Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

  Stránky: 1 2 3 ... 6 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 108]

Téma: SPV = high-end?

nazdar. ako je to s tymi spv-ckami? kedze urcita cast ficite prave na takychto koncoch predpokladam ze to nebude ziaden smejd (pochvala sinclaire). je to high-end? (blba otazka), alebo inak...kde hajend zacina?
ja len preto ze si v najblizssej dobe objednavam 2xspv100. a este nieco, zatial este nazarabam tak bude len s jednym trafom a teda...mam si objednat: 1xspv100 bez zdroja a 1x spv so zdrojom 2x10m? lebo na fotkah hotovych spv som videl z 1 toroidom a obidva kanaly mali vlastny zdroj. nieje blbost napajat jednym sekundarom dva gretze? je to len z obr. tak som zapojenie nevidel...len dedukujem.
peace:)

(upravil Frank 6. 1. 2008 1:15)

Re: SPV = high-end?

Highend je docela dobilní věc... Je to nejvyččí konec, ale spíš cenovej. Většina hájendu jsou sračky smile

S jednim trafem to nebude hájend ani náhodou.


Jestli chceš jako megadobrej zes se zvukem dobrýho hifi, tak si kup dvě SPM250 a dvě trafa.




PS: SPV je lepší konec než Musical Fidelity nebo Naim smile

Re: SPV = high-end?

Frank napsal:

SPV je lepší konec než Musical Fidelity nebo Naim smile

Musical Fidelity neznám, ale Naim? Neříkej...

Re: SPV = high-end?

Highend? Řekněme tak čtvrt miliónu pultovka, a to jsem benevolentní, jsou několikrát dražší stroje smile

(upravil marecek1984 6. 1. 2008 1:37)

Re: SPV = high-end?

tak a zabudol si mi dat cislo na bankarovu dcerusku...:)
az tak vadi to jedno trafo? preco? ako sa prejavuju vo zvuku zemne smycky. doma mam zos a tiez 1 trafo a chystam vymenu za novy...ani nie vymenu ale doplnenie. stary na zadne efekty a spv cestne predok:)

a dobre citam? hajed je len o cene? myslel som ze tam je zarucena aj kvalita ale asi sa mylim.

je to podobne ako napriklad: Veresova dostala od Volopicha zlate lyze ale su vraj velmi tazke tak sa asi na nich lyzovat nebude smile

Re: SPV = high-end?

Frank je zblblej ze slovanetu smile

Re: SPV = high-end?

ono 2XSPV100 so spoločným trafom je vynikajúce riešenie, dual mono by imho nič neprinieslo, to skôr v prípade 2XSPM100. Beztak celá finálna konštrukcia závisí, ako sa to ,,podrátuje" - mám na mysli vstupnú kabeláž a jej zemnenie.. ak sa s tým človek vyhrá tak pri nulovej hlasitosti má na výstupe 0,00 nič, ak nie, tak je to počuť. Samotné moduly majú veľmi dobre riešenú DPS imho

Web

Re: SPV = high-end?

a ako sa mam s tym vyhrat? kde sa daju kupit kvalitne kable? obycajna lacna tienena dvojlinka nieje asi riesenie, vsak? alebo najviac zalezi na kvalitnych chincoch?

(upravil sinclair 6. 1. 2008 11:42)

Re: SPV = high-end?

Definice highendu je jednoduchá: maximální dosažitelná věrnost přenosu bez ohledu na peníze a konstrukční řešení. To jen obchodníci rozdrolili tenhle směr na několik cenových kategorií, z nichž ty spodní už nemají s věrností přenosu nic společného.

