Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 108]

Re: SPV = high-end?

jean, ozvem sa, dostaneš good ponuku

Web

Re: SPV = high-end?

kdyz se tu resilo ASIO a ALSA, tak muzu dosvedcit, ze temer ve vsech pripadech hraje muzika na linuxu nepatrne (obas i dost patrne) lip nez na widlich.
Naprosto neuveritelnej rozdil byl mezi Win98 + Winamp2 + DirectSound plugin a Linuxem (kernel 2.2 s OSS) + XMMS. Neveril jsem tehda vlastnim usim. WinXP + winamp 5 jsou na tom o poznani lip, ale stejne hraje lip linux. Nedavno jsem zkousel i Vistu, cela zvukova podpora je nova a mixer uz konecne umi zpracovat i 44.1 16bit a dalsi. Rozdil mezi vistou a linuxem nedokazu poznat, dokonce ani pres directsound, kterej je v XPckach slysitelnej (zere vejsky, asi tam nekde dela nejakou "normalizaci" signalu).

Ja zvukovku jsem pozuiva SB audigi 2 (dostal jsem ji za 500, tak proc ne smile), tedka jsem si poridil novej board od intelu na kterym je jakejsi HD codec SigmaTel 7neco a kupodivu strci audiginu do kapsy. Mimochdem SB se na poslech totalne nehodej protoze jejich DSP VZDY vzorkuje 48khz 24bit at budete delat cokoliv. Tenhle SigmaTel to mimochodem dela taky, nicmene jeho zvuk se mi libi vic.

Re: SPV = high-end?

ale vo winampe mi pise pri prehravani 44kHz, alebo potom nakonci to zase oreze na 41?
a este stale neviem ako mam zistit ci hardware podporuje asio?

Re: SPV = high-end?

jakých 41?? winamp to prehrá ako to je, najčastejšie v 44,1kHz vzrokovaní, winXP si to sám pre seba hodí do 48kHz a zvukovka do downsampluje na 44,1kHz vzorkovanie (vysvetlené pre BFU)

Web

Re: SPV = high-end?

mam nainstalovany foobar aj asioks a v nastaveniach/playback/output a nic iba asio virtual devices...
asi to nepojde vsak?
a co znamenaju tie ms v aasioks nastaveniach?

Re: SPV = high-end?

Jeane, myslím, že SPM250 dual mono je s ohledem na budoucnost nejlepší volba. Je to vysoce kvalitní, rychlý konec s dostatkem výkonu do čtyř i do osmi, při citlivosti hifíků okolo 87-88dB/W/m to není zas tak přemrštěnej výkon.

Web

Re: SPV = high-end?

Tak já si teda taky trošku přisadím:
Bohužel nemůžu posoudit rozdíl mezi SPM250 a SPV100, ale SPM hraje opravdu skvěle. Už jsem se tady nad ním jednou rozplýval, a teď to říkám znovu. Lepší zesilovač jsem doma zatím neměl. Když jsem si ho od Ondry Chlupáče přivezl a poprvé odzkoušel, nemohl jsem se zvuku nabažit. Ten pocit trvá dodnes.
Do té doby jsem (kromě Tecnicsu SAGX-130 a konce Sharp s STK4241) poslouchal AV receiver Pioneer VSX-1015, který jsem koupil ovlivněn tím, že se stal výrobkem roku s cenou EISA - v recenzích hodnocený mj. za nejlepší stereo zvuk ve své třídě. Tehdy se prodával za 24 tisíc. Se zvukem jsem byl spokojený, dokud jsem ho nekonfrontoval s Aldaxem 2xSPM250. Vím že bych to srovnávat asi neměl - AV receiver je našlapaný spoustou vymožeností jako jsou dekodéry, tuner, sedm 150ti wattových zesilovčů, což jistě znamená pro výrobce nutnost komromisů. Zvuk se mi dnes zdá tak nějak suchý - bez šťávy.
Naproti tomu projev SPM250 má vynikající dynamiku a transparentnost - nikde se nic neslévá, nehučí ani nešustí. Krásně se poslouchá a myslím že to pro mě bude na dost dlouho konečné řešení. To by mi musel šéf hóódně přidat, abych si mohl koupit něco lepšího (lepší zesilovače dozajista existují, ale jsou také mnohem dražší).
To co jsem napsal, je jen můj subjektivní názor - možná se mnou nebudete někdo souhlasit. Jestli je lepší SPM250, nebo SPV100 by Vám asi mohl popsat OndraCh - než mi SPM prodal, měl je doma oba. Nechal si tu stovku, což může svědčit o tom, že je třeba ještě lepší než SPM250ka - nevím, zeptejte se ho smile.
Já jsem ale nadmíru spokojený, byl dobrý kup (obvzlášť za tu směšnou cenu, kterou Ondra navrhnul).
Znovu tedy skládám díky Ondrovi a Sinclairovi, ostatním Aldax vřele doporučuji ať už SPM, nebo SPV - za ty prachy je to špica wink

Web

Re: SPV = high-end?

