(upravil Kocour 16. 7. 2021 18:17)

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Neda mi to se nezeptat, ktere prispevky konkretne jsou kydy? Tezko se v tom vyznat, protoze ty za kydy oznacujes v podstate vse vsude. Nechapes ze zrovna tvuj prispevek naplnuje definici kydu na sto procent tudiz si sam sobe znehodnocujes vlakno?

ruzne DIY repro

Web

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Nikdo to určitě nemyslel zle, budky jsou to pěkné, hrajou dobře určitě, každý projekt vítán, dlouho se tu nic nedělo, lidi na fóru mraky, projekty žádný, koronavirus mohl bastlire donutit něco vytvořit když se nemohlo vegetovat jak předtím.

(upravil tatko Tom 17. 7. 2021 7:38)

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Benazi on ten projekt vlastne zrejme začal tu. Nie len koronavirus ľudí zblbol. Mám nutkavý pocit, že ľuďom j*ebe čoraz viac a hlavne, že si sakramentsky ochotne dokazujú, kto a čo im za to môže - len oni nie...
"Ponuka" je prísť vypočuť, kto bude mať chuť a nebude to mať do Prievidze moc ďaleko - no až "dám" operáciu, ktorá ma čaká budúci týždeň smile

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

ony ty rady ohledně RBT nebyly myšleny zle a už vůbec ne jako kritika TLU projektu!
to tady nikdo v tomhle vlákně nenapsal! bylo to myšleno jako rada, jak vylepšit projev nahoře...jako hanění celého projektu to pojal autor...
z mé strany konkrétně to vůbec nebylo o nějakejch kilohertzech (co slyšíš na audiogramu na ORL) ani ne o vertikálním vyzařování a dělení někde v řiti smile...byla to rada na základě osobní zkušenosti s tou věcí...
pak se strhla bouře...no comment...ale aspoň to mělo pozitivní výsledek v podobě velkorysé nabídky na Visaton,
Tonda z toho udělá projekt, takže vidno, že celá ta kauza něco pozitivního přinesla!  smile

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Rady přišly na špatné místo a ve špatnou dobu ..před lety se tu objevil projekt od Visatonu a ten se jen chválil..to že je uplně na hovno jsem se dověděl až po pár letech pár měsíců po tom,co jsem ty mrdky postavil...Také se před pár lety (asi před deseti už) tady hovořilo o tomto Monacoráckým projektu a vše bylo v pořádku a najednou je uplně na hovno a vše ostatní vlastně hraje líp.

Jako chápu,že to nemuselo být míněno nějak špatně a že to byly jen dobré rady z dobré vůle a chtělo se jen pomoct,ale myslím si,že zrovna u tohoto projektu to nebylo příliš vhodné..
A to,že jsem daroval reproduktory..no berte to tak,že jsem měl přítelkyni a zjistil jsem,že si spolu nesednem,tak po nalezení jiné a hezčí jsem jí prostě a jednoduše vyměnil..no a nikdo po ní nemůže chtít,aby vrátila aspoň část peněz,co se do ní vložilo. big_smile Tak to beru já


PS: Kdo si tyhle boudy bude chtít poslechnout a klidně i porovnat se svojí chloubou nechť hledá SRAZ 4.9. 2021 V ČESKÉ SKALICI (snad mě neukamenují,že sem to sem dal,ale je to volně přístupný sraz)

Tak jsem se zase vyblil a můžu jít spát

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

kal: Ty Visatony se budou vyrábět asi ještě dlouho, ale pro kutily nebudou zrovna zajímavé, proti konkurenci jsou drahé a já sám bych taky raději stavěl z taiwanských kevlarů. Jednak jsou ještě za dobré ceny a jednak mi přijdou mnohem zajímavější, exotičtější a musí se s nimi pracovat jedna radost... ovšem do okamžiku křížení s touto výškou. A nejde jenom o grafy, ale i o vzhled, prostě plastová formička, co by dobře zabavila dítě na pískovišti, to kazí. Ovšem takové dobře fungující AMT s hliníkovým čelem... hmm, to by byla jiná:

Omnes Audio AMT 50
Omnes Audio AMT 60.2


1watt: Jestli se ti k věci vyjádří dva tři lidi, o kterých pranic nevíš, kde bereš jistotu, že ze všech mluví zkušenost?

