Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Autohifi » kam s repro a jaké použít do Lady?

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 39 z 39]

(upravil dejv111 11. 7. 2007 9:01)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Teda lidi...:) To ani žádná kritika nebude? smile Prosím, hoďte k tomu někdo nějáký komentář...Rád bych fakt věděl, co si o tomhle "díle" myslíte...:D mám k tomu ještě něco připsat? :| Díky... (Je jedno, co napíšete!!) big_smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

mě se to vcelku líbí,. de vidět že is se s ním vyhrál. lepší než to dát do celýho oběmu kufru.

Web

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Pěkný to je a hrát to musí pěkně. Ve Š120L sem měl 7let pod sedačkama bedny z ARN5604 a ARV161, objem cca 18l uzavřená. A dokázalo to hrát naprosto parádně.
K tomu tvýmu jen dodám, že mi nesedí umístění vejškáče, přeci jen si měl dát vejškáče dopředu a vzadu nechat zbytek. No jestli sem četl dobře, tak vepředu vejšky máš, tak mě ty vzadu přijdou zbytečný a bassreflex taky.

(upravil dejv111 12. 7. 2007 13:52)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

China: Díky!! big_smile
Dingo: Děkuju, hrá to dobře, i když si myslím, že to mohlo být lepší...moc jsem s tím nelaboroval... Mně teda ten zvuk z ARNek bohatě stačí...na takovéto auto je to až luxus big_smile, jo, v té Škůdce to taky mohlo být zajímavý...ale nerušil tě příliš motor? Je známo, že 120 jsou v interiéru vcelku hlučné...
No...ty vejšky vzadu jsou spíš pro posluchače vzadu..., ale možná máš pravdu, že tam budou zbytečný...Vejšky vpředu ještě nemám, chystám se je tam dát...:) Jediná věc, která mě na tom všem štve je, že to nehraje basy v celém autě stejně (jako doma). Jako na potvoru to nejlépe hraje u předního okna a ve spodních částech auta...Nejhůře jsou na tom basy uprostřed auta (mezi zadnímy a předními sedačkami)...:( Nevíte prosím někdo, zda-li se dá udělat něco pro to, aby se basy krásně rovnoměrně rozprostřely do celého ojemu interiéru? Musí se kvůli tomu zasahovat do vyhýbky, nebo stačí jen někde správně zatlumit? smile
Dingo? Proč myslíš, že jsou tam ty basreflexy zbytečné? Bez nich to basuje méně...:)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

No máš velký objem bedny a v autě malý prostor - takže basy tam sou zvýrazněny oproti místnosti.
Motor ve škůdce někdy rušil a někdy ne - podle otáček a zatížení, ale protože to bylo pod sedačkou a tak to prakticky hrálo od noh, zepředu a koho sem se ptal jestli uhádne kde je reprák, tak všichni po poslechu shodně že vepředu dole pod palubkou a když sem jim řekl, že na ní sedí, tak nevěřili smile
Bassreflex to nemělo a ducat to dokázalo dobře a pokud bylo třeba, tak dokonce ani motor s decibelama nestačil na ty bedýnky a rádio s 2x25W max, když jsem dal co nejvyšší hlasitost, ale tak aby to nebylo zkreslený, tak si mohl motor točit do červenýho jak si chtěl a prostě si ho neslyšel - já na takovej kravál nejsem, takže sem to nevyužíval.
Já moc hlasitě rádio neposlouchám, ale rád si vychutnám muziku i na nižší hlasitosti, ale musím slyšet vše dobře i basy, který sem na rádiu přidával tím víc čím sem to měl potišeji.

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Mě se ta instalace líbí, jen bych ještě přidal výšky na palubku. Jestli jsou dobrým řešením tebou navrhovaný Encore, toť otázka... Já bych radši koupil přímo autový, s domečky pro přidělání a nasměrování. Bedna pod sedačkama není špatný nápad. Nedávno chtěl něco podobnýho kamarád do 120-cy. Měly to být asi 10 L bedýnky s high-endovými Dexony 13/40 za 80Kč/ks, hrajícím směrem k nohám a výšky na palubku.

(upravil Dingo 12. 7. 2007 19:17)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Já bohužel žádnou fotku z auta nemám, ale ty bedny, mám na chalupě v dílničce a obsluhuje je autorádio co sem našel u lesa v příkopu (před asi 5ti lety) s rozsekanou mechanikou-zaseklá kazeta, takže sem se na to konečně vrhnul a montoval a světe div se ono to funguje smile

lepší fotku bohužel nemám, je to osazeno reproduktorama a výhybkou z bedýnek ARS 9204 (ARN5604 a ARV161)
http://img233.imageshack.us/img233/663/bednazautakz7.jpg

