Téma: Vylepšení sluchu

Přestože si nepřipadám starý, s přibývajícími léty jsou pro mě frekvence kolem 20kHz jen vzpomínkou na mládí. A jelikož nás to čeká všechny, přičemž ty mladší ještě mnohem dříve, napadlo mě, jestli nelze sluch nějakým způsobem regenerovat. Takže jestli jste na něco narazili, sem s tím, dokud ještě rozeznám triangl od kopáku. big_smile

(upravil Jarous 11. 1. 2008 9:57)

Re: Vylepšení sluchu

No myslím, že zatím není nic, co by navrátilo ztrátu rozsahu sluchu způsobenou stářím s tím se asi budeš muset momentálně smířit, přežít se to dá smile Já mám bohužel tu smůlu, že na pravé ucho velice špatně slyším už od mala, ale mozek si to prodrátoval na to levé a jsem schopen velice dobře slyšet, když něco není v pořádku. Osobně mám vyzkoušeno, že Vitamin B12 podávaný dlouhodobě ve vysokých dávkách silně ovlivňuje kvalitu sluchu, na mne funguje nejlépe injekčně 1000jednotek/den. Tohle řešení má dvě nevýhody - musíš denně docházet na injekci a zlepšení cca do čtvrt roku po předcházející měsíční kůře zase vymizí a zadnice z těch injekcí taky pekelně bolí, zejména když se mění počasí. Je tu možnost podávat Vitamin B12 v tabletách, ale účinnost je díky nízké dávce v tabletách mizerná. V březnu jdu s uchem na operaci, jejímž cílem je zlepšení sluchu, tak abych na to ucho slyšel, jako normální člověk se zdravým sluchem, tahle operace by byla ještě před nějakými 5ti lety v ČR nerealizovatelná a když jsem byl malý, tak to byla hudba budoucnosti, tak že si myslím, že s postupem času, toho bude možné hodně spravit. Existují výborná, ale drahá digitální sluchadla, která se dají kalibrovat dle měření ucha a tam, kde je již nějaká ztráta sluchu, se dá to místo ekvalizovat, cena takového sluchadla začíná na 30k. Osobně jsem vyzkoušel takové sluchadlo značky WIDEX.

Re: Vylepšení sluchu

Takové problémy naštěstí nemám, jen horní mezní kmitočet se u mě pohybuje od 15 do 17kHz. Víc ani ťuk. Před dvaceti lety jsem slyšel 19kHz. Má B12 nějaké vedlejší účinky? Né, že bych si chtěl něco píchat, ale pro tu srandu bych tablety zkusil.

Re: Vylepšení sluchu

Nejsou náhodou vitamíny skupiny B hojně zastoupeny v pivu? Mohla by to být příjemnější alternativa k injekcím a tabletám! smile

Web

Re: Vylepšení sluchu

Nieje vit.B aj v kvasniciach?

Web

Re: Vylepšení sluchu

Já osobně jsem slýšel 16 kH a nejspíš to byl pro mě strop.

Re: Vylepšení sluchu

7tech: zkus někde jak slyšíš basy. já slyším pořád přes 22kHz ale podle neobjektivní analýzy zas basy nic moc. 30Hz pro mě začíná bejt opravdu už jen vítr ve vlasech a vibrace těla.

Re: Vylepšení sluchu

16-17 vic ani prd. To mam z auta.

Na prave ucho slysim taky hur a to od zanetu. Asi to neni dolecene, zaleha. Ale zvykl jsem si, protoze jsem tim padem extremne citlivy na fazove nesrovnalosti na nizkych frekvencich. smile A svym zpusobem je to vyhoda.

Re: Vylepšení sluchu

Michale, můžu si Tě někdy objednat na sladění subwooferu s budkama? Já jsem už z toho zoufalej smile

Web

(upravil Jarous 11. 1. 2008 17:26)

Re: Vylepšení sluchu

Tablety opravdu nemají cenu, aby to bylo znatelné, jsou nutné vysoké dávky. Vedlejší účinky to nemá, alespoň já jsem žádné problémy neměl(kromě toho, že ta injekce pěkně chvíli bolí). A píchat ti to smí stejně jenom doktor, není to žádný labůžo každý pracovní den chodit k obvoďákovi. Někde jsem četl, že to takhle podávali dlouhodobě ve velkých dávkách gerontům a staříci a stařenky jim pak začali juchat smile Jinak pivo, kvasnice a další, kde je Vit. B12 to je moc málo, aby to mělo nějaký účinek na zlepšení sluchu...i když po deseti pivech si dovedu představit, že někdo musí slyšet jak netopýr.

Re: Vylepšení sluchu

Něco na tom bude, po pár pivech mi píská v uších smile

Re: Vylepšení sluchu

lada: a neni to tim že po těch pivech spadneš a praštíš se do hlavy? big_smile

Re: Vylepšení sluchu

Tak to já mám opačné tendence , čím jsem starší , tím slyším lépe smile
Před pár lety , mi z  hluku v práci  začalo pískat  v uších , tak jsem po x letech začal používat  špunty do uší .
Teď je to tak 5 let , co je denně  používám tak 8 hodin co jsem v práci  a začaly problémy , že mi začínají vadit 
vysoké tony , kdejaké vrčení a pískání u elektrospotřebičů , je to děs . I  hlasitou  hudbu  už moc nemusím , po
pár minutách  toho mám plný kotel .

Re: Vylepšení sluchu

Docela jste mě potěšili, že tu nejsem jediný, kdo neslyší jako netopýr.

Re: Vylepšení sluchu

Ja nemám rád výškáče čo idú moc vysoko. Rozklad telky počujem tiež, ale nad cca 17 až 18kilo nie. A že by som bol starý sa nedá povedať.

Web

Re: Vylepšení sluchu

Ad 7tech: tu pivní léčbu bychom mohli zkusit. Zítra sem v Příbrami. Jedu si pro Jethrou Tull k Nekolnýmu do Pražský.

Re: Vylepšení sluchu

To je smůla. Zítra jsem 24h v procesu v Praze.

Re: Vylepšení sluchu

No on u mě obecně alkohol deformuje spektrum slyšení. Tuhle jsem krásně odladil výhybku do rovna, odměřil paráda, supr zvuk, pak jsem se zboural a večer jsem začal poslouchat a hrálo to strašně smile Hrozně sykavek.

Web

(upravil thool 11. 1. 2008 22:25)

Re: Vylepšení sluchu

Spatne sis to vylozil. Slysis v reprodukci chyby, ktere jako strizlivy neuslysis smile mel bys ladit vyhybky nakasi.

Web

Re: Vylepšení sluchu

Jenže za silný opilosti slyšíš chyby úplně ve všem... přivádí to deprese... Je třeba najít optimum... napít se ale neopít...

Web