Téma: Bassreflex z papírové trubky

Máte tipy kde sehnat silnostěnné (3-6 mm) papírové trubky na výrobu BR? Myslel jsem, že to nebude problém, ale nedaří se. Tady jsem použil 5cm trubku (na obrázku ještě nezaoblené), ale jiné průměry se shánějí těžko. Tubusy na výkresy mají stěnu 2 mm a to není ono.

https://i.postimg.cc/1VK16TMh/DSCF1288.jpg

Potřebuju vnitřtní průměr 65-70 mm a 100-110, tu větší asi seženu v bauhausu nebo kdekoli kolem koberců. Ale počítám, že mi nezbude nic jiného a budu muset koupit PVC a zapouštět do desky jen z poloviny (abych mohl dělat zaoblení). sad

(upravil Wili 20. 7. 2021 10:25)

Re: Bassreflex z papírové trubky

antonio mensie priemery su dobre z roli strecove folie tam bude asi tak 50-60mm trubka podla velkosti role. Priemer 7-8cm a dlzku 13-20cm zozenes z roli fotopapiru. Maju stenu skoro 5mm tusim je to fest tvrda trubka. Ked je u tebe v okoli nejaka fotosluzba co ma stroj na vyrobu fotek (minilab) budu mit kopu tychto roliek, skus sa opytat, pripadne ak mas v okoli nejaku tiskarnu. Keby si nezohnal tak moji rodice jich maji kopy jenze na slovensku... jak SR zatahli zeleznou oponu, tak sa tam teraz nedostanem ale mozno na konci leta... ked ti to nespecha tak by som ti priniesol krabicu.

Re: Bassreflex z papírové trubky

plotterový papír má festovní rule..

Web

Re: Bassreflex z papírové trubky

z roličky toaleťáku, osobně bych dal odřez PVC instalační trubky,
rourka balící strečové folie je též dobrý nápad

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

(upravil dawsoo 20. 7. 2021 14:13)

Re: Bassreflex z papírové trubky

Mrkni sem Tondo, myslím že si vybereš smile
http://www.orpa.cz/produkty/papirove-trubice/
https://www.sijemedoma.cz/cs/Dekorace-t … 941c84c168

Není co dodávat...

Re: Bassreflex z papírové trubky

antonio napsal:

Ale počítám, že mi nezbude nic jiného a budu muset koupit PVC a zapouštět do desky jen z poloviny (abych mohl dělat zaoblení). sad

Když půjdeš do PVC trubky jde to i jednoduše zaoblit,návod jak udělat vyhrdlení už jsem sem kdysi dával...

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=2467

Leonardo napsal:

V dřívějších dobách kdy se toho nedalo moc sehnat jsem toto řešil šedou PVC nebo PP trubkou,horkovzdušnou pistolí a jednoduchým přípravkem na vyhrdlení.Jde z toho udělat téměř vše,od nestandartních rozměrů až po trojúhelníkové a štěrbinové BR.

Leonardo napsal:

Jednoduchý přípravek na výrobu basreflexu

https://i.postimg.cc/62F5S8ns/629939.jpg https://i.postimg.cc/yJYdS4sG/629944.jpg https://i.postimg.cc/S2nxD6X7/629947.jpg https://i.postimg.cc/ZWzvnM9k/629948.jpg

Trubku postupně dokola ve spodní části nahřívám horkovzdušnou pistolí,když se materiál prohřeje zatlačím trubku na vyhrdlení ve spodní části a nechám vychladnout.
Kruhový basreflex je d70/75 a ten bílý trojúhelníkový je z 5mmABS,ten je ale na přípravek natvarovaný z desky,slepený a následně vyhrdlený a odpovídá d120mm.

Leonardo napsal:

vyhrdlením se rozumí to zaoblení konce trubky a dělá to ten oblouček z polyesterového tmelu ve spodní části přípravku,přítlačná deska s dírou slouží k přitlačení do toho rádiusu a zároveň k vytvoření roviny toho roztažení.

Re: Bassreflex z papírové trubky

Predajňa kobercov a predajňa metraze látok. Isto sa tam niečo najde...

Re: Bassreflex z papírové trubky

Díky za tipy. Ta metráž látek je dobrá, myslím, že na jednom vhodném průměru byla navinutá juta, teď čekat až si těch 100 m někdo koupí... lol

Leonardo: Po několika pokusech bych se s tím naučil dělat asi precizní zaoblení, ale vyrobit to kopyto, to bude těžší.

Mmch včera jsem bral do batohu tubus na badmintonové míčky, průměr dobrý, jen ten potisk a síla stěny. smile

(upravil check 23. 7. 2021 15:12)

Re: Bassreflex z papírové trubky

Jak dlouhý potřebuješ ty trubky?

Mám tady pár metrů spojovacích mezikroužků s lemem co zapadne do sebe od 60mm BR, od 52mm BR a pak tady mám pár metrů 100mm uřízlé trubky cca po 15 cm kouskách. Všechno černá barva. Tzn nastavit a slepit z toho jde cokoliv. Zaoblení by jsi si musel udělat do MDF, což ale vypadá docela vkusně a obzvlášť na zadní stěně je to asi jedno.

Web

Re: Bassreflex z papírové trubky

Největší problém byl sehnat těch 65-70 mm vnitřních, jako zázrakem jsem ji dneska v látkách sehnal - jejich největší velikost na potahoviny, síla asi 3 mm. Větší velikost co potřebuju už seženu v Bauhausu třeba, tam bývá 100 i 105 mm se sílou 6 mm.

Re: Bassreflex z papírové trubky

Tony, 98mm vnitřní průměr, síla stěny cca 8mm. Nic lepšího nemám. Chceš to? Napiš, jak dlouhý potřebuješ kousky, říznu to, já sám něco plánuju... Tak se podělím. Ozvi se.

Re: Bassreflex z papírové trubky

Díky, ale z Bauhausu jsem si zrovna dotáhl jednu s vnitřním průměrem 105 mm, to budou bassy... lol

Re: Bassreflex z papírové trubky

Na tom měli něco namotáno, nebo je taková roura vedena jakožto řádná položka? Že bych se tam taky stavil.

Re: Bassreflex z papírové trubky

Ty stočené mívají pohozené na zemi, dali mi ji grátis.


Tady kdyby někdo chtěl průměr 49 mm v různé síle, ideál k 6".
https://www.webobal.cz/papirove-vyrobky … umer-49-mm