Téma: subwofer

Ahoj, potřeboval bych poradit mohu mít CARPOWER CRB-300TCR a nebo ARN-312, nevím který je lepší a nebo poradte jiný do této cenové ktaegorie.

Re: subwofer

ARN

Web

Re: subwofer

Chtěl bych to použít do auta a na doslechl jsem se žese prý ARN nehodí do auta tak nevím.

Re: subwofer

Doslechl ses výjimečně správně, nehodí.

Web

Re: subwofer

Oboji repraky v MC pres litr. Pouzij ortodoxni autosub pouzity, budes spokojeny. HS300 nebo podobne, deepblue nebo podobne poutoviny. Na tvoje zacatky to staci a v podstate se na stavbe subu s takovymi repro neda nadelat moc chyb (tak nejak hrajou vzdycky).

Re: subwofer

arn stoji cca 1700,-to je skoro 2k.a pouzivaji je i vetsi profici,treba i z tohoto fora.stejne jako emi deltu12lf,ta se pohybuje ve stejne cenove kategorii.ja bych byl pro arn,jednoznacne.

Re: subwofer

Asi zhruba rečeno, ARN jde hezky odspoda, ale v ráznosti basů slabota. Kdešto Delta 12 LF zastak odspoda nepujde, ale díky vysoký
ditlivosti v oblasti 100 - 300 Hz dokáže, jak se říká, nakopat.

Re: subwofer

ARN 312 se do auta naprosto nehodí a to v žádné použitelné ozvučnici. Pokud si někdo pořídí jako subwoofer do auta úmyslně ARN 312, tak to Vaillante není profík, nýbrž idiot. A Leone, v oblasti 100-300Hz má už subwoofer mlčet jako hrob.

2 Sroza: Použitelná je ta D12LF kterou tu zmiňuje Leon, nebo "opravdový autosub" jak ti doporučuje Michal.

Re: subwofer

Jen jsem řekl muj slyšitelný názor na ty dva repro.
Mimochodem jednou jsem slýšel sub v autě s ARN 88XX, sic napájený přímo z autorádia(novější mustkové + - 18 W), a bylo to takový příjemný basový doplnění ostatních repro v autě. Musím upozornit, že doplnění o ty opravdu nejnížsí frekvence.

Re: subwofer

Poohlídnul bych se po Seleniích - http://prodance.netdirect.cz/default.asp?CatID=1042.
312 bych do auta fakt necpal.

(upravil Vaillante 5. 12. 2007 19:05)

Re: subwofer

nezlobte se,ale kdybych mel vybirat mezi temito repro,tak jdy vazne radsi do arn.klidne do me.
2KarelXth:me hraje sub do 150HZ.co je na tom spatnyho?na doplneni basu dobry,ale ne na naloz,kterou jsem ja osobne v aute nepotreboval.mozna jsem idiot,ale arn.urcite se nepovazuji za profika.a s tim arn co je pouzivajijsem nemyslel zrovna pouziti v aute.to je ale ted jedno.

(upravil KarelXth 5. 12. 2007 19:36)

Re: subwofer

2 Vaillante: To, že je nějaký reproduktor dobrý do třípásmovky nebo domácího subwooferu neznamená, že je automaticky dobrý taky v autě. To je na tom právě to podstatné. A jinak-neměl jsem na mysli tebe, ale ty  "profíky" o kterých jsi mluvil.


Vzpomínám si jak jsi tu nedávno řešil že je Delta pro tebe moc citlivá...jestli k tomu dojmu třeba nepřispěla ta dělička na 150Hz, co? smile

(upravil Vaillante 5. 12. 2007 19:48)

Re: subwofer

zkousel jsem to i aktivne delit na 100Hz a i tak to bylo na vyrazeni zubu a navic mi vzniklo nepokryte pasmo 25HZ.radio ma delici kmitocet 125Hz nebo 78Hz.zkousel jsem to tak i tak.je to sunka od sony,ale hlavne nejake a do 120ky nema cenu davat neco xtra,kdyz uz mi ji 2*vybrali a asi 10*vycucli benal.tak jsem to nechal na 150HZ aktivne zesikem.
s tim pouzitim s tebou souhlasim,do autosubu a na domaci pouziti.neni tomu tak,ne vzdy kdyz jde pouzit v jednom,tak jde pouzit v druhem.

Re: subwofer

Myslis, ze kdyz budes mit na radiu nastaveno 125 a sub delit na 100 bude pasmo 100-125 nepokryte? To je docela silne kafe... Naopak, zrovna v aute daleko lip hrajou sestavy, kde je to rozlelze, tedy kdyz je sub delen niz, nez zacinaji saty. Proc to tak je si p.t. obecenstvo domysli samo.

Ja si zase myslim, ze jak do auta, tak domu jde pouzit temer jakykoliv reprak, jenom se s nim musi umet zachazet, udelat mu spravna bedna a v navaznosti na to nastavit deleni. Samozrejme to respektuje limity toho repra.

Re: subwofer

2Michal:ne nemyslim si to a navic i kdyby,tak je to jedno,bezne uchem to nezaregistrujes(alespon ja ne).me to ale takhle vyhovuje,kdyz si pustim treba i landu,tak je to pro me dost velka naloz a jinde (na me sestave i doma)ty byci zanikaji.neni to ono.PS:nevim proc to tak je.