Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Levné BT sluchátka

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [13]

Téma: Levné BT sluchátka

Měl bych takový zapeklitý dotázek:

Jsou ma trhu k dostání over ear BT sluchátka, se solidním komfortem a zvukem, pokudmožno i výdrží?
Cenovka nejlépe ne více než 1000 CZK i s DPH.
Díky za případné rady.

Co tyhle?
LAMAX Muse2

Web

(upravil wimshurst 23. 11. 2021 16:53)

Re: Levné BT sluchátka

Dam ti levnou radu, jak muzes mit vynikajici jakakoliv levna sluchatka, ktera ziskaji BT funkci.
Pokud potrebujes mit bezkabelova sluchatka, ale mas vytipovane, nebo overene dobre sluchatka, ktera maji kabel, sezen si BT adapter.
Pokud mozno kvalitni, kdysi delala kupr. jabra, dokonce i vysilace a dokonce i obousmerne. (treba jabra A210)

Od nejlevnejsich, ktere asi neohromi, pokud nemas citliva sluchatka, az po lepsi..
https://www.aliexpress.com/item/1005002 … 6864%22%7D
...
https://www.aliexpress.com/item/4001180 … 4680%22%7D
...
https://www.aliexpress.com/item/1005002 … fromDetail


Pouzivam starsi model, jden ve sluchatkovem vytupu TRX {transcieveru pro HF provoz}, druhy mam v kapse, pripojeny ku sluchatkam, kdyz v noci mam na hlave sluchatka, tak lze chodit treba na zachod a nemusim se vzdat poslechu, pokud je nekde pileup a cekam na nejakou zajimavou stanici.

jabra A210, sem pouzival pro pripojeni BT hovorove sady v motohelme, na palubni stanici motocyklu.

Doma pouzivam sluchatka koss SB40, ale mikrofon ma predzesilovac, ponevac tam neni elektret, ale dynamicka vlozka.
Stejne tak koss porta pro, ketre mam z mikrofonem, take je tam dynamicky mikrofon.

Bezna sluchatka uzavrena, sem si oblibil sandberg (dominator), levna a kvalitni, akorat by mohli byt vyrabene bez sviticich carachu, ja sem z toho ptakoviny vykuchal a pouzil jinou snuru, tusim ze sluchatek telex. puvodni prisla tezka a blikatka na houby.

Re: Levné BT sluchátka

Díky, předám info dál.
Sluchátka předchozí byly PX100 a díval jsem se, že už nejsou k dostání ani PX100-II. Takže bude spíš potřeba něco pořídit.
Sluchátka nejsou pro mě (sám mám leta Senny HD555 upravené, nyní asi s třetí sadou náušníků - ty z ruky nedám). Měly by to být sluchátka na easy listening při sledování YT, filmů na notesu.

Web

Re: Levné BT sluchátka

Měl jsem dobrou zkušenost s lacinými sluchátky Edifier H850 z Aliexpressu. Lehounká a pohodlná uzavřená cirkumaurální sluchátka s neseroucím zvukem. Používám je dodnes. Už je nedělají, ale mají nové typy s BT. Pokud používají pořád podobné měniče, možná by to stálo za pokus. V případě zklamání to není velká ztráta a dají se zase střelit.
Není v téhle cenové kategorii problém ani tak se zvukem jako s trvanlivostí materiálů, u svých jsem už měnil náušníky.
Vymizení lehkých sluchátek je pohroma. Až mi jednou PX-100 zhebnou, skočím z mostu. Porty prostě nejsou zvukově košer. Pořídil jsem ze zvědavosti HD-100. Zvuk je kupodivu dost podobný jako u PX-100. Jenom ten pocit, že na palici nic nemám, už si musím sugerovat.

Re: Levné BT sluchátka

Dík Tome za popostrčení. Klidně by mohlo dostačovat něco v cenové relaci Edifieru si myslím.

Web

Re: Levné BT sluchátka

Mám je na Ransomovo doporučení taky, akorát nemám s čím srovnávat, kdysi jsem měl uzavřený Tesly s pětikolíkem a po dědovi bakelitový předválečný Ideal...
Podle mě dobrej poměr výkon/cena, akorát je používám pouze výjimečně.

(upravil BlackRider 28. 11. 2021 22:24)

Re: Levné BT sluchátka

Na Tomovo popostrčení objednáno Edifier W830BT, až budou dám vědět jak hrají. Ze srandy porovnám s HD555.

Web

Re: Levné BT sluchátka

Proboha... Zase mě budou proklínat.

(upravil BlackRider 29. 11. 2021 21:55)

Re: Levné BT sluchátka

Ále né, naopak - už jsou doma, tak jsem sondoval a spokojenost, takže dobré!
Zatím jsem se k nim nedostal, pokusím se pak sem sepsat své dojmy.

