Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Autohifi » Kvalitní ozvučení

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 51]

(upravil Crashpc 20. 4. 2007 8:31)

Re: Kvalitní ozvučení

Marty: takhle to chapu taky, ale zrovna posledni dny se potykam s lidma ktery spectron hajej a uznavaj jako dosti kvalitni zbozi a kdyz muknu jako neco ve stylu ze "ne az tak kvalitni" , tak dostanu smrst masakru ze se do toho nemam s*at a ze placam hovadiny.  No a neni to jen ve vyberu znacky. Jen asi nema cenu to resit a oponovat. kazdej musi poznat sam co je dobre a co ne. Samozrejme mluvim o prodejcich autohifi.  Slusni a vzdelani odbornici mezi nima sou taky, ne ze ne, ale z nejakyho duvodu nema cenu tem ostatnim vysvetlovat proc nemaj pravdu. zvykli si ze co je oficialne na papire, to je svaty.....

sory za diakritiku, zas sem v praci.

Re: Kvalitní ozvučení

Tak za woofer do auta bych 10prutů taky nedal.

2MArty: Já jsem taky členem, ale nějak mě to tam... no nevím.

Re: Kvalitní ozvučení

Sklo je vždycky lepší než PP?

Re: Kvalitní ozvučení

Jasně že budu referovat jak to vypadá ale poslední dobou nemáme nějak čas. Teda hlavně já ale o víkendu to snad zase probereme. Každopádně je dobré vždy thread ukončit nějakým reálným výsledkem tak se o to pokusím.

Re: Kvalitní ozvučení

2 Michal> bohužel ale ne tak dlouho, aby jsi znal původní bandu lidí, ta je o něčem jinym. Většina z nich tam už nepíše, jen občas zajde.

Re: Kvalitní ozvučení

Já tam byl v době, kdy to byla "ta původní banda". Měl jsem několik přezdívek ve svém telecím období - za všechny jmenujme třeba Caramba nebo Turboblaster. smile Osobně znám od vidění jenom pár lidí, spíš obchodně, potřást rukou, prohodit pár slov, vyměnit železo za lowe a odject. smile
Svůj první Tecsound jsem bral ještě v době, kdy to všichni kupovali od tappaji. smile

Re: Kvalitní ozvučení

ty mi stejně nic neříkají smile jsem clenem nekdy od 2001, myslim. tecsound jsem kdysi od něj taky kupoval, nez jsem se poznal s jinejma lidma a nasel si "svoje" materialy. Ta puvodni banda, jako Ivous, France, Lunar, Porubsky, Pecenka, Kral, Konny atd. jsou v pohode. Sam teda vis, jak to postupne slo do riti.

Re: Kvalitní ozvučení

Moc jsem se neexponoval, nebyl jsem kvůli názorům moc populární ani tehdy.

Vím moc dobře. A odtud taky můj dnešní odstup od autohifi. Namachrovaní idioti, předražené zboží mrzké kvality a nulová znalost problematiky. Samozřejmě mluvím o té plebsoidní majoritě.

Re: Kvalitní ozvučení

A to je právě ten důvod proč jsem se nejdřív obrátil sem a ne tam protože jsem se bál že mi budou chtít vnutit nějaký šmejd. Tady jsou lidi kteří umí alespoň posoudit proč je to dobré/špatné a umí to případně i porovnat s normálními nonauto repro. A nebo mi alespoň řeknou kam se obrátit aby se moje obavy nenaplnily.

Re: Kvalitní ozvučení

Ahoj,
děkuji za reakce, popojedem. Thales má v podstatě pravdu. Na některé věci jsem levej jako šavle. Nedovedu si sám sebe představit jak bych montoval dveře. Dost možná bych to i zvládl, ale rozhodně ne na poprvé a sám. A o to jde.

Raspi, jestli ho tedy koupil (jako laik) jen tak na blind, tak to tedy byl značně odvážný (hodně eufemisticky napsáno). Je to dost složitý stroj, ve kterém je asi dvakrát tolik komponent, co ve srovnatelných kárách té doby, a stále je pořád složitější než ty současné. Bohužel je z celé série (Traction Avant, DS, CX, XM a dnes C6) nejporuchovější. Proč došlo k takovému maléru po DS a CX (veleúspěšných modelech), to je mi (zatím) záhadou. Určitě se na tom podepsala komplikovanost, konstrukční chyby, nezvládnuta technologie výroby a inovace.

