Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » 15"horna

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 72 z 72]

Re: 15"horna

Pisem o tvojom Petr_, o mojom boli len 2riadky.

(upravil Petr_ 31. 12. 2007 3:11)

Re: 15"horna

2 kilomax: Já vím PD1850 sou vážně velice dobrý repra, ale špatný signál společně s dalšími negativními vlivy je taky dokáže zničit..
Upozorňuju že subsonic je 48db/oct. S tím jak se pozná u horny Xmax podle impedanční průběhu vzkušenost nemám, myslim si že se podle toho nedá spolehlivě řídit, ale nechám si to rád vyvětlit.. Na plánky už nemůžu dospat smile

(upravil hot.shot 31. 12. 2007 3:55)

Re: 15"horna

Posunutí děličky je prostě nemůže zničit nevím kdo ti to nakukal ale je to kravina. Asi největší negativní vliv má zesilovač. Podle impedance poznáš kam je ten horn laděný (to samé platí pro br, bp...) na frekvenci (na impedanční charce jí poznáš tak že se nachází mezi 2mi impedančními špičkami) kam je to laděné je výchylka nejmenší. 1850Horn by měl být naladěný na 54Hz (měření se mi bohužel nepodařilo sehnat) takže tam je nejmenší výchylka  pod touto frekvcí výchylka strmě narůstá proto používáš subsonic jinak by došlo k poškození repra, nad těmi 54Hz taky roste ale jen do určité chvíle pak už klesá. Největší výchylka je na frekvenci kde máš subsonic. Ale domnívám se že k dosažení x-max nedojde protože je v dost malém objemu  to bys musel dát subsonic ještě níž. Průběh té výchylky bude podobný tomu co jsem dával ten obrázek na předchozí stránce.

Re: 15"horna

Ak sa mi podarí nájsť plániky, pošlem ti ich, ale neteš sa. Plániky riešia výber reproduktorov a rozmery boxu. Neriešia srdce systému= výhybku.
Vzhľadom k tomu, že i zmeranie impedancie boxu je pre teba problematické, doporučujem ti aktívne delenie systému s procesorom. Základné nastavenie systému/fázy, delay, charky/ ti bude musieť nastaviť niekto znalý.

1850Horn:

prečítaj si ešte raz Mogaleho návrh /aj keď ja si o ňom myslím svoje/pre hrubú orientáciu stačí t.j.:
- box ide od 50Hz, je naladený na 54 Hz, čiže tvoj subsonic na 34Hz je zbytočne nízko, zbytočne sa tam dostáva zložka, ktorá ti môže spôsobiť mechanické poškodenie závesov repra, venuj radšej pozornosť odvodu tepla chladičovým deklom
- Mogale doporučuje aj na malé aplikácie minimálne 2 ks na stranu, čo myslíš prečo?
- daj si pretestovať koncák, skús nám prezradiť aký typ používaš.

(upravil Petr_ 31. 12. 2007 15:39)

Re: 15"horna

Zesilovač je skoro nové PLX, testován byl a je v pořádku.. Processor používáme, fázy, delay a km. char bych ještě nastavit zvlánul..
Ten impendační průběh podle mě navzájem s výchylkou membrány musí ovlivňovat oproti BR složité proudění ve zvukovodu takže je to pouze orientačí.. I tak, ale kdyby sem někdo dal to měření tak bych měl radost.
To co je ná webu molageno je podle mě pouze nějaké simulace(hornresp. nebo tak něco), takže podle toho bych se radši neřídil..

Re: 15"horna

Jo asi jeto jen orientační ale těžko se nějak výchylka změří, možná by to nějaký soft byl schopný nasimulovat ale nevím jaký. Ta charka co tam má Mogale je snad z hornresp rozhodně to není měření.

Zesilovače máš Ok, procesory předpoklád že budeš taky mít něco slušného a ne Uliho. Jen ty AC akustiky na Dexoňáckejch hornách mi do tvýho aparátu nezapadaj

Re: 15"horna

Petr_: Možná by tě tohle mohlo zajímat: http://www.ddshorns.com/catalog.php?page=DVB15H a http://www.ddshorns.com/catalog.php?page=DVB15NPro

Re: 15"horna

Něco podobného mají i blíže k nám : http://www.loudspeakers.de/daten/limmer/lim-085.jpg

Re: 15"horna

hot.shot: Díky za linx.. Ta první mi přijde příliš krátka aby fungluvala už tak dole, ale ta druhá vypadá dobře.. Nevíš kolik za to chtěj?? Zase než abych platil za hornu 5tisíc, tak koupim druhej reprák nebo postavim nejlépe něco sám.)

(upravil Petr_ 5. 1. 2008 3:39)

Re: 15"horna

jiřikVH: Díky ale přijde mi to moc krátký a drahý..

Re: 15"horna

Petře nevím co sis pod tím představoval a jaké máš nároky a požadavky.Pak už je jediné doporučení a to vlastní návrh a tvorba.

Re: 15"horna

Cenu nevím ale kolem těch 5ti tisíc se to bude pohybovat...

Příspěvky [61 až 72 z 72]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » PA a zvukařina » 15"horna

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£