Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Sluchátka » Výběr sluchátek k notebooku

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 26]

Téma: Výběr sluchátek k notebooku

Dobrý den všem, prosím o konzultaci.
Přes dvacet let jsem poslouchal Koss Porta Pro a teď mi na nich odešel jeden měnič. Přerušil se přívodní drátek na jednu membránu. Zkusil jsem to zachránit, ale bylo to až příliš blízko membrány a nepovedlo se. V drtivé většině poslouchám muziku (převážně metal, Dream Theater, In Flames, Circus Maximus atd.) u notebooku, když programuji. Zvuk těch stařičkých sluchátek mi docela vyhovoval, ale... Slyšel jsem, že dnes prodávané Porta Pro už nehrají jako původní modely. Je to pravda? Od kamaráda jsem si vypůjčil Bayerdynamic DT880 a DT990 (oboje 250 Ohmové), ale to zvukovkou z notebooku nerozehraji. Tedy ty DT990 jakž takž, ale není to ono. Krom toho mi dost vadí, že se v těch velkých mušlích potí uši. V tomhle byly Porty rozhodně lepší. Můžete, prosím doporučit nějaká sluchátka vhodná na integrovanou zvukovku v notebooku, která zvukem překonají staré Porty? Nejlépe nějaká, která není problém před koupí někde poslechnout a ověřit, že zvuk "sedí"?

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Pokud ti vyhovuji koss porta pro, kup si klidne nove, mozna vydrzi dalsich 20 let..
Ja pouzivam koss porta pro, kdysi se dlai koupit i z mikrofonem, ku vysilackam, take vice jak 30 let.

Na cinskych obchodech, se daji koupit prakticky vsechny dily, krom mikrofonu a trojpramenneho kabelu.
Mikrofony se dlai dokonce vybrat, bud kondenzatorove, nebo dynamicke.
Ja sem menil mikrofon, kdyz se pokazil, ze sluchatek koss SB 40, nebo UR40? ktery je take dynamicky.
Problem je, ze ne kazda zvukovka v PC zvlada pripojeni dynamickeho mikrofonu.

Na cinskych obchodech sem koupil nekolik kopii tech porta pro, ktere kdyz se neco pokazi, tak preskladam.
Maji tam i ty menice, nektere dobre, jine stoji za houno, ale vzdy se da vybrat a seskladat to, co je potreba, dokonce kdysi na aliexpresu, sem koupil nahradni snury, ktere sou cosi jako silikonove, tedy mekoucke a netvrdnou, jako ty puvodni kosacke, akorat je potreba je opatrne preletovat.
Stejne tak polstarky, se daji najit velmi kvalitni, kdysi mivali i nahradni boom, pro mikrofony se zvlast kablikem, ale to se mi moc neosvedcilo, ponevac ten treti kabel planda u toho sluchatkoveho.
Jinal kvuli mikrofonu, maji porty do dnesnich dnu, ten sroubek na jedne strane.

(upravil TigiGold 24. 4. 2021 16:31)

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Rosak: KPP jsem poprvé koupil v roce 2008, podruhé vloni. Subjektivně nemám pocit, že by novější šarže hrála hůře. Zajímavé by bylo porovnání s ještě staršími kusy z 90. let.

Neuvedl jsi cenový strop, ale jeden tip bych měl: AKG K371. Jsou to snad první ákágéčka s příjemnou, přirozenou tonalitou, která jsem slyšel. Naladěná blízko křivky "Harman target". Uzavřená. Velmi citlivá (114 dB SPL/V), notebook je rozehraje snadno. Stojí kolem 3 000 Kč. Recenze např. zde: https://www.audiosciencereview.com/foru … one.19657/

