Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Openamp - phono předzesilovač

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 29 z 29]

(upravil pzwak 2. 6. 2022 10:48)

Re: Openamp - phono předzesilovač

jardag69, to je otázka priorit. Pokud máš LO MC vložku, jsou step-up trafa dobrá volba, jenže jsou náchylná na magnetické rušení (třeba od trafa nebo motorku v gramofonu, závisí na typu, umístění atp.) Pokud máš předzesilovač přímo v gramofonu, nejsou tam zbytečně dlouhé kabely a nezabírá ti místo mimo gramofon, ale potřebuješ pokud možno malý předzesilovač, aby ti tam vešel (to s lampama moc nejde, pokud upřednostňuješ jejich zvuk). A ztratíš možnost zkoušet jiné preampy, což taky někdo chce smile
Ale jak psal PMA, šum drážky a THD desky a vložky je ve většině případů výrazně vyšší, než u předzesilovače, takže pak už je to jen o tom, co kdo upřednostňuje smile (tím nechci říct, že rozdíly mezi různými předzesilovači nejsou slyšet, ale jejich umístění asi výrazný vliv mít nebude)

Web

Re: Openamp - phono předzesilovač

Na stránkách o OpenAMPu je zmíněno, že "utáhne" i sluchátka. Doporučeno je zapojení přes 100-220 Ohm potenciometr. Může někdo doporučit nějaký v tomto rozmezí, který by byl dostatečně kvalitní i pro audio použití?

(upravil dawsoo 28. 3. 2023 10:15)

Re: Openamp - phono předzesilovač

Pánové nic ve zlým ale jak psal pzwak a i PMA řešit THD u gramo preampů, kdy zdroj signálu zkresluje v řádu jednotek % a odstupy kolem 30-40dB? To jako vážně? Proč nikdo nikdy nikde neukazoval spektra z měrný desky...ono by se to asi moc nehodilo že? Já je viděl už dávno a byl to naprosto tragickej pohled (v práci kolega co se stará o starý analog má nějaké normály a měrný LP) ... stejně tak to platí i u sebelepšího analog magiče, kde je navíc ještě modulační šum,velký wow&flutter (takový analogový ekvivalent jitteru) a hysterezní THD a nelineární zkreslení pásku je přímo naprosto strašný. PMA k tomu přistoupil myslim racionálně a cokoli lepšího nemá pokud to člověk bere racionálně moc význam.

Není co dodávat...

(upravil DJ_Rix 28. 3. 2023 10:25)

Re: Openamp - phono předzesilovač

Jo, já to měřil, mám Ortofon Stereo Test Record, no prezentovatelný to není big_smile a to to bylo na gramci s 6ti místnou cenou a přenoskou za kterou bys měl dřív trabanta big_smile (za to co stojí ta zaječí paštika bych měl dřív trabanta big_smile )
Nicméně to byl tehdy DD a ten měl W&F hodně slušnej smile

(upravil dawsoo 28. 3. 2023 10:39)

Re: Openamp - phono předzesilovač

Jojo big_smile je mi to jasný
Gramce jsou ok z hlediska W&F,tam je problém jen zkreslení,fázové/úhlové zkreslení,šum a praskání ,ten problém je u magičů a pásků obecně.Zkreslení je podobné a mnohem horší je to u tříhlavých decků,kde se díky nesouhlasu záznam a snímací hlavy zásadně mění zpoždění a kolmost kanálů vzájemně mezi sebou. Dual capstan W&F sice slušně zlepšuje,ale i tak je to masakr a to i na studiových studerech s vysokými posuvy 38 i 76cm/s, s dolby A které jsou špičkou o které předpokládám nikdo nepochybuje.

Není co dodávat...

Re: Openamp - phono předzesilovač

Nicméně topologie preampu, použité součástky a způsob provedení RIAA korekce ovlivnuje zvuk a spousta hifistů do něj investuje nemalé prostředky smile Komerce je někdy neskutečně ojebaná, záleží víc na zajímavé krabičce a názvu, vevnitř je pak základni zapojeni..

Web

(upravil dawsoo 28. 3. 2023 15:41)

Re: Openamp - phono předzesilovač

To určitě ano,sám jsem měl taky gramec a byly naprosto jasný a rapidní rozdíly mezi zesíky např korekcí zpětnovazební a pasivní a mezi diskrétní a operákovou strukturou,jen mi příjde nesmyslný honit parametry za každou cenu zrovna tady, kde nativně je kontaminace signálu je o několik řádů vyšší než zařízení k zesílení a přenosu. za mírně kontroverzní považuju i celou koncepci aktidampů ,kde reálně ve výsledku šlo jen o snížení šumu naprázdno bez připojený přenosky a případné potlačení Q mech rezonance na dolním (subsonic a dc servo) a LC na horním konci pásma. Už jen to že na MM (47k) byl použitej bipolár byla první věc co mě tehdy zarazila.

Zvukově analog určo nebyl neposlouchatelný to určitě ne,naopak pro ucho to bylo přirozenější než rannej nedospělej digitál, kterej hrál fakt hrozně,nebo minimálně divně,což jsem vnímal už ve 13 když jsem to na zenitu slyšel poprvý, nicméně mě vždy vadila jedna věc opravdu moc a to silná degradace opotřebením v čase s každým přehráním a používáním bez ohledu na kvalitu techniky ...postupné broušení desek přenosek a opotřebení hlav a stírání mag vrstev u pásku. Proto jsem od toho upustil zcela a našel lepší alternativu v prvním Hi-res digitálu který analog dokázal plně nahradit bez jeho negativ a zároveň netrpěl neduhy ranného digitálu 16/44,1. Kdo má sbírku LP tak pro toho je určitě dobré dát tomu co nejlepší zařízení už jen z důvodu nižší degradace desek a lepšímu zážitku při poslechu.

Není co dodávat...

Re: Openamp - phono předzesilovač

Mám od Reeba upravenou zmenšenou desku.Můžu nabídnout

Re: Openamp - phono předzesilovač

https://i.postimg.cc/nXNL4W7R/2180841.jpg smile

Web

Příspěvky [21 až 29 z 29]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Openamp - phono předzesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£