(upravil DJ_Rix 3. 2. 2022 20:54)

Téma: Rušení 27Mhz

Viz obrázek. Jakékoliv měření něčeho citlivějšího u mě doma je už naprosto nemožné bez zkreslení výsledků tímto bordelem.
Co myslíte že to bude dělat ? Mám svůj osobní tip, ale zatím si ho nechám pro sebe smile A pokud se potvrdí, jsem zvědav jak to budu řešit sad

https://thumbs2.imgbox.com/32/bd/A5PNWhzh_t.png

Re: Rušení 27Mhz

nemáš bezdrátovou myš? wink

Re: Rušení 27Mhz

Jestli jsi očkovanej, mohl by to dělat ten čip.
Jinak CB nebo prehistorická modelářská vysílačka.

(upravil BV 3. 2. 2022 21:10)

Re: Rušení 27Mhz

Nejaké CB radiostanice v blízkosti. Prípadne SSB rádioamatér

Re: Rušení 27Mhz

To co ukazuješ je klubko s kmitočtem těch 27MHz. Když dáš delší časovku, neopakují se ta klubka s nižší opakovací frekvencí? Pokud ano, s jakou?

Re: Rušení 27Mhz

https://www.beami-trade.eu/military-rcm … r-d133.htm

(upravil zdenoeddie 3. 2. 2022 21:41)

Re: Rušení 27Mhz

---nic, som sa pomylil big_smile

Re: Rušení 27Mhz

tohle vypadá na SSB, tj asi radioamatér. Bezdrátovej telefon na 27MHz snad už nikdo nepoužívá. Ale že by na tom někdo visel dnem i nocí se mi nezdá.  Normální aktivita na těchhle pásmech je spíš ve večerních hodinách, když spadne rušení od slunka. A vysílá se pár desítek sekund, pak se poslouchá a tak dokola, obvykle je čas vysílání mnohem menší než čas příjmu... Trochu se mi nezdá ta šířka pásma, vypadá to hodně široký. Tj i nějakej stmívač, nebo mizernej spínanej zdroj, kterej má zrovna tady nějakou harmonickou a zrovna ti vychází kmitna na vedení po baráku.

(upravil reeb 4. 2. 2022 11:23)

Re: Rušení 27Mhz

Nejakej nadsenej CB-ckar/ radioamater..

Web

Re: Rušení 27Mhz

Tyhle klubka se nachytávají úplně běžně. Stačí SMPS měniče, nejlépe interakce několika, derivační špičky od di/dt, potom jev na stínění měřícího kabelu nebo sondy. Žádné KV radiostanice bych za tím nehledal.

Re: Rušení 27Mhz

Opakuje se to cca po 1,8us,respektivektive druhe takove klubko s mensi amplitudou vidim 1,8us daleko.

(upravil BV 3. 2. 2022 22:08)

Re: Rušení 27Mhz

Nakoniec to bude rušenie od nejakého mizerného Déčka.. A je to aj ISM pásmo, takže to môže byť všeličo..

(upravil PMA 3. 2. 2022 22:04)

Re: Rušení 27Mhz

DJ_Rix napsal:

Opakuje se to cca po 1,8us,respektivektive druhe takove klubko s mensi amplitudou vidim 1,8us daleko.

No jo no. Jen tak od boku tady:

https://pmacura.cz/RFI.png

https://pmacura.cz/RFI2.png

(upravil DJ_Rix 4. 2. 2022 12:58)

Re: Rušení 27Mhz

Opakovačka u mě 1,8us je cca 550kHz,neumím si představit, že to je nějaký SMPS. Obálka až nápadně připomíná AM modulaci.

Jinak kontrola dnes v 6 ráno, stále to tam bylo, byť s menší amplitudou. Také si říkám, že kdyby to bylo něco jako CB, tak to snad nebude v provozu pořád.
Jinak jedná se o bytovku se 3mi vchody, 4 patra každá, já se nacházím v 2.NP.

Domnívám se, že jsem už dělal pokus, že jsem všechno ze zdi v bytě krom škopku vytahal a stejně to tam pořád bylo. Dokonce se domnívám, že jsem vypl hlavní jistič do bytu a škopek napájel z baterek a stále jsem ten bordel chytal. Toto cvičení asi ještě zopakuji. Určitě se stalo, že byl den, kdy jsem od tohoto rušení měl pokoj, takže to bude spíš něco u někoho kolem mě sad

(upravil dawsoo 4. 2. 2022 15:04)

Re: Rušení 27Mhz

Takže jsi asi Rixi situaci kdy budeš muset v rámci dobrých vztahů obejít nejdřív bezprostřední sousedy a možná i zjistit zda něco nepřibylo technologicky třeba k vám na střechu. blbé je že bez toho se asi nepohneš z místa sad Jednou jsem něco podobnýho viděl když si jeden šikula pořídil novou pěknou bezdrátovou zabezpečovačku (taky prskance se složkou 27M) a z dob kdy jsem ještě dělal tzv "hlavního spojaře" u HZS nám třeba celou Prahu v pásmu 160M rušil nepěkně nějaký Hermes (sračky okolo nějakých privátních pagerových systémů vypli to až za 5 let tahanic) a ačkoliv ČTU bylo na naši straně stálo nás to půlrok hledání a následně nemalé peníze za custom ant. filtry všude) vím že tě asi nepotěším ale to by mohlo i vysvětlovat proč to je přítomné furt ve dne v noci sad modli se za blbej umírající trvale zapojenej spínák někde u sousedů,to by byla ta asi nej varianta.

Není co dodávat...

Re: Rušení 27Mhz

Zajímavý, dneska je to 5MHz s opakovačkou 40us, průběh na chlup stejný, jako prvně. Zřejmě to bude fakt něco, co má spojitost s nějakým SMPS, který dneska zrovna relaxuje big_smile

(upravil PMA 7. 2. 2022 19:54)

Re: Rušení 27Mhz

Na 100%. Záleží kolik jich zrovna běží současně, v jakém režimu a jaké jsou impedance stínění kabelů. Řešení/redukce jevu: izolační trafa s minimální průchozí kapacitou, a taky to vysmívané symetrické propojení. Úplné a nejlepší řešení je optika místo drátů.