Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Prosím pomoc - zatlumení středů a vejšek...

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Prosím pomoc - zatlumení středů a vejšek...

Ahojte, mám jen drobnou a jednoduchou otázku. Mám na chatě třípásmo ARN 226, ARP 150, ARV 104, vše v 8ohmech + kupovanou nějakou uni výhybku. Když sem to stavěl (před cca pěti lety) byla mi nějaká citlivost ukradená smile Ale teď, když to už trochu poslouchám, začíná mi vadit, že citlivost středů je o 4dB víc a vejšek o 5dB víc než u basů sad Poraďte mi prosím nějakej nejlevnější způsob, jak vejšky a středy utlumit - předpokládám nějaký výkonový rezistory, ale jakou hodnotu a jak zapojit. Případně, kde je v Praze seženu? Díky, M.

Re: Prosím pomoc - zatlumení středů a vejšek...

Abys nerozladil výhybku bude pro tebe nejjednoduší zkoušet před filtry středů a výšek odpory jak jsi napsal. Hodnoty si vyzkoušej uchometricky. Začal bych tak na 6R8 na středech a 10R na výškách, uviíš, třeba to bude obráceně a středy budou chtít víc. Nebo míň.

(upravil Marty 2. 5. 2007 16:38)

Re: Prosím pomoc - zatlumení středů a vejšek...

Děkuji mnohokrát za radu ty jeden Zlej a sprostej chlape smile! Chápu, že tvůj názor na použité měniče tady sdílí asi většina osazenstva, ale faktem je, že na ten sem se neptal smile To, že si nemyslim, že by ty TVM hrály nějak extra špatně, to je věc jiná. Mě prostě nevaděj. S programama z netu si moc nepomůžu, protože s nima neumim pracovat a ani nechci umět. Nestavim nic profi a ani se tim nebudu před nikym chlubit. Mám to k poslechu na chatě a chci tomu jen trochu vyrovnat ten hroznej skok od 800hz vejš. Takže můj dotaz je fakt prostej. Jakou koupit součástku a kam jí nacpat, aby se to trochu upravilo... Přece to musí bejt strašně jednoduchý ne??? Jestli tomu dobře rozumim, tak Michal psal, že by ty odpory dal před filtry, aby ubraly výkon ještě před tim, než ovlivněj frekvence ne???

Re: Prosím pomoc - zatlumení středů a vejšek...

Tím před myslím mezi svorku zesilovače a vstupní + filtru. Právě proto, aby zvšením impedance nerozházel ty filtry totálně. Za filtr by šel dát L, ale jednak to znamená dvojnásobné náklady a druhak možnosti úprav frq cháry pomerem odporů v L tady jaksi nepřipadají v úvahu.  A proč to nemůže udělat? Pro tebe jsou ty bedny na hovno, pro mě třeba taky, ale tys měl první bedny hned hájent faktívu,když ti bylo třeba 16? Já Tě nepoznávám, jestli jenom reješ, tak se Ti to ted daří na 1. smile

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Prosím pomoc - zatlumení středů a vejšek...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£