Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Ekvalizer z Číny, OK?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: Ekvalizer z Číny, OK?

Hledám ekvalizer, který bude použitelný na hudbu. Jsem ochoten klíčové součástky vyměnit za originály. Neznáte zvukově někdo použité integráče? Líbí se mi možnost posuvu kmitočtů. Korekce s možností regulace středů nevyhovují, je to "moc široké".
Snad obrázek najdete. https://i.postimg.cc/ZK3Vz3N6/Opera-Sn- … ay-com.png
Obvod je LA 3607.

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

Co použít PC? Ze zdroje do vstupu zvukovky, eq třeba EqualizerAPO a pak zas výstup zvukovky do zesilovače. Nekonečno pásem,  IIR nebo FIR filtry, ZADARMO. Stačí typicky 2x jack-cinch kábel.

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

kabel stačí jeden, stejně většina lidí poslouchá muziku z PC, aspoň po většinu doby. Ten APO EQ jsem zkoušel, ale s lepšíma bednama už ho nepotřebuju...

(upravil Otas 10. 6. 2022 8:24)

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

Jak já čtu datasheet toho švába, tak se mi moc nelíbí zkreslení řádově v desetinách %.
https://html.alldatasheet.com/html-pdf/ … A3607.html
A na konkrétním výrobku je mi podezřelé, že mají krajní frekvence jinak označeny, než v datasheetu (na basech není regulace na 90 Hz šikovná, 60Hz podle datasheetu se hodí lépe).

(upravil 10. 6. 2022 8:39)

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

No jo no, to bych si musel koupit notebook, externí zvukovku a slovo ZADARMO by přestalo existovat. Teď mám stolní PC za pár korun, u toho jednu velkou třípásmovku pro mono poslech a nijak pozitivně mne to nebere. Měl jsem i dvě bedýnky, bylo to fajn. Ale představa, že si na poslech hudby půjdu sednout na židli ke stolu??

Otas
Taky si myslím, že to nebude háj end. Jinak řečeno, že to zvuk "zablije". Něco na ten způsob používá AQ v zesilovači M4 a nedá se to poslouchat.

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

sporilek, je otázka, kolik jsi ochoten do toho investovat. Na ebay (z EU) nebo allegro se dají najít i kolem tisícovky starší kousky, které budou nejspíš lepší než LA 3607, nemluvě o designu. Stačí pohledat. Ale pokud limituješ cenu mnohem níž, můžeš dopadnout podle pořekadla "levné maso psi žerou" smile

Web

(upravil Otas 10. 6. 2022 22:15)

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

A nebo třebas na bazoši profi:
https://hudba.bazos.cz/inzerat/15194357 … ratura.php

EDIT:
A nebo postavit tento (je to vlastně 5pásmové s vynechaným 1 kHz), popisoval jsem to kdysi v lajně "kurvítek zvuku". Já ho mám ve svých věcech a připadá mi velice praktický. Ze schématu mixpultu Elektronika TW120. S pořádným OZ přidává i na 16kHz přes 10 dB.

https://i.postimg.cc/R3g9Hwk9/2102790.jpg https://i.postimg.cc/FfrNzTnD/2102791.jpg

Korektor je v diskotékové praxi výborný, lze přidat basy do 100 Hz a nepřidat s tím bučení 200 - 300 Hz. Přidat ostré výšky nad 10 kHz a nepřidávat protivný prezenc 3 kHz (pokud nejde o mikrofon). Přesněji používám ze zapojení úsek od výstupu IC 1 až do IC 2A. Trimry 47 k jsou nahrazeny poťáky 50 k. Mám ho minimálně inovovaný s OPA 134, čili vylepšený na šum a kvalitu zvuku. Neosazuji C 13.

Re: Ekvalizer z Číny, OK?

https://fr.aliexpress.com/item/32972985 … 7822%21rec

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Ekvalizer z Číny, OK?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£