(upravil MaBat 1. 7. 2008 20:51)

Re: Sub k širokopásmu

Takže nové měření, +-: Fs=38Hz, Qms=6.57, Qes=1.13, Vas=55.9l
Ale ono to na přenos v bedně moc velký vliv nemá... odpovídá tomu pokles poddajnosti závěsu z cca 1.3mm/N na 0.8mm/N.

(upravil mechanik 13. 2. 2017 18:24)

Re: Sub k širokopásmu

mabat:fostex budú na predaj! smile potom mi napíš dúfam že v cene cca madisound smile mechanik.q zavinač azet.sk ked temu náhodou nebudem sledovať wink vieš že ja o to záujem mám len dúfam že dostatočne rýchlo našetrím alebo do vtedy neutratím big_smile

EDIT: upravený email...

Re: Sub k širokopásmu

MaBate, jestli budeš opravdu prodávat stodvacetšestky, tak mám taky zájem. Nechce se mi čekat na Madisound. Platba možná ihned, ovšem až eventuelně po mechanikovi. Kdyby třeba nechtěl smile

Re: Sub k širokopásmu

lol tak tak ked budeš rýchlejší než madisound smile,nechem vodiť ani jedného za nos bud madisound alebo toto aby som tu potom nemal nepriatelov  smile

takže daj hlavne vedieť cas,cenu,tip repráku aj ja napíšem či to zoberiem

(upravil MaBat 2. 7. 2008 10:16)

Re: Sub k širokopásmu

No, to bude asi dřív ten Madisound... S tímhle na mě nečekejte, jedněch se pravděpodobně zbavím, ale kterých, to ještě nevím,  a dost možná si taky nechám tu 126ku.

Něco na nich prostě je, i když to s reprodukcí třeba nemá nic společnýho... Chci jim dát ještě šanci a trochu si u toho zalaborovat a zaměřit, dostat z nich co nejvíc. A dost možná taky dojde na nějaký nevratný zásahy, po kterých nevím, jestli cena stoupne, nebo klesne smile

Re: Sub k širokopásmu

check napsal:

To zabarvení basů ozvučnicí bych si rád poslechl. Rozsah, který popisuješ, zvládne kdejaký dvoupásmo, proto takovou konstrukci nepovažuju za subwooferovou. Podívej se na humblehomemadehifi, co u subu vyzkoušel a kde skončil Tony Gee.

Checku, je to jen slovíčkaření, dovolím si použít popis jednoho člena fóra na slovanetu se kterým se ztotožňuji, tedy ty výhody:
"1/ mensie vybudzovanie miestnosti - zadunievanie atd. - Dipol je smerovy na basoch a tym padom vybudi menej modov miestnosti - Subjektivne ciste suchsie basy
2/ Lepsia impulse response lebo - membrana je volna nebrzdena vzduchom ktory by musela v boxe stlacat. /toto musi byt samozrejme podporene velkou membranou inak sa tato vyhoda straca /maly menic, ktory lieta o zivot.
3/ Je jedna pekna pravdiva prupovidka - ked vidis menic sa hybat - vidis skreslenie. Můj 15" se opravdu nehýbe."
Jinak, já to nenazývám subwoofer v mém pojetí, to plní úlohu "basového měniče" je to také 3p. Myslím si, že se lze v open baffle dostat i níž bez ekvalizace(dle mně cesta do pekel) například formou monopólu, uvažuji o použití v dalším a větším projektu, který bude opět OB.

(upravil check 5. 7. 2008 11:44)

Re: Sub k širokopásmu

Ano, v místnosti, která je na hovno, bude jakákoliv otevřená ozvučnice hrát basy líp. Jenže když je místnost na hovno až takhle, tak hraje i zbytek pásma na prt. Takže vyřešení místnosti se stejně nevyhneš.
Impulsní odezvě příliš nerozumím, ale mám za to, že je to akorát jiná interpretace pořád stejných dat (frekvenčka, fáze), takže jako ozvučnice žádný přínos.
S výchylkou souhlasím, proto nechci nic, co má Xmax přes 7mm do BR, pro uzavřenou nebo open baffle bych toto číslo snížil ještě tak na třetinu.
Ekvalizace žádná cesta do pekel není, pokud to všichni zúčastnění zvládnou. Kdybych měl mít 18", který by šel rovně do 20H,z musel by mít kmitající hmotnost přes 300g; děkuji nechci, to si radši nechám citlivost na vyšších kmitočtech, malé zpětné rázy a zapojím ekvalizaci.

Web

Re: Sub k širokopásmu

Jarous: jaká je citlivost Tvého řešení na 50Hz?

Re: Sub k širokopásmu

90dB