je to opravdu parádní Michale, že se v tématu o 12BR70 bavíš. Ale měl bys k tomu přistupovat seriózně, tady na fóru je málo místa na obhajování každého slova. Měl bys jít do sebe; ruce mám jen jedny.

Web

Re: Umělecká interpretace parametrů

Tak si je setri a neplytvej pismenky na nas, maloverne.

Zase je tu 12BR70 roztahana asi po deseti threadech. Fakt perfektni debata.

Kde je nejaky Tvuj projekt zpracovany tak vzorove, jak nastinujes v prvnim prispveku?