Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 22 z 22]

Re: Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)

Je to z PLA, na poklep je ta skořápka tuhá-skoro to "zvoní". Navíc tady pevnosti přidávají zaoblené tvary.
Klasickou hranatou krabici bych asi netisknul, jelikož by se musela použít tlustá stěna (i když by se to zase dalo vyřešit i nějakým promyšleným systémem vnitřních vzpěr - analýzu pevnosti a podobný srandy už zvládne kdejakej CAD). Já teď řeším větší 2p šnečí brášky se 7" dole (cca 70cm na výšku), kde už bude potřeba podstatně tlustější stěnu a bude se to lepit z více kusů, tak jsem sám zvědav, jestli a jak to pujde.
Ale asi jako všechno to chce prostě slyšet na vlastní uši smile

(upravil Wili 21. 5. 2021 12:03)

Re: Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)

Thelastunicorn asi si uz nasiel ale tu je aj datasheet kaloty keby nahodou: https://www.soundimports.eu/en/hivi-tn28-b.html

nerobim si o nej iluze, je to cina a neni to hiend, ale vyzera dizajnovo super k tomu nautilusu a uchometricky hra velmi pekne, som spokojny smile 90% hudby asi ide aj tak cez visaton, tie vysky skor len doplnuju co mu chyba hore + smerovost.

co sa tyka tuhosti ozvucnice, ako pise smejch... to PLA je dost tvrdy material, so svojimi starymi snekmi som robil zopar pokusov a vydrzi to neskutocne veci big_smile a presne ako popisal je to az natolko tuhe (obzvlast ten dreveny filament) ze je to miestami az zvonive na poklep. Robi to inak velmi zaujimavy zvukovy dojem ak si do otvoru pre repro prilozis ucho, tak ani nesumi podobne ako ozajsna musla ale je tam proste ticho smile funguje to dobre aj bez vyplne, ak sa ale vyplni vatelinom a prilozis to potom k uchu je to ako bezdozvukova miestnost. Este lepsi efekt ako noice-cancelling sluchatka big_smile z akustickeho hladiska ten slimak asi nieco urcite robi. Z hladiska pevnosti je to velmi tvrde, ani najhlbsie basy s tym ani nepohnu, ak na to prilozim ruku necitim nic.

K zvuku... robil som aj "uchometricky" pokus kedy som skusal zapchat bassreflex co je zo zadu ci nebudu basy ine (ako bola moja povodna myslienka) a bola to vyrazna zmena k horsiemu, ten bassreflex tomu pridava velmi vela na spodnom pasme a vie to zabasovat az prekvapivo hlboko smile

Příspěvky [21 až 22 z 22]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£