Ale blbost... SPVčko neni a nemůže bejt lepší jak SPM smile A ani se nedivim, že Ti přijde Aldax jako nejlepší z toho cos měl doma. Aldax je totiž zesilovač, tamto jsou sračky smile

(upravil lewis 7. 1. 2008 22:06)

Re: SPV = high-end?

Sinclair: Dík za názor na zvukovou kvalitu SPM250. Myslím si, že je plno lidí, kteří by měli zájem o koupi (z důvodu velmi kvalitního poslechu v domácích podmínkách), ale nikde se nedověděli jak to vlastně s tím zvukem je (soudím dle názorů na různých fórech). Já osobně uvažuji o 2x SPM250. Zatím bych to napájel buď jedním Tr od tebe (310W) pro oba moduly, nebo bych to mohl napájet svým Tr - 2x38V, 400W - nyní používaný pro 2 moduly DPA280? Myslím si, že pro domácí poslech by mě stačil výkon tak do 120W na kanál.... a nebo nechat vyrobit dva nové Tr 2x43V cca 150W + pomocná napětí.....co ty na to.....a ty Ondro? Máš opravdu dobře zmáknutou mechaniku.....

(upravil fedor 8. 1. 2008 0:05)

Re: SPV = high-end?

Franku, já vím, že to ostatní jsou sračky, ale toho Pioneera za 24k jsme porovnávali s dvakrát dražšími zesy Creek a Rega (což teda zase takové sračky nejsou) a rozdíl VSX1015 / Creek a Rega nebyl zdaleka tak patrný (abych byl přesný, žádný rozdíl jsem skoro nezaznamenal smile), jako rozdíl VSX1015 / SPM250 :|. Proto jsem byl (a pořád jsem) z Aldaxe tak nadšený

lewis:
Proč chceš vlastně dávat jedno menší trafo? Stojí ten rozdíl sedmi stovek mezi Tr3A a Tr3B vůbec za to? Když už Tr3A, tak dva kousky dual mono, jak píše Sinclair, ne?

Web

Re: SPV = high-end?

asi zacnam setrit a pockam nejaky ten rok dva (dufam ze to dovtedy chlapy nezabalia,co sinclaire?)
ja sa poznam...kupim teraz spv100 s 1tr a zanedlho budem poskulovat po spm250 dualmono:)

alebo nahodou...nepredava tu niekto pouzity SPM250 dualmono?bol by som vdacny...dik

Re: SPV = high-end?

Marečku, běž někam podávat pero smile, tam vyděláš nějaké love a nám pak bude ctí, když se staneš naším zákazníkem.

Web

(upravil ondra Ch 8. 1. 2008 10:51)

Re: SPV = high-end?

SPM250 je zvukově příjemější než SPV100, ale kupodivu ne zase o tolik jak by se dalo očekávat, dnes trochu lituju, že jsem SPM prodal relativně za pakatel.............No, ale když jdu ležet, tak si zase můžu říct: "dneska jsem byl zase poctivej" smile)
Pokud chcete taky přiložit ruku k dílu, tak stavebky SPV mohu jen doporučit, pokud chcete špičkový modul tak, sáhněte po SPM,SPD..............

Web

Re: SPV = high-end?

ondra Ch: to se povedlo lol

Edit: Nevsugeroval sis ty zvukové kvality SPM? Totiž:

sinclair napsal:

Zjednodušení je takového rázu, že prakticky nemá vliv na zvuk, parametry SPV250 jsou objektivně jen o malinko horší proti SPM250, zato cena stavebnice a jednoduchost stavby je někde úplně jinde.

Re: SPV = high-end?

Az dojde u mne na stavbu stereo konce zcela jiste to bude dual mono se SPM250. I kdybych sel do SPV, nechal bych si je slozit, coz uz vyjde skoro na stejno akorat zdroj, jehoz umisteni mimo desku muze byt i vyhoda...

Mimch - Asi jsem nejak zaspal, nevidim v ceniku aldax desky na kondy...

Re: SPV = high-end?

Michal, stiahli ich. kvôli malému záujmu.

Web

Re: SPV = high-end?

Ano, stáhli jsme je. Za dva roky se jich prodalo sotva deset a to byly ještě ty SPZS6 a SPZS4 s pomocným stabilizátorem. Nejspíš je to tím, že propojovací desku na čtyři či šest kýblů si každý zbastlí sám a není ochotnej za černou nepájivku, hal a potisk platit.

Web

Re: SPV = high-end?

Nějak mi utekla souvislost, zda je potřeba na toroidy 2x 310VA softstart.

Re: SPV = high-end?

Je vhodný.

Web

Re: SPV = high-end?

Zbyly nejake? smile

Příspěvky [41 až 60 z 108]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£