Téma: Superlux HD 668B, info

Jsem si koupil tato levná sluchátka, protože mi obecně poslech na sl. nevyhovuje. Tak jen, abych večer nerušil. Když už, poslouchám s korekčním předzesikem, který má i zdůraznění středů. Dále jsem si na odepsaná IR bezdrátová sluchátka Panasonic připojil kablík. Mezi sluchátky je zásadní rozdíl. Superlux hrají hutně a asi je ocení mládež spolu s vyšší intenzitou hlasitosti. Překvapivě, sl. k televizi Panasonic, když si přidám na basech, hrají lehce, odpočinkově a basy příjemně dokreslují hudbu. Takže pro mne, pro relax, skvělé.

(upravil emge 27. 8. 2022 18:46)

Re: Superlux HD 668B, info

Ja používam Superlux HD672. Na HiFi Slovanete ich odporúčal bacil2:
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p … p;start=30
A môžem potvrdiť, že sú to veľmi dobré slúchadlá. Zvukovo sú hodne neutrálne s dobre rozlíšenými (vyrovnanými) stredmi. Basy idú hlboko, ale nie sú prebasované. Dá sa podľa nich hodnotiť kvalita nahrávky. Porovnával som ich s Fostex TH-7, lacnejšie Supreluxy mi vyhovujú viac.

Slúchadlá používam hlavne k notebooku. Pre posluch hudby používam zásuvný modul Meier Crossfeed vo Foobar2000. Nahrávky sú bežne mixované pre reprosústavy a posluch v miestnosti s odrazmi. V slúchadlách človek počuje len priamy zvuk a chýbajú odrazy, ktoré vytvárajú priestor. Mne to pripadá dosť neprirodzene a stereo má často "ping-pong" efekt. Crossfeed posluch cez slúchadlá trochu priblíži posluchu cez reprosústavy.

Re: Superlux HD 668B, info

Kesi medzi 3-4 kHz majú určitý pokles, no ten majú aj mnohonásobne drahšie slúchadlá.
Te Superluxy som kúpil na odporúčanie na inom fóre a dodnes neľutujem.
A nešpekulujem s nejakými (p)odrazmi smile

Re: Superlux HD 668B, info

Abych nezakládal další vlákno....
Dodnes jsem nepochopil význam samostatných sluchátkových zesilovačů. Koncový zesilovač je jednoznačný-dodání výkonu do malé impedance repra. Mně pořád hraje nejlépe sl. výstup ze zesiku Marantz, pouze vyvedený z koncového stupně. Ten speciální sl. integráč od TI (už si nepamatuju typ) jsem poslouchal v čínském provedení a "standartní zvuk".  Zkoušel jsem si postavit sl. zes s 2xLM 1875, opět čína a docela to hraje. Tak mám odpověď asi takovou, že na sluchátkách za pár stovek nemá smysl řešit samostatné sl. zesilovače, též za pár stovek. Pozn: Zeptám se ještě na Highendforu, co na to bohatí fajnšmekři.

Re: Superlux HD 668B, info

šaryk, a jaký máš sluchátka?

Re: Superlux HD 668B, info

šaryk napsal:

na sluchátkách za pár stovek nemá smysl řešit samostatné sl. zesilovače.

Tak to je jasny..

Web

Re: Superlux HD 668B, info

No, poněkud se mi dlouhodobě nedaří vyladit v paneláku poslech na regálovky. Předpokládám, že to bude nevyhovující akustikou. To mne víc a víc směřuje k poslechu na sluchátka. Na těch Superluxech to trénuju a už se to zlepšuje. Momentálně mi vadí, jak to okolo mušlí hřeje-to jsou ta sluchátka okolo uší. (Zase to krásně drží). Chtěl bych zkusit např. otevřená sl. Grado za 4000 Kč. Podle obrázků to vypadá, že jsou na uši jen připláclé. Bude to lepší? Pozn: Pro komponent SLUCHÁTKA jsem do budoucna rozhodnutý, nejde to jinak, takže dám i 10 000 Kč, když to bude uživatelsky TOP.