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Velice děkuji za tip na ta ákágéčka, určitě si je někam zajedu poslechnout, jakmile to bude možné.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Velka sluchatka uzavrena, maji ten problem, ze take rychle unavi, kdyz se clovek poti, nebo skratka sedi a cumi do PC.
Ja osobne bych AKG nezatracoval, ale predci jenom, to neni na hifi, ale ku notaku, ktery ma vestavenou zvukovku, takze predpokladam, ze se nejedna o zadny monitoring, na vystupu scarlet 2i2, pro nejakou praci na mixu muziky, ale skratka o sluchatka ku PC, navys notebook.
Tedy predpokladam, ze impedance tak do 60ohmu max, vyssi citlivost a podle moznosti nezahuhnany prenos, na zpusob monitoru, ale v cenove kategorii plus minus koss porta pro.
Ja osobne nemam  problem z AKG K240.
Vyhoda je, ze k tomu lze sehnat ruzne velurove polstare, gelove polstare a taky nahradni kabely, nebo si kabely ubastlit, sluchatka hraji neutralne, neunavuji tolik, ale kdyz je teplo, clovek se poti ve sluchatkach.
Jinak porta pro, maji opravdu cosi, co bezna sluchatka levna, podobneho typu nemaji, nebo kdyz maji, stoji ranec, nedaji se ani jednoduse sehnat. Treba sluchatka Imitradex, pro ruzne aplikace komunikaci, od call center, po rizeni letoveho provozu, stejne tak lehoucke telexy, kupr. airman 750, nebo uplne ultralehka telex 5x5.
Pravda je ale takova, ze tyto a podobne sluchatka vydrzi jeste dele, nez koss porta pro. Tedy v domacim pouziti, pri PC.
Cena je tedy diskutabilni, ponevac kdysi ty porta pro, staly taky ranec, ale asi vydrzeli hodne, jak pise Rosak, 20 let.
Telexy 5x5, se mi rozpadly za necelych 6 let, ale staly 20$, jenomze pred 15 lety..
Tady je dobre polovit na e/bay, zejmena Germanske, Franticke, nebo snad jeste GB stranky, kde je free ship, zadne clo a DPH, se vyplati si koupit a vymenit, nebo zredukovat konektory, pro pouziti u PC.
Ty airman 750, ale maji vyssi impedanci, kolem 150R, ale sedi na hlave podobne, jako porta pro. Maji i podobne, ale vetsi polstare.
Kuprikladu sem nebyl spokojeny z jabra evolve, nemeli ani prijemny zvuk, ani nejak dobre nesedeli.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Tiez som toho nazoru, ze Porta Pro nemaju nahradu v danej cene. Mne na nich vadi prebasovanost a absencia vyraznejsich vysok, ale za tu cenu som nic nepocul tak hrat. Nikdy som nemal moznost pocut verziu z 90tiek, ale nemyslim, ze by tam vol vyraznejsi rozdiel.
Akg v celouzavretom vyhotoveni na dlhu pracu pri PC by som neodporucal, potia sa usi , a aspon mne sa stali po hodine dvoch nepohodlnym riesenim...Akg ma tiez pre mna dost charakteristicky zvuk skor zamerany na nizsie tony a zneju mi trochu zahuhlane, velmi sa mi paci zvuk Sony sluchadiel, pridu mi ako vyvazene v kazdom pasme.
Odobne som z Koss presiel na spunty (fiio f9 pro alebo sony wh-700) a  s tymi dokazem fungovat aj 10 hodin ak treba...ked hladas nieco s mikrofonom tak este Jabra evolve 2 duo su celkom zaujimave s tym, ze sa vyrobca zameral aj na zvukovu cast a hraju velmi slusne, len cena je uz trochu vyssia, vadi snad len absencia NC...

(upravil Rosak 26. 4. 2021 21:03)

Re: Výběr sluchátek k notebooku

S tím pocením uší a související únavou Vám rozumím. Stačila mi hodina v těch 880/990 a už jsem se těšil "ven". No neříkejte mi, že zas půjdu pro Koss Porta Pro? smile O vyšší cenu tak nejde, klidně bych si připlatil, jen to musí stát za to se vším všudy - zvuk, komfort,..
P.S. A tuší někdo jaký je rozdíl mezi KPP prodávanými za cca 800,- a 1500,- ?

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Este JBL Tune by som skusil ked mame byt v rozumnej cene...ale ja by som pri cene do 100€ ostal pri Koss

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Jak strašné Porty jsou si člověk uvědomí až po tom, co si stáhne EQ plynule od 1 kHz dolů až k basům (tam dole klidně -10 dB), poslouchá, a pak EQ vypne.

Z pohodlných, levných a skvěle hrajících doporučím Takstar PRO 82 z ali; náušníky sice příliš měkké, ale tomu se dá pomoct vypodložením nějakým těsněním.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

antonio: já bych ty Porty moc nehaněl, uvědom si, k jakému účelu byly navrženy a evidentně se návrh víc než povedl,
když se objevily jako doplněk ke špičkovým walkmanům v 80-tkách, tak byly úplná bomba! jak zvukem, tak provedením a celkovou kvalitou.
Když přišly po převratu i sem, stály přes 2000,- tehdejších Kč...si to vynásob 5x k dnešním výplatám...koupil jsem si je tehdy k SHARP JC-2 a hrálo to spolu za pochodu skvěle!...a to bylo v době, kdy ještě do Sharpa nebyly baterky AAA, nebyl žádnej internet ani čínskej alík...takže konstruktéři odvedli skvělou práci (podle zadání!) a to se počítá  smile