Na celém webu Aldaxu a ani v jeho textech nenajdete nikde slovíčko HighEnd.
Není to proto, že by se naše zesilovače nedaly do této kategorie zařadit /daly a obstály by/, ale proto, že každá věc vždycky jde udělat líp a dokonaleji, konečné řešení defacto neexistuje.
I Aldax se musel přizpůsobit nastaveným cenovým kategoriím, protože má-li zůstat ten modul či přístroj prodejný, je nutné dělat větší či menší kompromisy, asi byste si nekoupili 100W výkonový modul za deset tisíc korun.
Aldax tam těch kompromisů má také pár, ovšem drtivě méně, než u jiných modulů ostatních firem.
Kompromisy neděláme v případě původu součástek a neděláme je ani např. v provedení desek.
Moduly Aldax mají tříletou záruku, to Vám nenabídne prakticky nikdo z podobného oboru činnosti.
Ostatně nic podobného, jako je třeba SPV250P či SPV100P žádná jiná firma nenabízí ani neprodává, v zahraničí stojí podobný modul bez zdroje /značně horší kvality provedení i přenosu/ okolo 150-200 Eur.
Obdobný modul, dosahující kvalit SPM250 nenajdete vůbec nikde, parní stroje typu SPD400-600-800 rovněž ne.
Taková SPM250 by se dala co do věrnosti přenosu bez problémů prohlásit za highendový konec, protože je to opravdu špičkový zesilovač, při jehož vývoji a měření jsem strávil hodně času.
Ale neoznačujeme jej highendem, protože jak je vidět na konstrukcích Pavla Dudka, vždycky jde něco-cokoliv-udělat líp a jinak, OVŠEM NE ZA TY SAMÉ PENÍZE. Nicméně SPM250 zůstává velmi dobrým základním kamenem vynikajícího highendového zesilovače, pokud jej obestavíte adekvátním příslušenstvím bez větších kompromisů - kvalitní skříň, chladiče, transformátory, zdroje, regulátory úrovně, kabeláž atd.
Obrovskou výhodou je all in one konstrukce našich modulů, kdy nemusíte drátovat různé přídavné moduly ochran apod., všechno je tam už připraveno na desce. Stačí připojit vstup, výstup, transformátor a hrajete - a to tak, že velmi kvalitně. Nemusíte čarovat s propojovací kabeláží a všelijakými zeměmi a pomocnými zdroji - všechno jsme udělali za Vás my.
Všechny naše moduly zesilovačů mají velmi nízké THD i IMD díky optimálně vedeným spojům, kvalitnímu nízkoimpedančnímu blokování, kvalitním polovodičům a optimálnímu nastavení pracovních bodů jednotlivých stupňů.
Možná proto se naše zesilovače poslechově velmi líbí, za dva roky činnosti a při mnoha stovkách prodaných modulů nevíme o ani jednom negativním ohlasu.
Nejlepším hodnocením by ale byly reference lidí, kteří už naše moduly používají a jsou s nimi spokojeni.
Několik lidí se nás ptalo na rozdíly mezi SPM250 a SPV250.
SPM250 je relativně dosti složitý a velmi rychlý zesilovač, který bez adekvátního vybavení není tak jednoduché sestavit, oživit a nastavit. Proto jej nabízíme jen jako hotový, sestavený a oživený modul.
Aby si ale i nepříliš pokročilí amatéři mohli postavit podobný zesilovač stejného výkonu, poněkud jsme konstrukci zjednodušili, aby byla snadno postavitelná a oživitelná i ve "stavebnicové" verzi.
Zjednodušení je takového rázu, že prakticky nemá vliv na zvuk, parametry SPV250 jsou objektivně jen o malinko horší proti SPM250, zato cena stavebnice a jednoduchost stavby je někde úplně jinde.   
Několik dotazů bylo i okolo SPD600 - proč jej neprodáváme jako stavebnici, že by byla by o dost levnější.
Je to proto, že tento konec je také poměrně složitý, polovodičové osazení SPD600 už stojí nemalé peníze a v případě nějakého přehmatu při stavbě jsou pak škody opravdu vysoké - jen koncové tranzistory stojí téměř tisíc korun. Dalším důvodem je i to, že zesilovači se sinusovým výkonem 600W je nezbytně nutné věnovat velkou pozornost i po stránce mechanického provedení /chlazení/. Toho také není každý schopen-někdo z důvodu že je lempl a fušerák, někdo třeba i z důvodu chudého dílenského vybavení. Abychom předešli všemu výše uvedeným nebezpečím, raději kvalifikovaně smontujeme a nastavíme modul za Vás.

Marečku, kvalitní dvojlinka se dá například koupit v Prodance, je to Tasker C118. Nepochybuju, že půjde sehnat i na Slovensku, Prodance tam určitě má zastoupení.

Web

Re: SPV = high-end?