Dost se na tom také mohla podepisat (ne)údržba předchozích majitelů a najeté kilometry. 120 000 km na takovém autě může uvěřit jen dítě (možná) nebo chovanec ústavu pro debily. Hydraulika patří mezi celkem spolehlivé (if udržba) části, jen ji nerozumí každý. Konkurenční systémy taky nepatří mezi bezúdržbové záležitosti, že Šafráne http://safrane.org/ nebo BMW smile. Snad nemyslíte že s bílým slonem VW Phaetonem budete jezdit na věky bez údržby. Co jsem postřehl, po 20 letech v téhle třídě mají nějaké trable všichni.

Shrnuto, mě se prostě moc líbí, a basta fidli. Ostatní, až na pár dalších povozů, je mi zkrátka buřt.

Rezonance zadního plata mě zas tak nepřekvapují. Není uzpůsobeno pro takový účel. V Berline je vyndavací a "použitelnou" plochu dost omezuje druhé zadní okno (zabraňuje úniku tepla v zimě při otevřeném kufru).

Originální rádi[o|a] (Clarion) nebudu hodnotit, četl jsem i opačné názory. Asi to bude dle kusu a stavu.


Ale teď už zpět k tomu oč tu běží. Věděl jsem, že si někdo všimne, že nejsou ze stejné řady (viď Thalete smile. Nakonec to stejně sjednotím. Je z toho vidět jistá neujasněnost výběru, a proto se vlastně taky ptám. Na značce Hertz netrvám. Něco jako preference značky neexistuje. Jednoduše během výběru vykrystalizovala. Rozhodně by to neměl být prooser. S klasickými reprosoustavami bych si poradil, ale tady jsem v koncích. Nikdy jsem se o to nezajímal. A články o car-audio ve "Stereu" přeskakoval. Nebral jsem to vážně a ofrňoval jsem nad tím čumák. Teď se mi to vymstilo.

Subwoofer nezavrhuji. Jen nevím k čemu by mi byl. Jen ke zvýšení KVALITY ozvučení. Ale bude rozdíl znatelný? Stejně je to bezpředmětné, není ho kam dát. Kufru se nevzdám. Se zatlumwním dveří počítám. Zesilovač bych rád. Asi to bude rozděleno dvou fázi --bez a s. Možná mám pro něj už vybrané i místo.

Ohledně poslechu v obchodě se obávám (jsem si prakticky jist), že Michal má pravdu. V krámu je úplně jiný poslechový prostor, ale orientačně to snad k něčemu je. Rozhodně je to lepší než drátem do oka.

Active (junglist) > Proto bych rád návrh na míru. Nemůžu se opřít o vlastní zkušenosti, tak jsem v loji. Nemůžu to sám vyhodnotit. Proto je také nesmysl abych si to stavěl sám. To je asi ten nejdůležitejší důvod. Kdybych mohl, tak nebudu shánět reference na komponenty. Z toho plyne, že zvažuji instalaci firmou. Také proto jsem se ptal. Nechci skončít u nějaké husto-free-cool-(vo)tunerské firmy, zárověň chápu, že za odvedenou práci a zkušenosti se platí. Mám také dva své vlastní kandidáty, s kterými už mám zkušenost. Jána Karčáka (J+K HIFI, http://www.jkhifi.cz/) a P Audio (http://www.studioline.cz/, http://www.paudio.cz/). V pátek jsme s Thaletem chteli provést průzkum -- Extreme audio, P Audio. Bohužel celý plán rozmašírovalo ŘSD a jejich uzavření dálničního nájezdu u Poděbrad, o čemž jsem nevěděl. Tak skoro celý harmonogram šel do haj*lu.

Zbývá drobnost. Rozhodnout mezi J+K HIFI, P Audio, Extreme Audio. V týdnu 18. - 24.6. bych to rád realizoval.

Rozhodně se nebojte, že si nechám vnutit nějaký šmejd. Na to jsem moc vopatrnej a mazanej. Jediný můj nedostatek jsou chybějící informace. Od minula se přeci jen jedna věc změnila. Výbíra se s ohledem na propojeni s navigaci. (e.g. Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560).


