Re: MacAudio Fearless One

Filipe, ještě máš ty čtveřice G18 a ARA? Byly by k poslechu? Mám dojem, že jsi z Plzně?

Re: MacAudio Fearless One

Jo jsem kousek od Plzně a my se známe?To bylo v kamarádovo BMW ale on ho prodal tak to šlo ven.Teď má kabrio a tam se mu nevejdou ty dva 15" co byli v sedanu pod zadním oknem:-)A bez nich se mu nechce do toho kabria něco dávat,tak až bude mít něco jiného.Pro zajímavost zesilovače byli mojí výroby,na subwofery DPA880,basy DPA220,středy DPA110,výšky DPA110.A pak ještě třípásmová výhybka a výhybka na subwofer také mojí výroby.Reproduktory 2xARA390,8xG18RNX/P,2xMCA11,2x25TAFN/G.Ke slyšení by určitě něco mohlo být po domluvě s majitelema,ale už né něco tak monstrózniho.

Re: MacAudio Fearless One

Tu instalaci znám a jestli je to to BMW co stávalo v bolevci, tak znám i to. Ale osobně ani majitele BMW ani Tebe. Proto jsem si myslel, že ty a BMW jedno jest.
Všiml jsem si Tě jednou na autohifi fóru a byl jsi mi sympatický názory a tím, jak do teb všichni ryli skrz ty ARA a další.

Děláš i pasivní zakázkové sestavy, respektive máš s tím zkušenosti? (SEAS) Vím, že na audiu máš živnost, takže logicky nechceš šířit know-how, kdyžtak více po emailu, pokud něco. smile

Díky.

Re: MacAudio Fearless One

Jesti chceš tak tu založ link tam rád odpovím všem.

Re: MacAudio Fearless One

Tohle by bylo na dýl... takže zatím to beru jako že JÓ.

Re: MacAudio Fearless One

Nevím Filipe, jaký jsi měl přístup k servisním dokumentacím-já mám přístup stoprocentní, takže i vidím, jak to mají řešeno jiní. Zenerka od G na zem je nesmysl Filipe, to se používá v koncových-výkonových zesilovačích s mosfety na konci jako ochrana hradel proti průstřelu napětím nad 20V, ale v měničích ne, tam by to provedlo pěknou paseku. Dokonce tam nesmí být ani varistor z důvodů, které zde rovněž nechci rozmazávat:-)
Ta ochrana, o které píšeš je dostačující, navíc jsou jednotlivé sekce trafa "ošetřeny" RCčky, to stačí.

Fety v měničích odcházejí z naprosto jiných důvodů, přepětí to nikdy není.

Web

Re: MacAudio Fearless One

V mých zdrojích mám i tu druhou zenerku i RC články nikdy mi žádný v zesilovači neodešel,na stole při vývoji jich shořelo nespočetně:-)Chování zdroje je perfektní,nepoužívám zpětnou vazbu pro stabilizaci napětí,řídící obvod používám UC3526 a u výkonů nad 300W ještě budič IR4427.Ůčinnost 400W zdoje mám 92-94% odběr z 12V na prázdno 150mA.Vyvstekal jsem se s nimi pořádně:-)  K dokonalosti ještě chybí napájet řídící obvod a budič z malého pomocného DC-DC měniče aby bylo i při poklesech napětí zaručené sepnutí fetu(mám to změřené že to bez toho není košer),a aby šli odďelit budící země na plošňáku,ale to budu dělat až v zimě snad.
Proč fety ve zdrojích odcházejí opravdu netuším kromě již zmíněné absence zenerky,napadají mně sice nějaké důvody ale to nemám nijak podložené,ale třeba návrh plošnáku by mohl být jeden z důvodů nechám se podat.Také netuším jaký problém by ta zenerka mohla zapříčinit.A k dokumentaci jsem mněl přístup dost omezený.V práci jsem dostal zesilovač na stůl a musel jsem dělat někdy i přišlo schéma faxem,ale to už je dávno za mnou to nechci dál rozmazávat.
Jsem rád že si s Tebou mohu psát na toto téma.

Re: MacAudio Fearless One

A já tu zas nechci rozmazávat servisácké fígle:-)tak radši icq.

Web

Re: MacAudio Fearless One

ty se bojíš že bych ti to žral, viď ? big_smile

Re: MacAudio Fearless One

No jasně:-)

Web