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

ty Omnes AMT nestojí ranec, to zkus,
ribon RAAL bude asi dražší, ale kolik stojí špička v RBT/AMT netuším...
a znáš to: červíček bude hlodat a nebudeš mít klid, dokud je nedostaneš do rukou a nevyzkoušíš,

od Visatonu jsem měl kdysi dávno kovovou kalotu 25 FFL a pak bez FFL, když jsem vytřel mezeru hadrem smile

1watt: to přirovnání k babě je super!,
fakt je ten, že tam se člověk nad finanční ztrátou tak nepozastavuje, ač je mnohonásobně vyšší než provary z nepovedených bastlení  smile  smile

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Tak baba mi sadla až štvrtá, no poriadne a sme spolu 36 rokov big_smile

(upravil check 21. 7. 2021 15:53)

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

check napsal:

Přesně tyhlety průpovídky - mě to hraje na uši dobře - mě to takhle stačí - mě od začátku audia štvou. Měření nebo čtení grafů bohužel nikdo nerozumí, tak jsem se rozhodnul jít na to jinak. Začal jsem bedny nahrávat na video na reálnou hudbu, ať si každý udělá obrázek.
Už se tomu věnuji nějaký čas a je to jediná cesta, jak někomu přiblížit zvuk. Aktuálně čeká nová kvalitní nahrávací technika (bude v tom skoro 150 k) až dodělám v poslechovce strop (stěny už jsem přerovnal) a budu mít čas na nahrávání. Tak snad za 14 dní začnou lítat videa na youtubu a mastery u mě na webu.

https://youtu.be/n3AHFKfgIHc

A v příštím díle naučíme objektiv zaostřit smile.

Web

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Ahoj Martine, asi mi něco uniká,ale tohle nejsou přeci bedny 3p s monacorama viz název vlákna? Respektive jinak,nespletl sis omylem vlákno? Pokud ne ,tak jakej to má účel dávat sem video z youtube z tvý poslechovky kde hraje něco zcela jinýho než je uvedenej projekt Tatky Toma z názvu vlákna?

Edukační? Aby se na stavbu podobných věcí radši lidi vysrali a nechali to odborníkům, kteří ví lépe jak udělat projekt s čímž by se obecně asi dalo souhlasit,ale nejsem si jist zda je vhodné to dávat sem a nezaložit si k tomu svoje vlákno pokud se domluvíte s Tondou.
Samozřejmě mě nic do toho není,jen jsem tu dýl nebyl a netušil jsem že už striktně v audio vláknech neplatí pravidla 5 a 14.

Není co dodávat...

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Pravidla stále platí a připomněl jsem to i tady: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 69#p370569

(upravil check 22. 7. 2021 12:25)

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Tady se asi posledních 7 stránek původní bedny ani téma konkrétně neřeší, diskuse už je daleko všeobecnější a stočila se k tomu, jak to komu hraje nebo má hrát.

A tak posílám video, jak to hraje mě. Je to hozená rukavice, ostatní mohou postnout video, jak to hraje u nich. Aby se teda konečně vědělo, co jak komu hraje dobře nebo špatně. Relevantní naměřená data tu nikdo neukázal, tak je tohle cesta, jak něco ukázat. A řeší to i argumenty typu, no měření a parametry hrozný, ale hraje to skvěle...

Je to i odpoveď pro TheLastUnicorna, který je autorem návrhu beden s Monacory. Komentoval moje bedny a snažil se nějak neodborně vykládat grafy a komentovat jejich zvuk. Tak to video je určené zejména pro něj, aby věděl, jak ty bedny hrají. Jinak VMA-I EVO hrají tupě, pokud si někdo dělal akustiku po domácku amatérsky blbě a totálně si zabil a přetlumil akustiku na výškách. Klasicky obrovské plochy tenkého molitanu nebo závěsy po zdech či případně veljconoše - všechno špatně. Tam ale není žádná pomoc, i ARV78 by tam hrálo tupě.

A video je i odpověď marcina, který manipuloval s grafy měření mých beden a na základě toho generoval jiné grafy.

A nebudu se tady hádat s nikým jestli bedna podle grafu hraje špatně nebo dobře. Jak už jsem psal, grafům rozumí málokdo a skoro nikdo nemá k dispozici relevantní grafy, ze kterých se dá zvuk posoudit. Hodil jsem sem video, jak to hraje na reálné hudbě v reálné místnosti v poslechovém místě kde se normálně sedí na sedačce cca 3 m daleko od beden.

Takže teď můžete ukázat svoje video, zvukovou stopu můžu poslat, ať je to 1:1 stejné. Pak můžeme porovnávat a mudrovat kolem toho.