Web

Re: Levné BT sluchátka

Poreferujte pak prosím. To jsou uzavřený sluchátka? Dělá se v nich taky tak blbě, tlak v uších, jako u jiných uzavřených sluchátek?

Web

(upravil BlackRider 1. 12. 2021 17:34)

Re: Levné BT sluchátka

Jak jsem slíbil, "recenze" letem světem.

Edifier W800BT Plus

Konstrukce působí velmi slušně, nic nevrže a ani nevypadá, že by začít vrzat mělo. Působí pevně, čistý zpracování. Velmi dobře sedí na hlavě, přítlak akorát, hmotnost díky integrované baterii mírně větší (čekal bych víc), ale určitě nic co by vadilo. U mě vychází mušle přes ucho, tedy over-ear. Náušníky jsou z koženky (toto vyžaduje test ještě v létě smile)

Posloucuchal jsem přes dodaný 3,5/3,5 jack kabel, tedy bez BT!
Po stránce zvukové na první poslech potěší basomilce - je jich trochu víc, ale je to příjemný a pro mý uši v mezích, který jsou podle mě ještě OK. Jsou uzavřený a ty z mojí zkušenosti skoro vždy "táhnou líp odspodu", taktéž v tomto případě. Jsem leta zvyklej na otevřený sluchátka a trochu mi tu vadí zdůraznění na vyšších středech (viz příloha v měření). Výšky působí jinak než na mé referenci - modifikovaných Sennheiser HD555. Nedá se říct na první dobrou hůř, ale prostě jinak. Při okamžitým přehození sluchátek je rozdíl, na W800BT je slyšet zabarvení vlivem uzavřené konstrukce (možná impuls k úpravám, pokud se tam dá dostat) a poněkud menší rozlišení od 1 kHz do konce přenášenýho pásma. Těžko popsat, chce to slyšet. Prostě víc informací ve prospěch HD555.


Informační měření na stejně vytočeným potenciometru hlasitosti a s odsazením 10 dB pro lepší čitelnost:
https://i.ibb.co/23MHM1j/HD555-mod-W800-BT-comp.png

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://i.ibb.co/89dHP2b/HD555-mod-W800-BT-comp-offset-10-d-B.png

BT funkčnost + noise canceling kdyžtak později, ale primárně mě zajímal zvuk.

Závěrem - za ty peníze dobrý kup, celkově mě sluchátka překvapily užitnou hodnotou, takže kdo hledáte něco levnýho se solidním zvukem (ale pozor - jsou uzavřený viz výše), doporučuju. Do budoucna je otázka jak dlouho vydrží baterka a náušníky z koženky (dostupnost náhradních)?

Web

Re: Levné BT sluchátka

Check: Měl jsem na hlavě vícero uzavřených sluchátek, ale tebou popisovaný efekt neznám. Žádná nebyla hermetická, jako že by se v nich dělaly změny tlaku jako v přísavce nebo ve zvonu na výlevku. Která to dělají? Zažil jsem to jen u nejlevnějších ochranných sluchátek.

Re: Levné BT sluchátka

Bluetoth sluchátka Edifier W800BT Plus vypadají sympaticky. Cena se pohybuje v různých obchodech v rozmezí čtyř stovek, ale celkem v přijatelné ceně.
Jsem docela dost sluchátkově závislý, mohu směle říci, že bez sluchátek na uších ani neusnu smile
Jak kolega BlackRider řešil vhodná sluchátka, též nějakou dobu se rozhlížím po náhlavních BT sluchátkách. Minulý měsíc jsem v Lidlu (společně se žrádlem) koupil na zkoušku BT sluchátka za čtyři stovky, tmavomodré provedení.
https://i.ibb.co/fGbdyL0/BT-a.jpg https://i.ibb.co/cX2yD46/BT-b.jpg https://i.ibb.co/yg9WZHK/BT-c.jpg https://i.ibb.co/F4rHRyL/BT-d.jpg

Od listopadu je zvukově porovnávám se všemi sluchátky, která doma mám – Sennheiser 3x, Beyerdynamic 2x, AKG, Shure aj.
Na empétrojkový poslech hudby jsou sluchátka z Lidlu vcelku dostačující, i v tomto případě je basová složka výraznější. Není to však nic hrozného, jsem ale navyklý na zvuk spíše analytických sluchátek Beyerdynamic DT-880. Střední a výškové pásmo BT sluchátek vyhovuje mému normálu. Téměř nachlup identický zvuk mají tato lidlovská BT sluchátka s uzavřenými sluchátky Shure SRH440, která používám u mixpultu při nazvučení kapel.
Jediné, co bych mohl Lidlovským BT sluchátkům vytknout – vzhledově působí přílišnou lácí. Na veřejnost bych si s nimi netroufl big_smile ale na druhou stranu, co bych chtěl za 399 Kč yikes

Už se dívám po lepších… hmm2

Příspěvky [13]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Levné BT sluchátka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£