Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 6 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6

RSS

Příspěvky [101 až 108 z 108]

Re: SPV = high-end?

No, Dudek je Mistr, ale kdybych neměl 222, tak mi hraje doma SPM250 smile Už jsem to plánoval.

Re: SPV = high-end?

SPM250 ovšem celosymetrická je, píšou to na aldaxu smile

Re: SPV = high-end?

Ano, SPM250 celosymetrická je, už kvůli rychlosti musí být.

Web

Re: SPV = high-end?

Sinclair, chcem sa ťa spýtať čo je to presne IHF A filter, v návode k SPV100P je písané že to má lineárny odstup 100dB, s tým filtrom 105dB. Ten filter je už na doske alebo sa tam môže dobastliť alebo ako to je ?
tiež musím pochváliť odstup, mám ARV104 a šum počuť len vnoci 5cm od výškaču smile super práca, len mi je ľúto že som to tak skurvil sad ten môj amp vyzerá hrozne, hambím sa za to ako som to spravil. Ešte som sa chcel opýtať, idem na SOČ a či im môžem ukázať schému, iba na meotari, prpípadne by som zmazal aj hodnoty súčiastok. Kópiu by som im nenehal, to nedám nikomu, len či to môžem na minutku ukazať pred komisiou??
ďakujem.

Re: SPV = high-end?

Bobíšku, ve stručnosti řečeno je to dolní propust definovanýho frekvenčního průběhu, zařazená mezi měřený objekt a měřák. Víceméně by měla tvarovat signál podobně křivce slyšení člověka. Protože omezuje vysoký frekvence, dává lepší výsledky než měření "poctivé", bez filtru.

Web

(upravil BobiseK 22. 1. 2008 22:27)

Re: SPV = high-end?

Aha smile myslel som si že to bude niečo s tou dolnou priepusťou ale nebol som si moc istý, no každopádne to tam neidem dávať, tak ako to je to hrá super smile

inak všimol som si jednu vec,neviem či sa mi to len zdá ale tento víkend som si konečne nahodil potenciometer (2x47k alps/motor), doteraz som mal bežne hlasitosť v PC na minime, bola to vlastne jediná regulácia hlasitosti, teraz som to dal tak na 90% a regulujem to už len potenciometrom, no a mám pocit že v prednese je oveľa viac bassov, chcem sa len spýtať či to môže nejako súvisieť napr. že keď je operák na zvukovke (OPA2134) viac vybudený hrá krajšie, ako keď akurát len "začína" hrať - v prípade použitia bez potenciometra ??? alebo či je to tou väčšou zaťažovaciou impedanciou ??

Re: SPV = high-end?

OMG smile To se tam dává jen pro účely měření, na vykrášlení hodnot a grafů.

Re: SPV = high-end?

Bobíšku, možný to je...

A kdybys měl 10k, líbilo by se Ti to ještě víc smile Momentálně to tamk mám doma. Vstupy přepínám tím, že strčím kabely do toho, co chci, aby hrálo, následuje ten potenciometr a pak už jen koncáky.

Ta digitální regulace hlasitosti má jedno úskalí - je to vlastně násobení... a výsledek se misí vejít do danýho počtu bitů, se kterým to interně pracuje... jinými slovy, "čím víc nul na začátku, tím menší přesnost, menší rozlišení pro užitečnej signál". Totéž v DACu, k tomu nějakej přechoďáček v operáku a je to. smile

Web

Příspěvky [101 až 108 z 108]

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£