Protože došlo k menší změně, udělám rekapitulaci. Instaluje se:

1x autorádio (DAB [Sci-Fi]/FM tuner, CD, MP3, paměťové karty [velmi vítány], USB doporučeno, příslušenství - DO, ovládáni na volantu (ovládání změnou hodnoty odporu), propojení s navigací)
6x reprodukory (včetně výškových v kokpitu)
   zatlumení předních dveří
   kabeláž (ukaže-li se to nezbytné)

V návrhu se bude počítat s:
   navigace (PDA s GPS, možnost propojení s rádiem (rádiový přenos, line-in))
1x zesilovač (umístění pod sedačkou spolujezdce (s ohledem na elektroinstalaci a motory))
1x telefon

V nejužším výběru jsou:
rádia: Pioneer, Alpine
reproduktory: SEAS
navigace: Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560

Neměl by někdo ceník a přehled parametrů SEAS?

Salut Louis de Bussy et le sien XM 2.5 Turbo D

(upravil check 6. 6. 2007 16:45)

Re: Kvalitní ozvučení

http://www.seas.no/Products%202006.htm
http://www.check.wz.cz/docasna/cenik%20 … 20akce.pdf
V podstatě mě je jedno jestli se k objednávce seasu přidáš, já už to nepotřebuju. Měj ale na paměti, že podle starých pověstí českých další madisound hned tak nebude. Jestli na to nespěcháš, tak bych si počkal.

Web

Re: Kvalitní ozvučení

Já na to nespěchám - kamarád jemuž to auto patří ano.

Re: Kvalitní ozvučení

Repro Seas Lotus - řada Reference - si někdo na AHC kupoval. Kvůli něčemu mě tenkrát kontaktoval a zrovna je akorát instaloval, zkus se tam zeptat, já to už nedohledám (mám tady cca 100lidí a používám 4PC smile ). Matně si pamatuju, že byl ze západních Čech, tak by sis je mohl třeba poslechnout a pokecat. Procházel jsem si kvůli nim tenkrát některá DE fóra, přemýšlel jsem o nich před koupí Morelů, ale nakonec mě odradily ne zrovna příznivé ohlasy na práci středobasu. Taky chtěly instalovat uzavřenou ozvučnici cca 8l, což může být někdy problém. Mimochodem některé měniče pro Audio System dělá Seas a dají se v ČR v pohodě sehnat, sem tam se objeví na ebay. Jinak - 6x reproduktory?
S SW počkej a uvidíš, nemusí být nutně potřeba.
Z Pia se nabízí zvukově P88RS a DEX, jinak má Pio trochu svůj zvuk, jakoby už z výroby trochu potaženej na EQ. Nové Alpine nejsou, co bývaly a ve spojení Alpine s některými komponenty se mě jejich zvuk vyloženě nelíbil (jak to bude u Seasu nevim). Podívej se i na Clariony, teď  rvou USB všude možně a zvukově na tom byly vždycky velmi dobře. Určitě by na škodu nebyly i časové korekce, ale ty zas tolik rádií nemá (osobně bych HU bez TC nechtěl).
Zesilovač podle měničů, ale jestli do nich hodláš investovat víc, což je u Sease pravděpobné, tak rozhodně. S Králem si pokecej a uvidíš, jakej na tebe udělá dojem, já ho mám za jednoho z lepších montérů v republice, který odvádí poctivou a dobrou práci a navíc má i sluch. Nevypadá to na instalaci za pár peněz, tak to neuspěchejte.

Re: Kvalitní ozvučení

Lotusy bych tam nedával, z vesela bych zůstal u klasické řady SEAS prestige.

Re: Kvalitní ozvučení

Neda se rici, ze bych na to spechal. Na jednu stranu bych to rad mel hotove, na druhou musim mit jasno v tom co a proc. Jinak vlak nejede.

Nejlepsi by bylo, kdybych si je mohl poslechnout u nekoho z okoli (rekneme Praha az Pardubice/HK a okoli). S necim takovym jsem ovsem nepocital. Nechci byt vlezly.

O subw. moc nestojim, dost si cenim kufru. Nevypada na to, ale dokaze hodne (moc) prekvapit. Ano, 6x. 2x tweeter v kokpitu a 2x stredobasove reproduktory ve dverich v nohou (165 mm), 2x vzadu po stranach za zadnimi sedackami vedle trojuhelnikovych oken (130 mm). Predstavu si lze udelat z odkazu na obrazky v uvodnim dotazu.

