Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » Solton MF 200 - osazení, výhybka?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Solton MF 200 - osazení, výhybka?

Pánové zdejší zvukaři, prosím vás, netušíte někdo, jakými typy reproduktorů je osazen reprobox Solton MF 200?

Re: Solton MF 200 - osazení, výhybka?

Já trochu googlil, basák by mohl být nějaký 12" dceřinné značky SOLTONU AA CRAAFT. Výšku jsem nehledal, existuje verze A - aktivní a tu se dá vygooglit strmost výhybky i dělení, jestli jsem správně četl. Ale v nějakém testu jsem se taky dočetl, že to téměr nehraje basy - tedy ne dle očekávání. Starší Soltony na tom se zvukem prý byli o dost líp.. Proč to dotazuješ, smím li se ptát?

(upravil Otas 13. 8. 2022 21:29)

Re: Solton MF 200 - osazení, výhybka?

Ono se dá dost odvodit i od hmotnosti. 12,5 kg znamená malé magnety (basy to nezahraje), materiál bedny nějaký papír ala Behringer. Pro srovnání moje překližková 500W RMS 12"+1,4" má hmotnost 19 kg a to je magnet basáku z neodymu.
Není tam napsáno upřesnění výkonu. Buď se používá RMS (seriozní výrobci), nebo program power (obvykle dvojnásobek RMS) a nebo max. výkon (to je ve vrcholu sinusovky, čili dvojnásobek program power). Max. výkon bedny Behringer 800W představuje, že zesilovač užiješ tak poloviční (to je ten program power) a RMS má tatáž bedna 200 W... A jak těch 800 W vypadá skvěle a jak těch 200 W zoufale smile.
Nevím kam patří nyní Solton. Tipnul bych si, že těch 200 W je program power.

Re: Solton MF 200 - osazení, výhybka?

lacikamo: Důvodů, proč to dotazuji, je více a jeden z nejpřirozenějších je, abych to věděl. A vědět to m.j. toužím, abych měl info pro základní porovnání.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Solton MF 200 - osazení, výhybka?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£