Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Sluchátkový zesilovač DIY?

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 25 z 25]

Re: Sluchátkový zesilovač DIY?

Betaron, a pokud máš navíc (jako že určitě máš) několikery sluchátka, je o zábavu v kombinatorice na zimní večery vystaráno smile Mně stačilo, když jsem měl možnost přehazovat troje dynamiky (HD590, HD250 a HD800) a jedny elektrostaty HE60, dva lampové sluchátkáče s VT a jeden OTL pro elektrostaty a měl jsem na nějakou chvilku vystaráno. Abych poznal, co je nej, musel bych je mít několik týdnů a poslouchat a poslouchat a nejlépe mít aspoň dva páry uší pro srovnávání big_smile Takhle jsem měl zhruba hodinu na poslech (nebyly moje) a jsem v klidu v nevědomosti u svých HD590 a HD250 a mého starého ampáčku s VT big_smile (a i tak občas přehazuju mezi nimi)

Web

(upravil zdenoeddie 1. 2. 2022 22:02)

Re: Sluchátkový zesilovač DIY?

A ja zase skor uprednostujem jeden a poriadny... preto uz ich mam 5ks big_smile A sluchadiel tiez zopar, poslednu dobu ma uputali HD660S, ale stale mam pocit, ze hoci aj lacnejsie HE-4xx, hraju trosku lepsie (lepsi drive, aj ked ich treba celkom hnat).

Re: Sluchátkový zesilovač DIY?

Nikdy jsem nestavěl s elektronkama, tak si zkusím pohrát.
https://i.postimg.cc/vBydsGmG/TUBE-AMP.jpg

(upravil pzwak 2. 2. 2022 22:53)

Re: Sluchátkový zesilovač DIY?

Kdo si hraje, nezlobí. Ale zázrak nečekej, to TPA hraje mnohem líp než tohle, pokud ho máš dobře zapojené. Pokud ale hledáš vyšší THD a měkký výstup s poměrně malým rozkmitem, tohle bude to pravé. To zapojení se na slušný sluchátkáč nehodí. Sluchátka máš s jakou impedancí? Tohle je pro vysokoohmová sluchátka, ale pro ně to má zase malý rozkmit (56V napájení je docela málo). No nakonec uvidíš a uslyšíš sám... smile

Slušný OTL lampový sluchátkáč tady na aw vypiplal Maras, myslím, že ho tu někde najdeš. Stavělo to tehdy dost lidí a byli spokojení.

Web

Re: Sluchátkový zesilovač DIY?

Ano, taky mne napadlo, že to bude pro vyšší impedanci. Dík. Ale abych tady dlouho neprudil, našel jsem použitelnou zvukovou kombinaci. Už má zvuk "šťávu a basy probarvení". FiiO přehrávač zapojený do vstupu integrovaného zesíku. A jelikož se tam sl. výstup odebírá z konců, jsou tím pádem funkční i korekce. A FiiO sám má volbu přednastavených korekcí. Takže se dá podle druhu a kvality hudby najít vyhovující kombinace. Sluchátka mám levné Superlux. To víte, sluch už neslouží, musí se vymýšlet....

Příspěvky [21 až 25 z 25]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Sluchátkový zesilovač DIY?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£