(upravil Kritik 27. 4. 2021 9:10)

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Myslím si, že s původními Porty ty dnešní, mají společný jen design. Možná se mýlím smile

Web

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Bohužel máš pravdu (Kritik). Je to už nějaký pátek kdy jsem kupoval své první Porty. Připlatil jsem si na doživotní záruku. Poprvé sem je posílal na servis kdy mimo potrhaných náušníků byl ulámaný i přívodní kablík. Vrátili se mi opravená sluchátka stejná která jsem odesílal ( vyměněný přívod nebyl originál ale to mi nevadilo). Podruhé jsem s Portama posílal i UR 20 (také doživotní záruka) u kterých byl přerušený kablík + sloupnuté náušníky ( z koženky se sedřela vrchní vrstva ). V tomto případě se ze žádnými opravami nepárali, oboje sluchátka vyměnili za nové. Ty Porty hrají úplně jinak - podstatně húř. Myslím si že soudruzi v Číně udělali někde chybu.

(upravil scoop 27. 4. 2021 10:30)

Re: Výběr sluchátek k notebooku

v dnesnej spolocnosti vladnu peniaze, necudujme sa upadku kvality v elektronike, ked polovicu suciastok a cipy davame robit cinanovi, lebo dnes je prvorada lacna pracovna sila a nie kvalita.

Nic nie je take ake bolo. Niektore znacky to uz pochopili a stahuju svoje zavody z azijskych zemi naspat do EU.

Cca pred 8-10 rokmi ak sa nemylim prisiel boom a obnova predaja KOSS, prislo to z dna na den za super ceny, cely trh sa zblaznil, razom sa do mesiaca z KOSS stala najpredavanejsia znacka a par mesiacov po tom aj najreklamovanejsou znackou sluchadiel ...

pozrel som si presne statistiky predaja Porta Pro u nas v obchode...BOOM zacal v 2012 ... doteraz sme Porta Pro predali cca 800ks len u nas...za 8 rokov sa mesacne predalo v priemere 8ks a stale to ide...
Reklamovatelnost 33% ...

otazka kvality reprodukcie je otazkou veku, takze mozno hraju rovnako, len my sme z roka na rok hluchsi smile
Posudit moze len ten co ma doma aj povodne, vela ich uz asi nebude...stale si myslim, ze je to dobra kupa pri tej cene a reprodukcii aj dnes.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

KOSS musel na Portách navařit majlant!, ale já jim to přeju, vymysleli a vyrobili tehdy super věc...nachodil jsem s KPP mnoho kilometrů venku a bylo to fajn...dnes už na sluchátka neposlouchám vůbec - ničí to sluch sad
tak si ten zbytek musím šetřit smile

(upravil TigiGold 27. 4. 2021 12:05)

Re: Výběr sluchátek k notebooku

KPP v zásadě nejsou špatnou volbou ani dnes, nemyslím si však, že by v dané cenové hladině představovaly něco mimořádného a nenahraditelného. V této kategorii (tj. malá, lehká, otevřená, skladná, kolem 1000 Kč) mi vždy připadaly o něco lepší Sennheiser PX100. Lepší ve smyslu transparentnější a tonálně vyváženější, jakkoliv mají také svoje limity a nehrají tak přesvědčivě jako větší sluchátka typu K371 nebo HD555. Jeden exemplář první generace PX100 mi spolehlivě sloužil přes 10 let, i jako společník na cestách. Jednou jsem na frankfurtském letišti ve specializovaném obchodě Sennheiser schválně porovnával svoje stará dobrá otrhaná PX100 s různými vystavenými modely a byl jsem překvapen, jak blbě některé ty novinky (třeba i za 200 EUR) zněly. Až jsem si říkal, že si snad dělají srandu, když nabízejí tak nepříjemný zvuk za tolik peněz. Tehdy mě napadlo, že firma s takovou cenovou/kvalitativní politikou musí jít na trhu brzy do kopru (což se potvrdilo o pár let později). Jediná vystavená sluchátka, která mě tam zaujala, byly (nyní již neprodávané) Sennheiser HD630VB. Sennheiser HD800 a HD800S byly bohužel zavřené ve vitríně. Novější PX100II, která jsem si pořídil před 4 lety, hrají oproti původnímu modelu podle mě jinak, mají možná více basů, ale jsou jaksi více zabarvená na středech. Dnes už se ale zřejmě ani ty neprodávají, v portfoliu zůstávají HD100, která jsem zatím neměl možnost slyšet.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Já jsem amatér a hluchoň, ale nějakou dobu mi vyhovovaly Sennheisser HD555 a poté jsem potřeboval něco, s čím bych se nestyděl do autobusu a koupil Momentum on ear asi první generace. Dneska mám Momentum over ear a jsem zvukově moc spokojený. Možná mají moc basů a jsou uzavřený, ale pamatuji si, že když jsem je slyšel poprvé, byl jsem z nich mnohem odvařenější než z HD555.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Kluci děkuji za reakce, ale moc jste mi to tedy neulehčili. Každopádně děkuji za tipy na sluchátka, jen kde je teď poslechnout sad A s těmi zkušenostmi s KPP je to fakt zajímavý. Jedni říkají, že se do dneška nic nezměnilo, jiní zas, že dnešní kusy hrají hůř. Předpokládám, že rozdíl mezi prodejci s cenovkou 800,- a 1500,- v kvalitě nebude a jsem v pokušení jedny objednat. Taková pálka to není a není nad vlastní zkušenost.