Je to přesně tak, jak říkáš, Leoši.... Jen je to až moc upřímný, přistupuješ k lidem " s otevřeným hledím ", což ti znalí ocení, ale těm méně znalým ty obchodnický bláboly chybí.... smile

Re: SPV = high-end?

dik...kuknem sa tam. vyzera to tak ze sa rozhodnem pre spvcko100 s 1 trafom,to hlavne kvoli (pre mna zatial) vysokej cene. uz sa len tesim na ten kvalitny aldax stereo pramp. ked uz budem objednavat,tak vsetko spolu.
co myslite oplati sa cakat? ako dlho to asi bude trvat, nech mam predstavu?

Re: SPV = high-end?

Mareček: To, že si asi jako ještě student nikde nevyděláváš je pouze tvůj problém. Pokud chceš kvalitní zesilovač, tak nemá cenu šetřit (samozřejmě v určitých mezích). Pokud na to tedy nemáš prachy, tak zatím nic nestav a hraj si doma s tím, co máš.

Já mám 2 x SPV100P+ s jedním trafem Tr2B. Zatím to mám namontované jen provizorně v 19" přístrojové krabici od elmet.cz, jelikož čekám, jak to dopadne s tím stereo předzesilovačem.

Jo a nezapomeň pak dotáhnout šroubky na tranzistorech, jinak je do tří minut po něm. sad

Re: SPV = high-end?

ak majú všetko skladom máš to tak do týždňa,týždňa a pol doma smile inak potom aby ťa neprekvapilo, na slovenskej pošte pýtajú ešte tuším 150sk, že vraj za prevod peňazí... hmm i keď je poštovné ku nám dosť drahé, oplatí sa to, mňa veľmi milo prekvapili SPV100P , za tú cenu nezoženieš nič lepšie, no najväčšia výhoda je, že akonáhle ho zabuduješ do zosilňovača, môžeš na ten zosilňovač zabudnúť a už len počúvať... smile

(upravil marecek1984 6. 1. 2008 12:38)

Re: SPV = high-end?

nepovedal som ze nerobim...cele leto som drel jak kon:( mam aj nieco nasporene ale nemozem predsa dat vsetko na zos, treba mi este kvalitnejsie repro, dake dvd, zatial visim len na PC a TW120 s teslakmi sad
mozno este pockam co sa z toho vykluje...

BobiseK: mozem na neho zabudnut? nechapem... dufam ze to myslis tak ze je bezproblemovy:)

Re: SPV = high-end?

ak chceš to DVD na hudbu,tak som nenašiel nič za dobré prachy (tak do trojky) čo by sa vyrovnalo nejakému bazárovému technicsu (čo stojí liter, lieter a pol), si pozri parametre niektorých, takmer všetky doradu majú odstup 90dB sad
áno,myslel som to tak, že je bezproblémový smile

Re: SPV = high-end?

Jo, myslel to tak, že zabudováním modulu se z něj stane "blackbox" s takovou spolehlivostí, že na něj můžeš zapomenout.
Aldax preamp bude výrazně dražší, než kterákoli stavebnice koncového zesilovače. Není sranda udělat předzesilovač s dobrými parametry.
Jde o tři desky plošných spojů, kupu relátek, kvalitních cinchů, potenciometrů apod. To prostě nemůže být levné, pokud to má precizně chodit.
Něco na způsob RSD4132 umí udělat kdejakej debil, ale to není řešení. To je provizorka k PC, nic náročného.

Web

Re: SPV = high-end?

Bobíšku, já mám Denon DVD 1710, koupil jsem to asi za 3500 a zvukově je to fakt slušný až dobrý. Rozhodně lepší než starší Denon DCD-485.

Re: SPV = high-end?

raspi: Máš problémy s brumem? Nafoť to dyštak smile.

Web

Re: SPV = high-end?

Naim: http://hifi.slovanet.sk/bb/download.php?id=396

Re: SPV = high-end?

tak teraz neviem ci mam kupovt kvalitny zos ked to poserem horsim preampom...:(
bude to sice lepsie ale nie take ako by to mohlo hrat...

a sinclaire...nebede tam nieco aj pre nas menej narocnych, myslim tym menej narocne a predsa kvalitne, napriklad upravena RSD4132 alebo nieco na ten sposob. naslo by sa urcite vela zaujemcov ktory by si ju obstarali napriklad k pc, co by aspon trochu vyuzilo skrity potencial SPV/SPM. nechcem kupovat smejd,jeden uz mam(vyraty z teslackeho grama) smile ale k mojmu zosu to staci. ci bude aj k SPV ani srnka netusi...

Příspěvky [1 až 20 z 108]

  Stránky: 1 2 3 ... 6 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£