Téma: SPIDF

ahojte. mam integrovanu zvokovku na doske a nerad by som vyhdzoval tisice za kvalitnu zvukovku. dal by sa tento digitalny vystup vyuzit ako analogovy? a bude to potom plnohodnotna zvukovka? alebo sa na to radsej vykaslat... dik za nazory.

(upravil dawsoo 13. 12. 2007 19:48)

Re: SPIDF

Nějak nechápu jak bys to chtěl provést...použít digitální výstup jako analogový??? lol Snad leda že máš snad na mysli digitálně to propojit na nějaký receiver který disponuje dig vstupem nebo nedejbože externí DAC ze kterého by šel analogovj signál do zesilovače? Pokud nemáš ani jedno z toho tak je to nesmysl jak noha.Zvukovky slušný sou už kolem 1500,- nějak mi uniká smysl tvýho dotazu,Takže to přeformuluj konkrétněji co vlastně chceš ve výsledku mít a pak ti možná někdo něco odpoví.

Není co dodávat...

Re: SPIDF

"nedejbože externí DAC ze kterého by šel analogovj signál do zesilovače" - prosil bych oduvodnit to slovo nedejboze - co je na tomto reseni spatneho? :|

Web

Re: SPIDF

Spíš dobrýho...

Re: SPIDF

myslel som vyuzit spdif na doske tym, ze by som pouzil nejaky D/A prevodnik a za jeho pomoci by som dostal analogovy signal, ktory by potom putoval do koncaku.

Re: SPIDF

Jiste ze to tak jde. Je to zatim vicemene jedina schudna cesta jak dostat z PC z interni avukovky rozumne zvuk. Bud reciver s digi vstupem, nebo presne jak rikas, jenom DAC.

Re: SPIDF

Borec:
Tomu už rozumím to by smysl mělo a přínos velkej...

to ostatní:
To nedejbože znamenalo ve smyslu že externí DAC,pokud ho borec nevlastní  stojí mnohem více peněz než velmi dobrá zvukovka... Dac-em je myšleno kvalitní řešení,ne žádné NONOS s TDA... a pod.

Není co dodávat...

Re: SPIDF

smile

Web

Re: SPIDF

nedalo by sa to zbastlit? nasiel jedu schemu, ale neako sa mi nepodarilo nikde v obchodoch najst integrace ktore tam maju ist. ta schema DAC je na www.belza.cz. dakujem za rady.

Re: SPIDF

borče, to asi nebude ta kvalita, kterou hledáš...

Web

(upravil Borec 14. 12. 2007 17:38)

Re: SPIDF

no, jasne ze to nebude super, ale hadam 100x lepsie ako ONboard zvukovka na ASUS A8N sli. ak chcete, mozete si kuknut jej super priebehy pri sinuse.

www.borec.svetelektro.com/zvukovka/1KHz.JPG - este celkom fajn
www.borec.svetelektro.com/zvukovka/16KHz.JPG - uz strasne
www.borec.svetelektro.com/zvukovka/20KHz.JPG - hrozne.
a este jej sum: www.borec.svetelektro.com/zvukovka/sumzvukovky.JPG (sum je 50mV pri frekvencii 500Hz)

tak neviem, ale myslym ze hocico bude lepsie ako ta zvukovka big_smile lol

(upravil Thales 14. 12. 2007 17:49)

Re: SPIDF

Fujtajxl to je ale hnus. Ještě že integrovanou zvukovku používat nemusím. Máš pravdu že cokoliv bude lepší než tohle.

Zkoušel tady někdo ten Belzovic bastl případně Nonos nebo hjak se to jmenuje? Jak to hraje? Vím že highend to není ale taková hrůza snad také ne. Nebo se platu?

Re: SPIDF

no ja som to vravel ze je to strasne lol rad by som skusil ten bastlík od belzu, ale neviem odkial kupit tie integrace. nikde ich nemozem najst.

Re: SPIDF

www.semic.cz je taky neumí? napiš jim...

Web

Re: SPIDF

dakujem, napisem. este by ste mohli zhodnotit ci sa to oplati skusat smile

(upravil dawsoo 14. 12. 2007 21:19)

Re: SPIDF

Borec:
Nechceš když už DIY tak si postavit něco lepšího?

http://www.diyhifi.dk/DA_A1.pdf

je tam všecko i DPS smile Kamarád to kdysi postavil a chodilo to moc pěkně... OPA627 se daj nahradit OPA134 nebo NE5534 a sehnat spdif receiver CS8314 a myslim že budeš spokojenej PCM1730 je slušnej DAC. Já jsem do něj nešel jen proto že CS8414 neumí 192kHz Samplerate.

Není co dodávat...

Re: SPIDF

no vyzera to pekne, len teraz zacinam uvazovat ci sa to vlastne oplati. ci nebude lacnejsie a lepsie kupit nejaku zvukovku a hotovo smile

Re: SPIDF

Borec:
To jsem právě myslel,mám teď pár dní v prackách Audiotrak Prodigy HD2 a myslím že je velmi dobrá.. a stojí 2.400,- s daní což si myslim že ještě ujde... vcelku bych ji moh vřele doporučit jako řešení na muziku z PC do HI-Fi sestavy.

Není co dodávat...

Re: SPIDF

no zasa treba povedat ze aj som moc narocny neni, ale na druhej strane leach-a krmit integrovanou zvukovkou je docela skandal big_smile lol

(upravil FilipAudio 15. 12. 2007 0:39)

Re: SPIDF

Produkty firmy CIRRUS dováží firma HT Eurep mají jich dost skladem.Ale CS8415 je již dva roky nedostupný a zapojení podle toho článku nefunkční.Je tam drobná chyba.Jen napovím že je problém s resetem.Ani vhodnější CS8414 se již nevyrábí.Nyní je místo těchto dvou CS8416 umí 192kHz.Převodník CS4334 ač se nezdá přehraje CD přehrávače v cenové kategorii 20 000,-Samozřejmě při použití aktivního filtu přesně podle manuálu od výrobce a správně navrženém plošňáku,ale i s pasívním filtrem překvapí.Rozhodně doporučuji tomu kdo se chce trochu dostat do tohoto oboru.CS 8416 totiž stojí cca 200,- a CS 4334 cca 100,-. smile