S radii je to potiz, zadne neni takove jake bych chtel. Chybi to, chybi ono, moc drahe, moc osklive. A to nepisi o tom, ze srovnat je poslechem je uplna sci-fi. Uvazoval jsem, ze to zkusim strelit odboku, ale jak to tak ctu, asi zkusim dohodnout poslech. P88RS (DAB ready) me zaujalo, ale moc se minelibi cena. Co nizsi modely? Z novych Alpine jsem ocumoval CDA-9885/3R +KCE-236B. Co starsi rada CDA-985xR?

Stejne je to akademicka debata. Moc neverim v moznost poslechu a srovnani SEAS a ruznych radii. Zeptam se, snad nedostanu druhou o futro. Se zesilovacem asi nejakou dobu (Q4/2007-Q3/2008) pockam. Uz takhle to pripomina statni zakazku. Nikdy v terminu, nikdy podle rozpoctu.

Muzete strucne popsat rozdily mezi jednotlivymi seriemi SEAS a proc preferovat Pretige v neprospech Lotusu?

Jestli se pridam k objednavce jeste nejsem schopen napsat. Muzu se rozhodnout i 14/15.6.?

S diky LdB

Re: Kvalitní ozvučení

Moje:
Lotus je drahý. Prestige se dá pořídit za zlomkovou cenu, aspoň taková byla situace v době, kdy jsem o něčem ze série Lotus uvažoval. Tam jsou/byly ceny skoro na úrovni Excelů.
Do auta budu dávat G17REX/P+27TFFNC/G. Původně měly být P17, ale vyměnil jsem je za G, ke kterým mám ušně i zkušenostmi blíž. O L do auta bychasi hodně uvažoval, protože jako 2p vyžadují masivní kompenzaci a nízké dělení kvůli rezonancím membrány a nízké dělení v autě by sice bylo fajn, ale jak se k tomu postaví ty neodymy s reoznancí 1200hz... Možná výšky ze série Lotus, jestli mají nižší Frez, ale přiznávám, že Lotusy vůbec neznám.
Jediná nevýhoda prestige řady je to, že všechny středobasy jsou jenom v 8ohm nominálně, takže by to asi chtělo zesilovač rovnou. Jediné 4ohm SEASY co jsem viděl a měl byly teď P17RC/P a ty má teď dawsoo.

Když se dá použitý středobas SEAS ze starší školy (G,P,CA,L17) sehnat kolem 600-800kč/kus, vůbec bych o Lotusech neuvažoval.

Re: Kvalitní ozvučení

na madisoundu maj zajimave seasy 4ohm ve vyprodeji...teda aspon nedavno jeste meli smile

Re: Kvalitní ozvučení

Rozhodni se tak rychle, abych mel 15.6 na ucte penize a na mailu objednávku s údajema.
Kvalitní a vyzkoušený je L15 nebo L18 k 27TBFCG, sou i výhybky.
Z papíru se taky samozřejmě dá stavět, ale hliník ti nezhnije ani nenavlhne.

Web

Re: Kvalitní ozvučení

Hliník bych do auta necpal z důvodůů, které jsem npsal výše. P,G,CA...

Re: Kvalitní ozvučení

ja teda nejsem takovej odbornik na auto ozvuceni...
ale L15 se da delit i na 2.5Khz mozna i o fous vys. K tomu treba 27TAFNC/D- podle datasheetu seas je to udavany pri filtru 2,5khz a 12db/oct. Takze ne ze by to bylo nemozne...Ale pasivka nato bude mit hodne pomerne velkych soucastek a budou kompenzace takze ne zrovna mala zalezitost. To ale nekomu nemusi vadit..vetsi problem spise vidim v citlivosti...u vyskace neni problem ale ta L15 ji zrovna moc vysokou nema takze vysledna se ji musi uzpusobit a asi to bude chtit lepsi konec nez je v integrovanem autoradiu. Pouziti hliniku ale ma zas vyhodu ze jej asi extremni vykyvy teplot nebudou tak nicit(ale nevim...) a taky vlhkost asi tolik vadit nebude...Pokud se da nejak zajistit ze repra nenavlhnou tak bych se pouziti CA serie nebal, ba naopak.

jak rikam nejsem na auto ozvuceni odbornik smile tak ty moje zvasty nekdo okomentujte:) jo a taky sem necetl cely thread tak pokud uz to tu padlo tak se omlouvam a moderatori necht to maznou smile

Příspěvky [21 až 40 z 51]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » Kvalitní ozvučení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£