Téma: JVC DR-E5L

Ahoj, dostal sem na opravu vezicku JVC DR-E5L, hlavni problem mely byt chrcici potenciometry Volume a Balance, ktere se podarilo rozebrat a vycistit, dalsi vec bylo resetovani prednastavenych radiovych stanic, to byl spatny superkondenzator 47mF.

Co sem si ale jeste vsim je problem, ze pri vypnuti a zapnuti obcas "nenaskoci" zvuk, a to hlavne pri nizke hlasitosti, chrci, prolejzaji jen sem tam urcite peaky, kdyz tomu osolim hlasitost, vse se jakoby chytne a muzu se vratit na puvodni uroven, netusim po cem jit, zkusil sem projit spoje, zda nekde neni studenak, pripadne promerit kondenzatory, zvlast v okoli STK zesilovace, ale nic ... nesetkal se s tim nekdo ? budu rad za napovedu

Re: JVC DR-E5L

Kup si novou " věžičku ", nejlíp taky podobný sračkoidní kategorie a tady nepruď, gumo....

Re: JVC DR-E5L

ty se gumaku nauc cist, neni moje, byl sem pozadan o jeji opravu, nekdo k ni ma treba i citovy vztah, bohuzel nejsem takovy trotl abych mu dal podobne stupidni radu ..... vim ze to neni zadne hifi, ze samotneho provedeni si pri rozebirani sam rvu vlasy, ale co sem to tu znal z predchozich let, byla tu spousta ochotnych odborniku a ne zabsklych dedku, jako bonus mi to ted jeste smazte a drzte si tu dal svoji "uroven"

(upravil jardag69 30. 3. 2022 15:10)

Re: JVC DR-E5L

Nechci bejt hnusnej, ale ty takové věci opravuješ nebo proč si do toho šel? Počítám, že oprava v servisu by vyšla na cenu nového.
Takhle ti nezbude, než sehnat servisní schema a měřit a zkoušet. To se na dálku špatně opravuje, když je tam toho tolik najednou.
Můžeš začít u elytů a trimrů.

Re: JVC DR-E5L

no to by vysla, ale jak rikam, pro nekoho je to holt citovka a je stastny ze ma i puvodni DO, nicmene vyreseno, rele ochran wink

(upravil jardag69 30. 3. 2022 16:06)

Re: JVC DR-E5L

Lol to byl fofr. To se tu probíralo nedávno. Náhrada ze dvou fetů plus nejaké smetí a je to na doživotí.
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=22945
https://sound-au.com/articles/mosfet-ssr-f2.gif

Re: JVC DR-E5L

super, diky za tip, luxusni reseni (y)

Re: JVC DR-E5L

pozor jenom na to, že těch 9V (12V, mosfety obvykle zvládnou 15V na gate) musí být galvanicky oddělenejch. Já používám třeba B0512S. Existuje i varianta B1212s, což můžeš připojit místo cívky 12V relé.