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Jelikož to Audigo zabalilo a jinou firmu, kde bych mohl ve svém okolí poslechnout nějaká sluchátka neznám, koupil jsem si na zkoušku Koss Porta Pro. Opravdu mají proti mým původním jiný zvuk, bohužel podstatně horší. Věřím, že by se ještě mohly rozehrát, ale tohle se už určitě nespraví. Zkoušel jsem si hrát s ekvalizérem, ale nemám trpělivost. Návody na ekvalizaci publikované na internetu mi zvukově nesedly. Nicméně vracet už je nebudu. Ale jsem připraven o zážitek na který jsem byl při poslechu zvyklý. Takže otázka je stále aktuální. Co zkusit vybrat, aby to nepotřebovalo sluchátkáč, nebyly to traktoristické klapky, které uvaří uši atp.?

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Porty posloucháš prakticky v blízkém poli jako když se měří near-field reproduktoru, potřebuješ si je od ucha buď odsadit nebo ekvalizovat. S rozehráním měničů nepočítej, u sluchátek se "rozehrávají" náušníky, které měknou a přizpůsobují se uchu, to se ale netýká jednoduchého molitanu Port. Takže zkus přichytit kolem hrany nějaký lem z filcu, cokoliv, a uvidíš co to bude dělat (spodek spadne, vršek se promění).

https://i.postimg.cc/R6TQPvKN/Koss-Porta-Pro.png https://i.postimg.cc/GThPV6xz/koss-porta-pro-eq.png

(upravil dawsoo 9. 7. 2021 15:11)

Re: Výběr sluchátek k notebooku

Rosak:
Mě nikdy poslech na sluchátka nic moc neříkal,ale chtěl jsem nějaké minimálně na zkoušení různých věcí a ze všech možných a nemožných co jsem si dal na hlavu mi asi nejvíce ve všem(zvuk,komfort nošení,nenáročnost na krmení)  sedly otevřený Audiotechniky řady ATH-ADxxx ,subj. mi asi nejvíc připomínaly svým charakterem klasickej poslech na bedny,v minulosti jsem měl jen jedny co asi stály trošku za řeč a nevadilo mě je občas dát na hlavu a to byly 8R nízkoimpedanční lehký ale větší Koss Porta Pro 2000 - nic extra stály asi 3tis , ale byly taky otevřený a neměly nějak výrazně svůj charakter takže na to abych ozkoušel zda sluchátkáč z hifimašin trošku aspoň nějak hraje a nekreslí s přehledem stačily, ale pozor, kostrukčně to bylo  něco jiného než malé klasické modročerné porty pro, které ty původní hrály naprosto v pohodě a nekonfliktně a potvrzuju i to že ty dnešní jejich novodobé vzhledové napodobeniny hrají oproti těm poctivým z devadesátek naprosto diametrálně jinak (resp na mý uši o moc moc hůř).


Jinak sluchátek ač je normálně nepreferuju jsem slyšel ačkoliv bych o to ani tak moc nestál, opravdu kvanta,neb je v práci pro naši organizaci spolu s kolegou opravujeme big_smile od studiovek a dj-ských  AKG,Beyerů,Sennheiserů,Kossy až po uplný hnojný sračky koupený asi za nízkou cenu pro práci kde by mohly přijít snáze k úhoně.Mohu říci jen toliko,že je to opravdu často řádnej humáč a uzákonil bych že sluchátka by měl mít každý svoje! big_smile

Není co dodávat...

Příspěvky [1 až 20 z 26]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Výběr sluchátek k notebooku

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£