Téma: Otvory v bedniach

Prosím poradte, ako vyrežete do dreva také pekné otvory? ja to mám stále hrbolaté nech sa snažím ako chcem

Re: Otvory v bedniach

Přímočarkou, kvalitní přímočarkou. A taky nesmíš mít lachtaní ruce.

Re: Otvory v bedniach

jj, ale ako to vyrežem do nalakovanej dosky, lebo som si spravil bedne zo starej skrine a mala veľmi peknú lakovanú povrchovú úpravo, aby som ju nezničil

(upravil iMartin 15. 12. 2007 22:14)

Re: Otvory v bedniach

Většinou se dělá povrchovka až nakonec před osazením, takhle to máš těžký.
Možná horní frézkou vyfrézovat zapuštění a pak přímočarkou dořezat ten zbytek.
Co to je vůbec za dřevo?

Re: Otvory v bedniach

Jednoznačne hornou frézkou. Alebo na nejakom CNC stroji...

Re: Otvory v bedniach

Tou frézkou je to nejlepší. Přímočarkou to také jde ale není to ono. Navíc se tím nedá zapustit příruba což je velice vhodné udělat. jestli ale nemáš jinou šanci jak to udělat tak to jde i přímočarkou a nebo odvrtáním a zapilováním ale to chce to opravdu hodně trpělivosti. Abys to nepoškrabal polep si povrch nějakou folií která ho ochrání.

Re: Otvory v bedniach

Tá fólia nie je zlý nápad, aký to má povrch neviem, viem, že úprava sa robí až na koniec, ale čo už, našiel som si peknú doštičku zo skrine (sused vyhodil celú skriňu) a aj tak by som neurobil taký pekný povrch, skúsim s tou priamočiarkou a polepím povrch, ďakujem za rady, keď to dorobím a Antonio mi sem dá projekt, tak sa aj pochválim- budú to také "študentské reprá"

Re: Otvory v bedniach

je na to ještě jeden fígl  smile  Aby se Ti  nevytrhaly  vlákna  dýhy (protože přímočará  pilka  to  ráda  dělá )  dají se koupit  pilové plátky  s  opačnýma  zubama , takže  pilka  vytrhává materiál  směrem  dolů  . Chce to  trochu  šikovnosti  , protože  se to  řeže  hůře , přímočarka  má snahu se  nadzvedávat , ale jde to  a řez bude  čistý.

Re: Otvory v bedniach

To vyskúšam dík

Re: Otvory v bedniach

Tak to jsem ještě neviděl ale mrknu po tom.

Re: Otvory v bedniach

Začal s tím v tomhle vlákně JoinerNet. Můžu jenom potvrdit, že je to pravda. Dělal jsem už nějaké práce právě s takovým plátkem. Chce to jenom jediné - jet pomalu a hlavně tlačit a tím pádem nedovolit přímočarce nadskočit. Pak to jde a výsledek je dobrý. Doufejme jenom, že konstruktéři přímočarek počítali v návrhu i s touto možností (namáhání stroje opačným směrem) a že při tomto nedochází k přetěžování některé jeho vnitřní části.

Re: Otvory v bedniach

Jo, chce to opatrne, ale opacny platek je reseni, pouzivam ho a moje low-cost primocarka nijak neprotestuje, byl jsem ale varovan prodejcem, ze problem muze byt i tech nejhorsich. Optimalne jeste uzky, aby dobre sledoval maly radius treba u vyskacu, pokud nemas stavitelny vykruzovak na tyhle prumery.

Re: Otvory v bedniach

Ja zatiaľ ešte nemám ani priamočiaru pílku smile

(upravil drimacoustic 21. 12. 2007 19:52)

Re: Otvory v bedniach

taký lupienok som ešte nevidel...Boom BTW  ja mám aj priamočiarku aj hornú frézku, ak by si chcel mohol by som ti s tým pomôcť...

Re: Otvory v bedniach

To by som bol veľmi rád, veľmi pekne ďakujem, ešte to nemám polepené a nakreslené, lebo som špekuľoval s tými výškačmi, ale tie už mám smile a teraz sú tu vianoce, tak nemám čas to nakresliť, ale ďakujem za ponuku, tvoje služby určite využijem, ešte raz ďakujem