Re: SPIDF

tak teda asi pojdem do normalnej zvukovky a teda sa pytam, ktora z tychto dvoch je na to lepsie v pomere cena/vykon? je jasne ze ta drahsia je lepsia... ale oplati sa? este nikdy som nemal inu ako integrovanu zvukovku, cize niesom narocny na zvuk a ak sa da ta lacnejsia nejako vytunit, tak predsa nemusim kupovat drahu. smile

http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati … d67854.htm
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati … d57974.htm

dakujem, este dodam ze neoplyvam velkymi financiami, cize hadam ma pochopite. diky za rady smile

Re: SPIDF

Jestli máš opravdu S/PDIF výstup na stávající zvukovce tak nejlepší řešení je pořídit nějaký D-A převodník.A pokud se rozhodneš pro vlastní stavbu,tak se i něco přiučíš.Neboj se toho.

Re: SPIDF

nejde o tu stavbu ale o prachy, fakt ich nemam moc nazvys a rozhodujem sa medzi tymi dvoma zvukovkami. len neviem ktoru vybrat.

(upravil dawsoo 22. 12. 2007 1:20)

Re: SPIDF

FilipAudio:
Já bych byl s radou "postavit něco svýho" opatrnější,u převodníku záleží poměrně hodně i na rozvržení DPS a kvalitního ošetření napájení extra pro analog a digitál.. pokud to má za něco stát... např. ta konstrukce co jsem linkoval je opravdu jen pro začátečníky a parametrama je to jen obyč průměrnej DAC jen o fous lepší než slušnější zvukovka... nic pod tím si myslím že fakt nemá smysl dělat.. to už vyjde lépe zvukovka.. a to jak cenově tak i parametrově a zvukově.. Navíc bych u integrovanejch ZK SPDIF výstupu moc nevěřil... a nejprve ho alespoň prověřil zda je "bitperfect" integrovaná zvukovka je opravdu jen na základ ozvučení PC,a ani s těmi nej ALC883,888 a jiné rádoby HD Audio bych se bál že to bude velká bída..

Není co dodávat...

Re: SPIDF

FilipAudio:
Ahoj, Ty už jsi stavěl převodník s 8416?
Chtěl bych si převodník postavit (podle p. Belzy), ale s 8416, kterou jsem si koupil, je zapojení evidentně jiné a já si nevím rady, jak to upravit...
Díky za každou radu a zkušenost

Re: SPIDF

Budeš si muset udělat svůj plošný spoj to je jasné.
8416 je daleko jednodušší a logičtěji navržený na návrh plošného spoje.
Funguje přesně podle datashetu a bez problémů.
Nezapomeň, že má napájení jen 3,3V pro digitální část.
Použij 3 oddělené zdroje (stabilizátory), pro každou jeho část.
Země udělej přesně podle datashetu a jejich demonstrační desky.
Nevím co bych Ti mohl poradit, ptej se.

(upravil pajap 25. 6. 2008 15:31)

Re: SPIDF

Díky za odpověď.
Jde mi zejména o úpravy - CS8416 má některé funkce jiné - některé přibyly (více vstupů RXP0-RXP3/vývod 4,3,2,1 vstupy RXSEL0, RXSEL1, TXSEL0, TXSEL1/vývod 10,11,12,13 RMCK, OMCK vývod 24,25 atd).
Jiné zase chybí (RERR, CHS, ORIG), ale ty nejsou asi tak potřebné...
Datashet nějaký mám, ale anglicky neumím ani koukat... A nenašel jsem tam ani ten návrh DPS

Re: SPIDF

dal by sa na DA prevodník použiť DA prevodník z CD prehrávača? napr. vrak nejakého technicsa sa dá zohnať za tri stovky a mne osobne sa ten zvuk viac páči ako z Creative Audigy.

Re: SPIDF

tu audigynu se mam doma a da sa to pocuvat.... na 96khz to ma aj celkom neutralny zvuk, kde je trocha viac basov... ale myslim ze oproti tej onboardke to bude dost velky prinos, co sa tyka kvality

Re: SPIDF

Kombinací pinů TXSEL nastavíš vstup, který jede dál do DA řevodníku.
Kombinací pinů RXSEL nastavíš vstup, který jede ven z pinu TX.
Vstupy RXP0-3 jsou vybírány jejich nastavením a jsou vztaženy vůči vstupu
RXN v případě symetrického vstupu (AES-EBU). Vpřípadě, že budeš využívat nesymetrický vstup, nebo vstup za použití optického přijímače, tak vstup RXN uzemníš přes kondenzátor 10n a signál přivedeš jen na některý vstup RXP. To jsou oproti 8415 hlavní funkční změny, jinak je to skoro stejné.
Neboj se trochu studovat s anglickým slovníkem v jedné ruce, já angličtinu také neovládám.
Výrobcem doporučený demonstrační obvod: http://www.cirrus.com/en/pubs/rdDatashe … 16eb-2.pdf

Re: SPIDF

a co PCM2902E ? to je D/A prevodnik,ma priamo vstup na SPDIF a tlacitkove ovladanie hlasitosti priamo v sebe,da sa z neho postavit prenosna zvukovka do USB,mam to sice doma,ale este som s tym nic nestaval

Web

Re: SPIDF

Dík za podrobný popis i Datashet.
Až budu mít chvilku, tak se do toho ponořim hlouběji a ozvu se.