Web

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

tak jsem si to z pr..e pustil z NTB na kterým hákuju přes drát ze sluchátkáče do mé soustavy...jo výšky tam jsou, basů hodně...ale jako seriózní  metoda hodnocení zvuku nějakých beden "na dálku" je to podle mne naprosto nepoužitelné a nemyslím si, že nějaký extra USB externí DAC by z toho udělal poslouchatelnou věc s korelací k realitě,
jo na oslovení zákazníků-webovou prezentaci-marketingový nástroj asi dobrý...pro poučeného audiofila řekněme "málo průkazné"...abych pořád neprudil smile

(upravil tatko Tom 22. 7. 2021 18:16)

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Tak neviem preco, check - no od Vas by som takuto "YT argumentaciu" skutocne necakal a zrejme nie som sam ...
Za mna take "porovnanie" je nezmysel, alebo snaha si nieco dokazovat.
Naco...?

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Ten kluk (check) má pod čepicí..nejenom že když si u něj koupíš bedny,musíš si koupit i tlumení místnosti,jinak hrozí,že to bude hrát na hovno big_smile

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Jisté je ze bedny zakoupené ve studiu jako hrající po poslechu doma v obýváku bez úprav nehrajou, a to je fakt.

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Když už se to v tomto tématu tak zvrtlo, tak:

Pane Vitvare. Je sice pěkné, že zde prezentujete svou práci, a snažíte se všem ukázat, jak se to správně dělá.
Je celkem možné, že Vám to možná přivede i nějaké zákazníky, ale proč tu taky nenapíšete, že když už si Vás někdo objedná, např. na řešení akustiky v poslechové místnosti, tak hrozí, že po provedené práci a následné domluvě na pokračování a finální měření, se odmlčíte a přestanete reagovat?


https://www.youtube.com/watch?v=q3eiWYy … mp;index=4
Byl jste u mě 30.4.2021 a instaloval jste akustiku na míru. Poté jsme se domluvili, že proběhne další návštěva, jakmile budu mít umístěny  boomkilery (které jsou ve videu na zemi) na stropě vzadu a tlumící panely vepředu. Měl jste dovézt další akustický panel a provést finální měření.

Od té doby jste se ze začátku jen vymlouval a pak jste přestal reagovat úplně.
Dnes je 22.7.2021 a ani obraz ani zvuk.

Nebo se pletu?

URS3100,Technics SL-PG 470A, DAC-1 USB, HYPA-1 full, HYPA-17 MK2

(upravil check 22. 7. 2021 20:59)

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Díky, že jste se mi připoměl. Protože jste nechtěl platit dopravu kvůli jednomu zbývajícímu panelu, tak jsme se domluvili, že ho vezmu s sebou, až mi to vyjde a pojedu kolem a bude na něj místo v autě. Nedokázal jsem vymyslet zatím konstelaci, kdy by byl čas a volné místo v autě, abych se za vámi mohl stavit. Vždycky bylo plné auto a nebo jsem projížděl kolem někdy ve dvě ráno. Naposledy, když to vypadalo nadějně, tak mě zdržela na pár hodin vážná dopravní nehoda v rozkopaném zúžení na silnici u Nového Jičína. Čelní srážka kamionu s osobákem, který metr kolem mě prolétnul pozpátku. Moje auto ani škrábanec. No prostě ta doprava v z Prahy na Brno, D1 a v zúženích je opravdu zážitková. Není pak lehké něco na Moravu přivézt na čas, respektive mít čas na 2-3 zastávky a měření.

Ale to jsou všechno vlastně výmluvy, máte pravdu, mám máslo na hlavě. Musím to napravit. V pátek 30.7. máte čas?

Web

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Zdarma nikoliv. Byli jsme domluveni, že mi napočítáte cestu z Brna na Vsetín a zpět, protože jste tam často jezdil pro materiál
Zkrátka, ať nemusím platit celý cesťák z Prahy na Vsetín a zpět.

Docela by mně pomohlo, kdyby jste mi poslal i měření před úpravou a po úpravě, o které jsem Vás taky žádal.
PS: ten chybějící panel jsem si už vyrobil sám, takže už zbývá jen to finální měření.

URS3100,Technics SL-PG 470A, DAC-1 USB, HYPA-1 full, HYPA-17 MK2

Re: Dokončené 3p s Monacor SPH-200KE, SPH-102KEP, RBT-95 :)

Mohu příští pátek a měření jdu poslat teď na mail. Vracím se z těch instalací domů většinou dost vyčerpaný a někdy už na to zapomenu...

Web