Jo pod sedačku se to vešlo tak tak, člověk prostě cejtil, že sedí na něčem tvrdším smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Mathes: No upřímně řečeno, ty Encore nejsou to nejlepší, to já vím smile, ale mám je doma, zdarma, mně už se do toho auta nechce moc peněz strkat...:) Tak jim z 1 nebo 2mm plechu vytvořím úchyty a zespodu je připevním na palubovku, ten plech naohýbám, aby výšky mířily na uši...no uvidíme...;)   

Dingo:Jo...taky mám rád tišší hudbu...;)Tys měl tohle pod přední sedačkou? To se tam vešlo??!! yikes Buď mám malou představivost nebo...to bylo nainstalováno pod zadní sedačkou...?:D Ale nápad je to skvělej wink Teď mě napadá...dát pod přední sedačku nějáký 13cm basák a to do bedny pod 10l + bassreflex...o tom by se dalo uvažovat...a možná by to nehrálo špatně...:D

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Pod přední sedačkou a bylo to nakňop, sem to samozřejmě nejdřív oměřil aby se to tam vešlo, reproduktor má průmě 16,5cm a jak je vidět, tak je od kraje ke kraji.
Po víkendu klidně dodám rozměry.
Sedačka se musí odmontovat, pak tam necháš jen ten koberec a je to tam tak tak. Když chceš posunout sedačku, tak když na ní sedíš, tak máš smůlu, neposuneš. Chtělo to o 1cm menší výšku a ne zhruba 17cm.

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Vypadá to hezky a určitě to hraje líp, než by se od žigula dalo očekávat. Ty basreflexy vypadají nebezpečně smile ale možná bych se na ně vysral, stejně jako na bedny, ať to nezabírá tolik místa v kufru. Dal bych tam větší basáky (8"), třeba ARN6618, a ať hrajou do celého objemu kufru, bez BR. Výškáče s kondenzátorem dopředu.

(upravil Dingo 20. 7. 2007 17:12)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Takže lepší foto a rozměry bedýnek z Š120:
v=17,5cm
h=23cm
l=44cm

Spočtl sem i objem a vyšlo mě zhruba 13 litrů.

Původní barva byla červená, ale dost spojů byla rozklížená, tak sem to zalepil disperzním lepidlem a natřel na černo.
To jak je na vrchu poškrábaná, to je od sedačky, jak si ji různí řidiči posunovali. To jest je to bedna od řidiče.


http://img442.imageshack.us/img442/1491 … l44rz9.jpg
http://img58.imageshack.us/img58/8800/v … l44dn1.jpg


Ještě dodám, že to bylo skoro 8let v autě na podlaze a podlaha byla postupně čím dál děravější - řekl bych, že reproduktory to přežily na výbornou - co si pamatuju, tak vypadají pořád stejně.

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Mekky: No je trochu pravda, že si to auto taková repra nezaslouží, ale chtěl jsem holt něco tvořit...:D No já je zkoušel nechat hrát do objemu kufru, ale nehrálo to tak hluboko...Ale hlavně by mě zajímalo, jestli jste si všimli určité věci!! (Teda já jsem si jí všiml u Renaulta, kde nám 2 repra hrají do celého objemu kufru). A to...když hrály obě repra stejně hlasitě, tak byly basy téměř zcela potlačeny. Když jsem postupně balancem nechal hrát jen jednu stranu, začaly se basy objevovat...Mám zato, že když hrají obě repra stejně, tak se navzájem ruší! Je tomu tak, nebo se mýlím? Podle mě by to bylo zcela logické, kdyby se rušily....:) No a proto jsem jim udělal raději bedýnky...:D Dal by se tento efekt odstranit tak, že by se u jednoho repra zapojilo plus na mínus a mínus na plus?

Dingo: Dobrý:D, hlavně že to hrálo...Co není vidět,...:D

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

do Lady bych použil jedině origoš repra s nápisem sdelano v cccp aby to bylo stylový smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

dejv111: No já nevím smile já bych si spíš tipl, že zrovna u toho renaulta jste to měli blbě zapojené (u jednoho repra opačně zapojené svorky) a už se to kopalo mezi sebou smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

No nevím, může se to zkusit přehodit...Ale jak znám tátu, ten si na tohle dává bacha...ale splíst se může každý, ne...?;)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Z vlastní zkušenosti, 100% je jeden repro přepolovaný...

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

dejv111: Určitě je jeden repro v Renaultu naopak zapojený - co vytlačí jeden reprák, to druhý vcucne. Co jeden vcucne, to vytlačí druhý, takže se ruší. U basů s velkou vlnovou délkou to je znát.

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Tak co Dejve, jsou nějaký novinky v ozvučení...?

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Tož bohužel nic...:( To blbý rádio je stejně dělaný jen pro dvě repra, takže až budou někdy v budoucnu peníze, tak koupím jiné, zatím na další úpravy házím bobek...Teď  si vydělám na brigádě, možná se pustím do stavby 3p reproustav, takže auto jde teď ka stranou...k tomu ještě nějáké výdaje na vejšku...:(

Příspěvky [21 až 39 z 39]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Autohifi » kam s repro a jaké použít do Lady?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£